Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

straszny_kocur

wyniki badań na obciążenie glukozą 75g

Polecane posty

bardzo się martwię; wynik na czczo wyszedł ok, ale po 1h już 159mg, a po 2h 139mg. Czy to bardzo złe wyniki?? Wizytę mam dopiero za kilka dni, a chciałabym się trochę uspokoić. Napiszcie jakie macie wyniki.

Gość laminowana
znajdź sobie stronke z normami cukru po tym badaniu. ja mialam po 50 g 121 i okazało się że w normie

moim zdaniem wynik jest prawidlowy... z tego co pamietam normy sa do 180 po godzinie i do 140 po 2 godzinach... co innego po obciazeniu 50g wtedy faktycznie norma jest do 140 po godzinie...

poważnie??? laborantka, która wydawała mi wyniki stwierdziła, że to kiepskie wyniki, a i normy na tych wynikach są takie jak napisałam wyżej. Kurde, ale mi humor poprawiłyście. A ja już morze łez wylałam i właśnie robię dietetyczną kolację :)

Gość agusia_aaa
ja po godzinie miałam niecałe 90

ale gdyby się okazało jednak że mam cukrzycę to czy bardzo może ona zaszkodzić dziecku?? Naczytałam się w necie przerażających historii na ten temat, a jestem ciekawa jak to wygląda w praktyce. Jestem w 28tc i póki co wszystko przebiega bez zarzutów.

Gość Miałam cukrzycę
Prawie przez całą ciążę. Byłam na diecie, brałam insulinę dziecku nic nie jest, a cukrzyca niestety mi pozostała. Twoje wyniki są jak najbardziej ok. Nie martw się

ja tez mialam cukrzyce ciezarnych... potescie obciazenia 50g glukozy wyszedl mi wynik 200... wystarczylo ze zastosowalam odpowiednia diete (w zasadzie ograniczalo sie to do odstawienia slodyczy u mnie) i bylo wszystko wpozadku... corcia jest zdrowa...

no i generalnie wszystko ze mną dobrze. Muszę tylko (lub aż) zrezygnować z produktow mącznych i słodyczy. Na szczęście nie jest to jeszcze cukrzyca :) Jak znacie jakieś stronki z ciekawymi dietami to piszcie.