Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EMTI

PERSONALIZACJA OSÓB NA ZAPROSZENIU....

Polecane posty

Mam takie pytanie bo jestem w trakcie wybierania zaproszen z personalizacją i musze wysłać całą liste gości w takiej odmianie jak bede chciala żeby bylo na zaproszeniu i jak mam to napisać? Treść zaproszenia idzie Wszem i wobec i każdemu z osobna wiadomym się czyni, iż dnia ........ gdy dzwony wybiją godzinę ..... w Kościele pw. Św. ....... ślubować sobie będą miłość, wierność i uczciwość małżeńską ....................... i ................... Na uroczystość zapraszamy serdecznie Sz.P.......................................................................................... Rodzice i Narzeczeni Po uroczystości Zaślubin zapraszamy na przyjęcie weselne, które odbędzie się w restauracji ...................... I w tym kontekście jak lepiej napisać: -Sz.P Kamila i Marek Kowalscy z dziećmi - Sz.P Kamila i Marek Kowalscy z Agatą i Anią - Sz.P Kamile i Marka Kowalskich z dziećmi - Sz.P Kamile i Marka Kowalskich z Agatą i Anią

Gość pati6222
według mnie opcja 3 albo 4. Częsciej sie spotykałam na zaproszenaich z dopiskiem z dziecmi niz imionami ale mysle ze imiona tez moga byc.

3 opcja jesli nie znacie imion dzieci-badz jest Ich wiecej niz dwoej,badz gdy to dalsza rodzina lub dalsi znajomi, w innym przypadku 4 opcja:)Ja tak robilam przynajmniej:)

Gość nann
ja bym wybrała 4 opcję :) zawsze milej wymienic kogos z imienia, nawet dziecko

Gość princesssaa
raczej 3

No i tez zalezy ile te dzieci maja lat-bo jesli np 15 to glupio nazwac dziecmi:)I wtedy lepiej wymienic imiona:)

Gość za 4
jestem za 4 - zawsze to milej czytać imiona ;), ale 3 też jest ok

Dzięki dziewczyny w jak jest 3 dzieci w tym sa w wieku 17, 15 i 2 latek? Tylko tam jest tak ze jest np tak Anne Kowalską i Jana Nowak z dziećmi czy Anne Kowalską i Jana Nowak z Agata, Ania i Kasią to chyba za długo... Czy wtedy tym pannom 17 i 15 etnim dac osobno zaproszenia ale nie da z osoba towarzyszacą.

aha i jeszcze jedno Annę czy Anne Kowalską Czy zalezy od imienia? Bo np., Michalinę Nowak brzmi dziwnie jak dla mnie

no tak a jesli są dwie córki to jak? Z córkami Patrycją i Aicją?

aha i jeszcze coś jeżeli mam kuzyna który jest zaręczony to jak napisac w zaproszeniu? z osobą towarzyszącą czy podać imie i nazwisko?

Gość fgnnjnjfsrrrrrr
jak wiesz jak sie nazywa ta dziewczyna to napisz imie i nazwisko. mi było miło jak mój chłopak dostał zaprosznie i było tam moje nawisko a nie z os. tow

właśnie wiem jak ma na nazwisko tylko nie wiem jak się je odmienia bo ja jej nie znam, kuzyn mieszka za granicą i rzadko się widzimy.

ja bym napisała: Kamilę i Marka Kowalskich z córkami Agatą i Anią. co do narzeczonej to bym wpisała jej imię i nazwisko tym bardziej, że wiesz jak się nazywa. a co do odmiany to: Annę, Marcelinę, Karolinę itp.

Gość Helena 19 lat
popieram katowiczanke. jak nie wiesz jak sie odmienia to podpytaj kogos albo nam napisz moze pomozemy

nazwisko to Matłoka. A jak małzenstwo ma dziecko takie do 3 lat to mozna napisac np. z córcią Julką, z synkiem Arusiem. Czy nie wypada?

Gość sdfdsf
z corka Julia itd nie wypada wychodzi na to jakbys pol przedszkola zapraszala na wesele,a to powazna uroczystosc wiec pisz powaznie na zaproszeniu

ja myślę, że zdrobnienia "córcia", "synuś" są trochę nie na miejscu, natomiast jeśli chodzi o zdrobnienia imion małych dzieci to okej :) z tym nazwiskiem to nie wiem co zrobić. sama miałam podobny problem ;)

Gość Helena 19 lat
moim zdaniem pasuje z córką Julką , Julcią, Julią hmm z tym nazwiskiem myśle ze SzP Damiana Kowalskiego i Agnieszkę Matłokę no sama nie wiem

no mi też się wydaje, że powinno być Matłokę. ale nie dam sobie głowy uciąć. może zapytaj jakiegoś polonistę? albo skontaktuj się z kuzynem i zapytaj jak się odmienia nazwisko jego narzeczonej :P ja pisałam z synem Krzysiem (mały ma kilka latek). imiona takich starszych dzieci (10-15lat) pisałam w normalnej formie.

no to wiadomo ze takie strasze normalnie:) To zdrobnione imiona bede pisac tym dzieciom ktroe jeszcze nie chodzą do szkoly:) A co do nazwiska to tez wlasnie tak mysle, ale chyba napisze do kuzyna:)

Gość hajtająca sie w wrzesniu
Ja właśnie też zrobiłam liste gośc jaką musze wysłać na zaproszenai i też mam problem z kilkoma osobami. Nie wiem czy rodzeństwu które mają swoich partnerów mam wypisać zaproszenia: wraz z osobą towarzysząca czy wypisać tych partnerów z imina i nazwiska, drugi problem polega na tym że mam koleżankę która teraz jest w ciązy a do wesela urodzi i właśnie nie wiem czy napisać na zaproszeni Karinę i Romka kowalski wraz z dzieckiem albo wraz z dzidziusiem czy tylko Karinę i Romka Kowalski.

Ja mam też taki problem, że kuzyna żona w ciąży, ale pisze im Anna i Jan Kowalscy. Dziecka jeszcze nie będzie jak będę wreczać zaproszenie, a poza tym i tak wiadomo że z 3 miesięcznym dzieckiem a zwłaszcza z bliźniakami tak jak u nas nikt na wesele nie przyjdzie:P Bo to męka dla takich maluszków:D

Tez sie zastanawiałam jak naisac jesli nasz wspolny kolega ma dziewczyne i ja znamy czy wyspisać ja z imienia i nazwiska ale doszlismy do wniosku ze bedziemy pisac z osoba towarzyszącą wiadomo ze milej jak sie dostane takie zaproszenie ale dziewczyna to nie zona i nie wiadomo jak tam z nimi jest i czy do naszego wesela beda razem tym bardziej ze na weselu bedziemy mieli winietki i tam juz bede musiala napisac osobe towarzyszaca bo co bedzie jak para sie rozstanie i kolega znajdzie inna dziewczyne na wesele ona przyjdzie a tam na jej miejscu imie i nazwisko bylej :) no wiem moze nieczęsta sytuacja ale tak bedzie bezpieczniej, my jestesmy razem od ponad 7 lat i n poczatku dostalismy zaproszenia gdzi ejak bylam jako osoba towarzyszaca pozniej dwie pary wymienily mnie z imienia i nazwiska a teraz w kwietniu jak bylismy na weselu to kolega mojego narzeczonego wypisal mnie jako osobe towarzyszaca mimo iz mnie zna wiec roznie ludzie robia ale pytajac znajomych mowili ze bezpieczniej napisac osobe towarzyszaca .