Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

to sem ja

seks a zabezpieczenie

Polecane posty

wrrr za tydzien przestane brać tabsy ponieważ lekarz kazał i pewnie nieprędko do nic wróce. mój chłopak bardzo martwi się o mnie i nie chce nawet słyszeć o powrocie do tabsów, bo mówi że tak będzie lepiej dla mojego zdrowia etc...tabletkom ufał w 100% lecz gumkom juz nie. gdy odstawie tabsy szykuje się koniec seksu. nie zalezy mi na seksie ale uwielbiam się z nim kochać, i co ja mam teraz począć? PS. mam pytnie, ile kosztuje zazstrzyk hormonalny i jaka jest jego skuteczność?

zastrzyk z tego co wiem chyba 70zł (ale mogę się mylić). osobiście mam jakąś odrazę do tego typu antykoncepcji...zatrzymuje miesiączkę i w ogóle,dla mnie to już zbyt duże ingerowanie w kobiecy organizm.

Chwileczkę - zarówno tabletki, plastry jak i zastrzyki to takie same środki hormonalne, tylko że na różne sposoby aplikowane. Jeżeli szkodzą ci tabletki, to zastrzyki i plastry prawdopodobnie różwnieć będą ci szkodzić. Przestaw się na prezerwatywy.

no to co teraz? seks z chłopakiem sprawia mi ogromną przyjemność, a jego nigdy nie namówie na seks w gumce. globułki odpadają bo nie są dla mnie komfortowe...

no właśnie gumka odpada. tabletki toleruje idealnie, ale chłopak nie chce zebym sie truła...

tyle,że plastry są transdermalne,więc omijają układ pokarmowy... dokłądnie,musisz napisać więcej-dlaczego odstawiłaś? hormony Ci szkodziły?? jest jeszcze krążek,NuVa Ring,posiadsa najmniejszą ilość hormonów.

to nie jest żądne trucie. to się w ogóle nie składa-jeżeli chce,żebyś odstawiła tabletki,a gumek nie chce-to zapytaj go jakie widzi wyjście. może naprawdę spróbuj plastrów albo krążka,jezeli tolerujesz hormony?

odstawiam tabletki bo gin. chce zrobić mi wszystkie badania, a chłopak nie chce zeby do nich wracała bo sie martwi o moje zdrowie. ja bym do nich wróciła ale on protestuje. on to widzi tak, że koniec seksu po prostu

Gość gumki sa ok
Obecnie produkują gumki z różnymi bajerami, mozna sie przy tym trochę pośmiać. Nie rozumiem tej niechęci do gumek, z moim facetem używamy ich juz od dłuższego czasu, bo też musiałam odpocząć od tabletek. Spokojnie polecam i mam do nich 100 % zaufanie, a w razie wypadku są przecież tabsy.

jej. pisze przecież że on nie ufa gumkom, czytajcie ze zrozumieniem... a śmieszne bajery nie są źródłem dodatkowego zabezpieczenia :]

wiesz,wydaje mi się,że jeżeli on tak traktuje sprawę...problem musi tkwić głębiej. czemu nie chce seksu?? usilnie namawiam na plastry :) chłopak nie powie,że się trujesz-plastry omijają układ pokarmowy.

on mi mówi że na seksie mu nie zalezy, i że kocha mnie bez tego. a woli zebym nie brała tabsów bo jednak wstrzymują cykl i ingerencja w organizm jest. a jak znam jego to z plastrami będzie taka historia, że będzie się bał czy mi się on przypadkiem nie odklei etc... zresztą na jego rozum to też ingerencja w gospodarkę hormonalną

Gość gumki sa ok
A gdzie ja napisałam, że masz stosować gumki, napisałam tylko że nie rozumiem niechęci do ich stosowania - to by było na tyle jeżeli chodzi o czytanie ze zrozumieniem :P Poza tym jeżeli wolisz narażać swoje zdrowie to twoja sprawa. Zrób sobie strzałę z końskiej dawki hormonów to może wystarczy ci na rok i nie będziesz miała problemu. Tylko miej później pretensje sama do siebie.

Gość wiosenny powiew
jak dla mnie to też dziwne zachowanie.....nie każe stosować tabletek ale nie chce prezerwatyw ....dla mnie takie gadanie że to koniec seksu bo mu nie zależy jest dziwne u 22 letniego faceta ....i co jak długo to ma trwać ?

Gość wiosenny powiew
MAŁRYCY.....oj nie dołuj jej tak od razu ja na jej miejscu oczekiwałabym szczerej rozmowy i postawiła sprawę jasno ....w końcu dużo kobiet nie zabezpiecza się wcale i jadą tylko na prezerwatywach i jakoś w ciąże nie zachodzą

Gość wiosenny powiew
no wiesz MAŁRYCY....ja też uważam że nie jest to normalne zachowanie i powinna dojść prawdy a jeśli jest tak jak Ty mówisz powinna kopnąć go w d....ę i już

Gość wiosenny powiew
hehehehe......to Ci się udało z tym kotem ale wiesz dla mnie jeśli nie ma nikogo na boku to dziwne żeby 22 latek rezygnował ze stałego dostępu do seksu obojętnie jaki on by nie był