Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem z włosami

Jaki szampon będzie odpowiedni do takich włosów?

Polecane posty

Gość problem z włosami

do ramion, cieńkie, proste, łamliwe, ze skłonnością do rozdwajania się na końcówkach (niezbyt mocno), mocno wypadające, elektryzujące się już kilka godzin po myciu, przesuszone na końcach, mocno przetłuszczające się przy skórze już dzień po umyciu, nigdy nie farbowane, brak trwałej, nie używam suszarek ani prostownic/lokówek, używam drewnianej szczotki (ale i tak się elektryzują). proszę o jakąś radę dotyczącą wyboru najodpowiedieszego szamponu i odżywki, bo te co mam chyba nie daja rady moim włosom...

Gość wierka sierduczka
na pewno szampony bez silikonów - schauma, różne takie ziołowe z apteczki babuni, joanna seria rzepa Jak masz cienkie włosy, to musisz je czesto podcinać i nie hodowac za długich - choć długosćdo ramion raczej jest ok

Mam podobne włosy - tłuste przy skórze głowy , suche na końcach. Są specjalne szampony do tego typu włosów , jednak w moim przypadku najlepiej sprawdzają się szampony do włosow normalnych. Przy szamponach do włosów delikatnych, skóra głowy jeszce bardziej sie przetłuszczała.

Gość problem z włosami
właśnie szampony z "silikonami", jedwabiami, itp dobrze działają na moje końcówki, ale niestety włosy po nich jeszcze szybciej się przetłuszczają. a znowu szampony ziołowe (próbowałam czarną rzepę i coś z herbala) powodują jeszcze szybsze przesuszanie się końcówek, rozdwajanie się i niemal niemożliwe do rozczesania poplątanie po myciu. a zauważyłyście jakąś poprawę w kondycji (gęstość, połysk, ogólny wygląd) waszych włosów po stosowaniu przez jakiś czas tabletek typu belissa, capivit a+e lub skrzypowita? ciekawi mnie czy te tabletki dają widoczny efekt, a sama biorę dopiero kilka dni, więc z krótko, aby coś stwierdzić.

Gość znawca88
hej, polecam normalne naturalne szampony np. ze skrzypu firmy Radica

Gość znawca88
poprawka: RADICAL firmy FARMONA Szampon wzmacniający do włosów zniszczonych ze skrzypu polnego

Ja uzywam szamponów do włosow normalnych , a potem nakładam odzywke , ale nie na całe włosy ale tylko zaczynając od ucha do końca , nigdy przy skórze głowy. Odzywka raczej do włosów suchych lub delikatnych.

Przy taki traktowaniu włosy myję co drugi dzien. Problem trudnosci z rozczesywaniem zniknie gdy zaczniesz uzywac odżywki. mimo wszytsko nadal mam problemy z rozdwojonymi końcówkami , ale to najbardziej optymalne rozwiązanie jakie znalazłam

Gość problem z włosami
ok, dzięki za rady ;) jakby ktoś miał doświadczenie z tabletkami na poprawę kondycji włosów, to proszę o informacje :)

Gość problem z włosami
ja niestety teraz muszę myć codziennie.. a i tak po myciu garść włosów na odpływie w wannie. więc szampon naturalny do normalnych lub zniszczonych, a na końcówki odżywka. i dodatkowo suplementy diety wzmacniające włosy - ciekawe kiedy nastąpi poprawa.