Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zazi8o2.pl

Chłopak nie uznaje antykoncepcji !! Co zrobic ?

Polecane posty

Gość Zazi8o2.pl

Niedawno chlopak powiedzial mi ze nie uznaje srodkow antykoncepcyjnych A ja bez zabezpieczenia nie pojde z nim do lozka Jestem mloda osoba i nie chce zajsc w ciaze Mowil tylko ze mozemy zastanosowac antykoncepcje naturalna ktora pewnie nie uchorni mnie przed ciaza . Jak mam go namowic do srodkow antykoncepcyjnych ?

Gość Zazi8o2.pl
Mam 18 lat a na tabletki tez sie nie zgadza ..

Gość ajajajajaj
O tabletkach nie musi wiedzieć przecież. Nie bądź głupia - zmajstruje Ci dzieciaka a później pójdzie do innej.

przecież eni musi o nich wiedzieć :) A tak anprawdę, to jest Twoje cialo, Twoje życie. To, ze on nie uznaje antykoncepcji, jest samolubny, bo naturalne metody zawodzą. A gdy zajdziesz w ciaże?? Uznaje takei rzeczy? ;)

kochana wbij sobie do głowy że on nie może ci mówić co masz robić w tym temacie :) tabletki bierze sie raz dziennie i nie musi sie o tym dowiadywać, chociaż ja osobiście powiedziałabym że to moja sprawa i nic mu do tego

a musisz się go o wszystko pytać? :/ żałosna jest taka sytuacja.... dokładnie, Twoje ciało- Twoja sprawa. to nie on będzie musiał potem znosić zaczepki ze strony rodziny i sąsiadów, nie on będzie musiał chodzić z brzuchem przez 9 miesięcy... skoro jest taki wierzący (bo chyba o to mu chodzi?) to niech nie uprawia seksu przed ślubem! na drugi raz nie pytaj go- tylko rób to, co Ty chcesz.

eee....ale tabletki sa podobno zawodne....no i trzeba pilnowac czasu przy nich. nie lepiej powiedziec mu zeby gumki zakladal? a jesli mu to nie pasi to powiedz, ze w lazienkach jest cale ogrodzenie z dziurami - przez rok bedzie mial gdzie wkladac:))

Przed rozpoczeciem wspolzycia niech napisze Ci oswiadczenie (z podpisami swiadkow) ze w razie zajscia w ciaze zobowiazuje sie wyplacac na dziecko alimanty w wysokosci 4 srenich krajowych miesiecznie, oczywiscie jesli ciaza bedzie mnoga, suma ulega zwielokrotnieniu). Mysle, ze polubi prezerwatywy :P P.s. wygodnis... bo gumy kosztuja 3 zlote, czy bo niewygodnie i trzeba umiec je zakladac...?

też mam 18 lat i mój chłopak sam porusza tematy antykoncepcji i akceptuje każdą moją decyzję. keidyś nie chciałam brać tabletek- to używaliśmy gumek. teraz zdecydowałam się na tabletki, a on mnie wspiera, chce iść nawet ze mną do ginekologa...

Gość jestes dziewica

Coala na tree 17 lat brałam tabletki i zaszłam dopiero jak odstawiłam trzeba tylko przestrzegac tego co jest napisane na ulotce i w ciążę się nie zajdzie

Gość ona ma radę dla ciebie
Będę szczera - ja to bym w ogóle zmieniła chłopaka... I to jest moja rada dla Ciebie. Dlaczego on nie chce antykoncepcji? Dla mnie jedyna sensowna przyczyna, to przekonania religijne - ale jeśli on jest taki pobożny, to nie powinien w ogóle uznawać seksu przed ślubem. Jesli chce seksu, a nie chce antykoncepcji, to niestety ja mu nie ufam. I tyle. Młoda jesteś, jeszcze wielu mężczyzn w życiu poznasz. Przez jeden głupi błąd, możesz zostać mamuśką za wcześnie. Trzymaj się.

Gość Zazi8o2.pl
Własnie chodzi o to ze jest wierzacy . I twierdzi ze bedzie sie trzymal swoich wartosci i zasad I mozna mu tlumaczyc a to i tak na nic . Jest starszy ma swoje zasady i nic tego nie zmieni . Ale tak jak mowicie chyba zdecyduje sie na te tabletki i nic mu o tym nie powiem Albo w ogole nie bedzie seksu i przetrzymam go tak do slubu :)

Gość rozbrojona3333
a po cholerke mowisz chlopakowi ze biezesz tabletki przeciez nie musi wiedziec jestes mloda masz czas na dziecko dziewczyno facet nie musi wiedziec wszystkiego! moze jeszcze bedzie ci mowil jak masz sie ubierac i podobne bzdety

Z tego wyglada, ze nie jest nak naprawde wierzacy. Gdyby był i mial swoje zasady, nei uprawiałby seksu przed ślubem

Gość ajajajajaj
FRANKAZWARSZAWY Coala na tree 17 lat brałam tabletki i zaszłam dopiero jak odstawiłam trzeba tylko przestrzegac tego co jest napisane na ulotce i w ciążę się nie zajdzie Popieram!!!

Gość ona ma radę dla ciebie
Haha wierzący... niech czeka do ślubu. Moim zdaniem powinnaś odbyć z nim poważną dyskusję i zapytać o te przekonania - stanowczo i poważnie zapytać, dlaczego chce uprawiać seks przed ślubem, skoro jest taki wierzący i dlaczego chce przestrzegać tylko niektórych zasad religijnych. Wierz mi, on idzie na łatwiznę, chce sobie poużywać bez gumy, to nie ma nic wspólnego z wiarą. Niech wybiera: albo seks z antykoncepcją teraz, albo dopiero po ślubie hehe...

ale skoro on jest wierzący to niech on nie używa antykoncepcji, typowy katolik, narzuca innym swoje poglądy , a zresztą tak jak pisały tu innne niech sex będzie po ślubie

hmmm.....nie kce nikogo urazic ale wydaje mi sie, iz latwo nam wszystkim wypisywac tutaj rady jak nie jestesmy zaangazowani emocjonalnie w ten zwiazek i obijamy sie po wielkim miescie, gdzie nabywa sie pewna asertywnosc i umiejetnosc bronienia swoich interesow. jak sie kogos kocha i obraca sie w towarzystwie, ktore jest mocno tradycyjne, zas otoczenie nieliczne - to ciezko przeciwstawic sie temu wszystkiemu co nas otacza i wtlacza do glowy sposob na zycie rodem z XiX wieku. ufff.....ale sie wymadrzylem:)