Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość razerone

ALERGIA NA PYŁKI

Polecane posty

Gość razerone

jaki polecacie lek na pyłki w tym okresie?

Gość razerone
pyłki

Gość upssss
ja mysle ze tu nie ma co polecac tylko do alergologa trzeba sie wybrac, noi tez samemu sie obserwowac przy jakim leku sie poprawia.

Gość razerone
upupup

Jasne ,że tak trzeba zrobić :) Ja tylko wymieniłam te , które najczęśćiej lekarze przepisują ;)

Gość razerone
wiem ze mam to zawsze co roku w tym okresie.....kiedy mleczyki zakwitną :/ Rok temu bralem jakies tabletki...nie pamietam jakie i pomogllo...a co sądzicie o Allertecu ?

Gość upssss
wlasnie alertec i zyrtec polecala mi lekarz rodzinny, bralam przez kilka lat ale niestety dupnie to wszytsko dzialalo :P alergolog przepisal mi telfast i jest ok :) tzn o wiele lepiej :P

Gość razerone
jak znaleźc na necie wykaz lekow na pyłki ?

Przepraszam, że odświerzam, ale mam takie pytanie. Zastanawiam się czy mogę mieć alergię. Już dwa tygodnie temu miałam to samo co teraz. \"Zatkany nos\", katar nie leje się tylko siedzi w nosie ;p Do tego dochodzi lekkie drapanie w gardle i boli mnie głowa jakbym miała gorączkę a mam 36.8 - 37 czyli w sumie w normie. Ostatnio było 30 stopni na dworze więc nie bardzo wiem jakbym mogła się przeziębić.

Gość alergiczka76
A pijesz mleko, jesz lody, desery mleczne itp? Mleko krowie - zawiera czterokrotnie więcej protein i jedynie o połowę mniej węglowodanów niż mleko człowieka, pasteryzacja zaś niszczy enzymy mleka krowiego niezbędne do strawienia tak wielkiej ilości protein. Nadmiar protein w mleku krowim zalega w układzie pokarmowym człowieka, wywołując procesy gnilne, zatyka jelita lepkim szlamem, który przedostaje się nawet do krwi. Z czasem tego szlamu jest coraz więcej i organizm stara się go wydalić przez skórę (wypryski, trądzik) i płuca (katar). Jednak część rozkłada się wewnątrz, tworząc doskonałą pożywkę dla infekcji - śluz, źródło reakcji alergicznych wywołujących sztywnienie stawów z powodu odkładającego się wapnia. Wiele przypadków chronicznej astmy, alergii, infekcji ucha i chorób skóry wyleczono po wyeliminowaniu z diety wszelkich przetworów mlecznych. Cyt. z książki pt. "Na straży trzech skarbów"

Gość Kamila

Ja mam straszna alergie na pyłki, stosuję Rupafin na receptę i niedawno zakupiłam maskę antyalergiczną Broyx. Uważam że to świetny wynalazek, jak idziesz na spacer, albo potrenować na zewnątrz to taka maska super chroni przed pyłkami,. Im mniej alergenów yo tym mniej objawów. 

Ja też mam taką maskę, używam jej również zimą, gdy jest duże stężenie smogu.