Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aurelka1988

Karkowka pomocy!!!

Polecane posty

Kupilam piekny kawalek karkoweczki, wczorakj go zamarynowalam w marynacie staropolskiej i teraz moje pytanie czy jak chce ja usmazyc w piekarniku to mam to mieso dac razem z ta marynata ktora plywa w misce czy nie??bo ta marynatajest z olejem i juz sama nie wiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
w piekarniku, jak nazwa wskazuje - się piecze :) możesz upiec w tym, w czym sie marynowało, chyba, że była bardzo mocna jak sie upiecze w marynacie, z dodatkiem odrobiny wody, to potem zaciągniesz to śmietaną i będziesz miała pyszny sosik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie ma za co acha, chyba, że marynowałaś w occie, bo ludzie też tak lubią, no to nie można w tym piec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja robie tak ze wyciagam
z zaprawy i jeszcze troche szpikuje czosnkiem ale jak kto lubi- potem zawijam w folie aluminiową ta błyszcząca stroną do środka i pieke wtedy mi nie wyschnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to spokojnie, dolej wody i piecz sobie (ile kg tyle godzin plus pół godzinki na rozgrzanie piekarnika ;))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja tez wyjmuje z marynaty
i do foliowego rękawa albo folii aluminiowej i pod koniec pieczenia ją rozcinam ..🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a w czy to bedziesz piekła bo
chyba nie wrzucisz na blaszke ?Naczynie żaroodporne musi być ,brytfanka albo własnie folia aluminiowa -nie wyschnie tak !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ocet do marynaty
balsamiczny polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ocet do marynaty
a ja blache wykladam folia lumin rozkladam miesko i wstawiam do goracego pikarnika obracam co jakis czas i lekko podlewam woda

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Aurelka1988 Kochanie lubię dobre i smacznie przyrodzenie mięso 🌻 z ziołąmi prowansalskim i przywarami :) lubię zwykle ziemniaczkami młodymi i sosikiem np: pieczarkowym lub cebulowym :) Całuje 👄

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość opopop..trzeba czytac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×