Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magnolia2

architekt dużo zarabia??

Polecane posty

Gość w hooj piniędzy

a tak na początku po studiach to ile max może zarobić?? i jeśli projektuje domy a nie np. kościoły??

Zarabia dużo tylko musi mieć talent i pracę. I wcale nie tak łatwo zatrudnić się w biurze projektowym

Gość talibka
magnolia jak byś jeszcze nie zauważyla nikt nie orientuje sie w temacie tak ze te twoja ????????? nic nie dadzą

Oczywiście możesz prywatnie projektować, ale żeby załozyć taką działalność trzeba dużo pieniędzy - chociaż jest szansa bo są dofinansowania z Unii i dla absolwentów. Jednak to trochę ryzykowne

Tak - jak na większości studiów jest magister :) Złoty nie unikam Cię :) Ostatnio rzadko siadam na kafe :D Nick zmieniłeś?

Gość kikoo
moja siostra jest architektem ale wnetrz i zarabia dobrze. za jeden projekt domu 100m okolo 10 tys. za mieszkania 2-5 tys (zalezy od metrazu) wiec mysle ze architekt tez dobrze se radzi ;p

Nie wiem czy będą ale teraz są i myślę że to się nie zmieni :D Jak się ma dobrą wyobraźnię przestrzenną i zdolności matematyczne to myślę, że wybór studiów architektonicznych jest ok ;) Złoty dużo imprez narazie :D Szkoda ładnej pogody żeby cały czas na kafe siedzieć :classic_cool: A poza tym do 30 maja mam zdać pracę licencjacką :O

a jak ktoś jest bardziej artystyczny niż "ścisły", ale da radę wykłuć matmę na pamięć to może nim zostać??

A zdałaś maturę z matematyki albo fizyki rozszerzoną na ok 80%? Jeśli nie to małe szanse że się dostaniesz bo chętnych masa

Gość kikoo
tak, moja siostra ma swoje 1osobowe biuro architektoniczne (czyli swoj pokoj w ktorym siedzi se w fotelu z lapsem na kolanach i tworzy ;p ) ogolnie ma hajsu jak lodu, bo taki projekt mieszkania zajmuje jej 2-3 dni ( a jesli z nadzorem autorskim - czyli pilnowanie remontu , 2-3 razy tam jedzie i luka czy majstry dobrze robia ,, to biierze polowe wiecej) ale trzeba jej przyznac ze mimo ze ma 25 lat to jeest b dobra w tym co robi, ludzie sobie ja polecaja, ogolnie ma troche roboty ale to uwielbia. dobrze trafila :)

łoty dużo imprez narazie Szkoda ładnej pogody żeby cały czas na kafe siedzieć A poza tym do 30 maja mam zdać pracę licencjacką to szalej bo młoda jesteś :) ;) spiesz się!!!!!!!!!!! Powodzenia

Złoty nie wkurzaj się :D:D:D 🌼 Hmmm też kiedyś myślałam, żeby zostac architektem :) Może też spróbuję złożyć papierki w tym roku :)

kikoo a tej Twojej siostrze tak się dobrze powiodło czy było coś po znajomości?? słyszałam takie opinie..