Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomocy..12

TETRARYSAL - a słońce lub alkohol! prosze o pomoc

Polecane posty

Gość Pomocy..12

Witam! Od półtora miesiąca biorę Tetralysal na trądzik, najpierw miesiąc 300mg, teraz kończę jedno opakowanie (16 dni) 150mg. Mam szczerą nadzieję, że jutro na kontorli dermatolog nie zapisze mi kolejnego opakowania, bo mam dość, wykończyło mnie to. Poprawa jest i to wielka, obawiam się, że minie wraz z odstawieniem antybiotyku (odpukac), ale to już inna bajka, bo moje pytanie brzmi: Kiedy od skonczenia antybiotyku (koncze w piatek) mogę pójść do solarium? Nie jestem "maniaczka solariowa", chod\ziłam rzadko, podczas antybiotyku wcale, chodzi mi o odrobinę, bo jestem blada jak sciana, wiecej nie mog;labym zreszta ze wzgledu natradzik - nie nal;eze do osob przesadzajacych z opalenizna. Drugie pytanie - kiedy od skonczenia moge napic sie alkoholu? Wiem..ze to głupie..ale od poltora miesiaca ani kropli...napilabym sie lampki wina, a wstyd mi o te rzeczy zapytać lekarke...może przesadzam..ale prosza Was o pomoc..

Gość Pomocy..12
moze jednak ktos pomoze?

Gość brałam i biore tetralysal
otóż jeśli nadal kogoś to interesuje to ja jestem po długich doświadczeniach z tym lekiem. gdy go biore jest rewelacja, po odstawieniu problem wraca;/ nawet w czasie dłuższego brania nie żałowałam sobie promieni slonecznych a i na solarium zdarzyło mi się pójść. Alkoholu zwykle nie pijam,ale jeśli nadażyla się okazja to sobie nie odmawiałam piwa czy wina. Nic się nie dzialo, wiec bez obaw.