Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eveliniątko

POMÓŻCIE KOBIETKI

Polecane posty

Co można zrobić na grilla? bo oczywiscie mięcho itp będzie ale chciałabym zrobić coś dodatkowo, doradzicie? może jakaś sałatka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pasta jajeczna? a co w nią wrzucić, podawajcie od razu przepisy.. i ta kaszanka z kapusta mnie ciekawi jak to zrobić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mozna zrobic warzywa - np. szaszlyki albo rybe w folii biala kielbase, kasznke z cebulka na tacce lub w folii, piers z indyka, kurczaka i wlasciwie kazde inne mieso

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja robie paste jajeczna z pokrojona pora,jajkiem i majonezem:) mniam:0 objetosc jajek powinna byc wieksza niz pory,inaczej bedzie ostra...fajnie jest tez zrobic takie male szaszlyki...moja kuyznka zrobila tak,ze pokrolia pieczarki,papryke,male cebulki i bog wie co jeszcze do misek..oraz kawalku mieska i kielbaski.i kazdy sam sobie komponowal szaszlyka :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Potrzebne ci bedzie : FOLIA ALUMINIOWA OCZYWISCIE KASZANKA KAPUSTA KISZONA EWENTUALNIE TROCHE BOCZKU kawalek Folie aluminiowa rozkladamy ,smarujemy troche olejem na to dajemy troche kiszonej kapusty (mozna tez dodac boczek pokrojony w kosteczke)przyprawiamy VEGETA na to nakladamy KASZANKE znowu przykrywamy kiszona kapusta doprawiamy VEGETA zakrecamy folie i dajemy na ruszt i pieczemy do momemntu az z kaszanki spadnie skorka. ok 20-30 min

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Składniki: główka sałaty po jednej papryce żółtej, czerwonej, zielonej dwa ząbki czosnku słoiczek kaparów 2-3 pomidory kiść słodkich, ciemnych winogron oliwa z pierwszego tłoczenia sok z cytryny lub ocet winny sól, pieprz, ostra czerwona papryka W przygotowaniu sałatki nie ma żadnej filozofii. Sałatę myjemy, suszymy w wirówce lub na papierowym kuchennym ręczniku, drzemy na kawałki i wrzucamy do dużej miski. Następnie, po usunięciu gniazd nasiennych i umyciu, kroimy wszystkie trzy papryki w drobną kostkę i dorzucamy do sałaty. Póżniej idą pokrojone w ósemki lub szesnastki pomidory i drobno pokrojone winogrona. Słodkie winogrona bardzo fajnie pasują do tej sałatki i czynią je trochę mniej zwyczajną. Dorzucamy odsączone kapary i rozgniecione ząbki czosnku. Wszystko polewamy oliwą i sokiem z cytryny, mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką i gotowe. Dobrze żeby sałatka postała sobie trochę w lodówcę i smaki się przegryzły. Nie może jednak stać za długo bo sflaczeje. Jeśli podajemy taką sałatę do ciężkich mięs z grilla to polecam ją dobrze podostrzyć czosnkiem, pieprzem i ostrą papryką - lepiej się będzie trawić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pasta jajeczną chyba wiesz jak się robi? ja jajek nie przeciskam tylko drobno kroje, mieszam z majonezem, ale daje koniecznie dużo papryki i świeżych ziół.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
masło czosnkowe - masło - kilka zabków czosnu i OREGANO - dużo oregano cacyki - ja daje serek filadelphia (lub inny gęsty kanapkowy) i ogórek zielony starty na tarce i odcedzony z wody - i czosnek, trochę soli i pieprzu. One wychodzą takie fajne geste każdy je robi na swój sposób - mnie bardzo smakują takie (tym którzy jedli tez)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pimpom
Można zrobic ziemniaki z serem i z kielbasa w srodku. Przekrajasz ziemniaka i wydrazasz w nim dziure tam wkladasz ser kielbase i solisz to . zomykasz ziemniaka i owijasz folia . Kladziesz na grillla jak zacznie pachniec tzn. ze juz gotowe. Pychotka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×