Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość efkkka

urodzinki dla 2-latka - pomocy

Polecane posty

Gość efkkka

Podpowiedzcie - chciałabym zorganizować małe urodzinki dla mojego dwuletniego synka, byłoby ok. 10 osób, nie planuję wynajmować restauracji tylko chcę to zrobić w mieszkaniu - względy finansowe... Wiem, wiem - będzie nam trochę ciasno, ale nic nie poradzę :( - podpowiedzcie proszę co podać gościom oprócz tortu, może macie jakieś pomysły na szybkie sałatki i inne dania....

Gość a masz w planach
podać alkohol? bo to wiele zmienia.jeżeli chcesz zrobić imprezke z alkoholem musisz zrobić zagryche a jeżeli nie to może poprostu warto zrobićimpreze na słodko.Może tort,lody.jakieś galaretki owocowe z bitą śmietaną. ja kiedys byłam u znajomych na 3 urodzinach ich córki.Było na dworze w ogrodzie wielkie grilowanie i naprawde było super

Gość efkkka
z alkoholu to planowałam jedynie po lampce winka - nic więcej.

Gość efkkka
Ech... niestety nie mam ogrodu - byłoby super na świeżym powietrzu, ale nic z tego :( mamy tylko mały bakon :(

Gość efkkka
Nikt już nie ma pomysłu?

Zrobiłabym tylko na slodko i do tego wino musujace dla doroslych i dla dzieci .Mnie w sierpniu czeka taka impreza , i tez w domu zrobie.

Mój synek też miał dwa latka było ok 15 osób i zrobiłam, pieczone udka w piekarniku, sałatkę jarzynową, ziemniaczaną, wędlinkę, chlebek;), bigos, lody, tort, cistka, słodycze dla dzieci, chrupki, chipsy;) cukierki;) to zależy jakie masz finanse;)

Gość efkkka
Dzięki za podpowiedzi :)

a z napoji, to coś ciepłego według życzenia gości(kawa herbata), a dla dzieci soki owocowe, na szampana musujacego dzieci mają czAS wiec możesz sbie odpuścić, ewentualnie, alkohol dla dorosłych, też wedle życzenia;), aha ja jeszcze usmażyłam kotlety z piersi bo mój synek, bardzo lubi sobie brać do rączki i jeść na zimno;)Nie zapomnij o smakołyku dla dziecka;):)!!!

u mnie na wszystkich imprezkach to obowiązkowa, można powiedzieć firmowa sałatka - z kurczakiem z przyprawą do Gyrosa :D Pierś z kurczaka kroję w drobną kostkę, marynuję ją w przyprawie do Gyrosa z odrobiną oleju czy oliwy. usmażyć. do tego sałata - porwana - można czasem kupić w Lidlu taką fajną mieszankę sałat już porwanych - woreczek coś ok 3zł do tego pomidor pokrojony w ćwiartki i ogórek zielony. wszystko wymieszać. sosu ani majonezu już nie dajemy - pomidory puszczą sok a kurczak z przyprawą do gyrosa uzupełni wszystko mniam, dziś już mam pomysł na kolację :D

jako przekąski - śliwka kalifornijska w boczku śliwkę owinąć plasterkiem boczku, przymocować wykałaczką - piec w piekarniku ok 10 min - oscypek z żurawiną - oscypek podpiec w piekarniku lub w mikroweli, dodać do tego lekko podgrzaną żurawinę - koreczki z sera i kiełbaski i winogron i pieczarka marynowana - można powbijać w twardą połówkę kapusty i zrobić takiego niby jeża

na zimno cd - pakieciki z łososia na plasterku z łososia położyć pół winogrona bez pestek i kostkę sera gorgonzola, zawinąć w sakiewkę, zawiązać szczypiorkiem - pomidory z serem Ser mozarella lub bryndza lub feta pokroić w plasterki, pomidory pokroic w plasterki. troszkę bazylii posiekać, wymieszać z odrobiną oliwy. układać na przemian ser i pomidorki, polać oliwą z bazylią, udekorować listkami bazylii