Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciagle niewyspana

Dlaczego ciągle mam ochotę spac i nigdy nie moge sie wyspac?

Polecane posty

Gość ciagle niewyspana

W nocy zazwyczaj przesypiam 9h, żeby rano wstac to musze sie strasznie nameczyc:/ wracam do domu ok 15 i musze sie położyc bo oczy to mi sie same zamykaja i śpie kilka godzin. nie wiem co sie ze mna dzieje, kiedyś wystarczało mi 6h snu, a teraz? nie chce przespac calego życia, może znacie jakies sposoby na to by mniej spac?

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja z kolei szybko zasypiam z wieczora ok godziny 21;30 a budze sie kolo 6 rano a wciagu dnia jestem polprzytomna ze zmeczenia.najgorsze ze nie potrafie usnac w dzien,chociaz niejeden raz probowalam.nie wiem czy to nie jest zwiazane z niskim cisnieniem...

Gość ciagle niewyspana
ciąża raczej odpada, ale z tą anemią to może byc słuszne spostrzeżenie, chyba bede musiała zrobic sobie jakies badania. awe1 myslisz ze to moze byc cukrzyca? już mnie jedna koleżanka tak postraszyła:/

Gość a moze po prostu
jesz przed pojsciem spac...osoby ktore jedza na noc przed pojsciem spac budza sie zmecozne...

Nie starszę Cię , ale poziom cukru we krwi waryo zbadać :)

Gość a moze po prostu
przy cukrzycy pewnie mialabys tez inne objawy....poza tym zeby wykluczyc cukrzyce wystarczy badanie moczu...

Gość a moze po prostu
badanie poziomu cukru ma sens tylko w przypadku kiedy robisz to codziennie o stałych porach...raz na jakis czas jest nieadekwatne...

Prościej chyba zrobić badanie krwi + poziom glukozy :)

Gość ciagle niewyspana
A jeśli by to była cukrzyca to jakie jeszcze objawy mogłabym miec?

Nie bój się , to może być tylko chwilowe załamanie formy .Też tak miałam a wyniki idealne :)

Podstawowe to właśnie senność , nadmierne pragnienie .

Gość a moze po prostu
poziom glukozy robi sie z palca pielegniarka kłuje w palec igła a kropelka krwi leci na specjalny papierek i to wkladaja do takiego malego urządzonka ktore pokazuje poziom glukozy na dany moment... jesli bedzie za niski to pielegniarka powie ze masz zjesc batona jesli za wysoki ( w co watpie bo duza ilosc cukru pobudza a o śpiaczce cukrzycowej można mówic tylko w przypadku hipoglikemii czyli niedocukrzenia)...zeby to badanie mozna było brac serio musiałoby byc naprawde robione codziennie po kilka razy o tych samych porach po przebudzeniu przed posiłkiem po posiłku.....wiec powodzenia jesli uważasz ze jednorazowo to cos da.....jesli chodzi o wykluczenie cukrzycy to zwykłe badanie moczu jesli nie bedziesz miała cukru w moczu nie masz cukrzycy.... Objawy: cukier w moczu zwiekszone wydalanie moczu okolo 3 litrow na dobe zwiekszone pragnienie objadanie sie-żarłoczność utrata wagi (dość dużo w krótkim czasie przy jednoczesnym objadaniu się) jesli chodzi o senność i zmęczenie to możesz jeszcze mieć chore nerki...przy białku w moczu (oznaka tego ze nerki nie pracuja dobrze) jest sie wieczsnie zmeczonym wszystko jest człowiekowi ciezko zrobic nawet sobie śniadanie...i wiecznie sie chce spać od tego zmęczenia ale gdybac to my możemy długo i na wiele tematów...zmeczona i senna możesz być od tego co jesz nawet jesli nie objadasz sie na noc ale masz np. zle zbilansowaną dietę. poza tym moze masz za mało ruchu ludzie którzy regularnie ćwiczą mają wiecej energii...moze chodzisz poźno spać godzina snu przed północą dla organizmu znaczy więcej niz 2h snu po północy wiec tak naprawde te 9h to może być za mało dla Twojego organizmu zeby sie zregenrowal i dlatego dosypiasz w ciagu dnia...zreszta bardzo duzo osób drzemie w ciagu dnia chociaz godzinke....

Gość upssss
a moze cos z tarczyca? ja przespalam chyba z 5lat... wkoncu poszlam do lekarza, powiedzialam co mi we mnie nie pasuje, dala mi skierowanie na rozne badania, i wyszlo ze mam niedoczynnosc tarczycy... biore leki od ok 2miesiecy i powoli czuje poprawe :]

Gość upssss
oczywiscie towarzysza temu tez inne objawy, ale jesli tylko z sennoscia masz problem to mozliwe ze to nie to

Gość gość
Polecam kupić naprawdę duży materac dobrej jakości, dobrej marki- byle nie w markecie. Dobre są Viscotherapy ze zmienną, regulowaną twardością - nowość na rynku, a jakie to wygodne. Dla mnie bezkonkurencyjne