Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ksania

Powrót do pracy po wychowaczym???

Polecane posty

Chciałam się zapytać czy to prawda że kobieta po skończonym urlopie wychowaczym nie można zwolnić??? prosze o odpowiedzi

Gość tak nie mozna

a może wiecie jaki długi jest ten okres chroniony?? i czy jak po skończonym wych. przynise L4 ciążowe to należeć się mi bedą wszystkie świadczenia typy macierzyński i znowu wych, płatny???

Gość chyba cie popierdoliło

Gość dorcia33
Wez sie lepiej za robote,a nie tylko dzieci robisz,a pracodawca ma z toba tylko problem.

Gość no robia tak laski robią
tyle ze maja potem naloty ZUSU. zaostrzyly sie przepisy ostatnio, wlasnie przez takie cwaniary

Gość fhgfvjicemhvkjgbklihnlih
w obecnych czasach , kiedy niby państwo takze tez przez becikowe zachecaja do zostania rodzicem.. ale tak naprawdę nie ma niczego co chroniłoby matkę przez strata pracy.. oczywiscie mam na mysli normalnie pracujacą kobiete a nie jakąś leserkę.. Jesli wracasz z macierzynskiego to chroni cie prawo kiedy wracasz do pracy na niepełny etat..( nie dłuzej niz trwałby wychowawczy.. a po wychowawczym, nic alboslutnie nic nas nie ochroni przed zwolnieniem.. gdyby pracodawca sie uparł... niestety :(

Ilość dzieci to moja sprawa i nie tego dotyczy temat. Jeśli chodzi o pracodawce to nie bedzie mial problemu-bo niby jaki. Poprstu chce wiedziec czy swiadczenia sie naleza?

Właśnie chodzi mi o powrot po wychowaczym bo gdzies czytalam ze nie mozna zwolnic-ale za nic nie moge znalezc tego artykulu dlatego pytam. dzieki za wszystkie odpowiedzi

Gość tak nie mozna
cie zwolnic a jesli znow jestes w ciazy to naleza ci sie wszystkie swiadczenia tak jak przy pierwszej ciazy

Gość kkksksks
moze cie zwolnic z dnia na dzien po wychowaczym, ale musi miec uzasaniony powod, np. redukcja etetow, stanowiska pracy

Gość dorcia33
Jest problem ,bo na twoje miejsce musi szukac nowego pracownika,ktorego pozegna jak ty wrocisz.Wlasnie wtedy sie wkurzy jak po wychowawczym wrocisz na swoje stanowisko i za jakis czas oswiadczysz ,ze jestes w ciazy.I co wtedy znowu szuka pracownika i tak w koło Macieju.A szkolenia i inne rzeczy,ktore wiąża sie z zatrudnieniem nowej osoby kosztuja.Nie mowie tu tyklo o pieniadzach,ale zwlaszcza o czasie.Biurokracja tez jest straszna.Dlatego nie mow,ze to nie problem.