Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnieszkaaaaaaaaaaaa

jakie mydlo do cery tradzikowej i wrazliwej?

Polecane posty

poleci mi ktos cos sprawdzonego?

Gość xxxx....
ja uzywam garnier czysta cera 3 w 1, fajniutki, niepodraznia, cudow nie zdziala bo w nie nie wierze ale cera jest czysta i swieza

Gość kup sobie
mydło siarkowe i myj tym twarz i po ty posmaruj kremem takim bambino uwierz pomaga mi kolezanka polecila i tez tak myje

po szarym mydle zrobilo mi sie gorzej nawet

Gość kalina jędrusik to mówiła...
szare mydlo naprawde jest dobre mydlo siarkowe tez zadne garniery, bo to pogarsza jak sie juz ma idz do sklepu zielarskiego i tam albo na www.taniocha.com (albo pl nie pamietam) poszukaj, maja rozne specyfiki

Gość ffffffffffffffffffffffffffffff
Mydło w płynie albo żel do mycia twarzy, ale najlepsza jest odpowiednia dieta- zero słodyczy i dużo błonnika oraz przetworów mlecznych. Dobre są też zioła przeciwtrądzikowe- do picia. :p

Jak mydło to tylko siarkowe ewentualnie Dove, bo jest delikatne i myj buzię w przegotowanej wodzie. A garniery są bardzo dobre. Ja nie mam problemów z cerą, ale wiadomo zawsze coś wyskoczy, więc od razu potraktuje to żelem i skóra wygląda świeżo.

Gość ja podpisuje
mydło bambino !!!!!!!!! Jeśli masz wrażliwą i trądzikową to pewnie trądzik odkosmetykowy właśnie

Gość ale diupa te garniery
moze i sa dobre by zapobiegac, ale nie zeby leczyc, jesli juz jest problem, bo to tylko pograsza sprawę skóre trzeba dobrze nawilżać, zeby nie wydzielała za dużo sebum i nei wolno łapami ciągle ruszać, drapać powiem wam, ze mi się cera poprawiła jak zaczełam używać fluidu i pudru - nie antybakteryjnego, tylko zwyklegfo moze sprobuj sobie glinki na twazr klasc do oczyszczania

Gość SEBA-MED
ja stosuje SEBA - MED

Gość Agyyy
5 lat borykania sie z tradzikiem zakup mydla Biały Jelen i od miesiaca bez tradziku

a fluidu nie używam chyba, że raz na ruski rok skóra wtedy nie oddycha

fffffffffffffffffffffff kiedys byly takie fluidy, ze zatykały pory teraz sa inne mi się bardzo poprawiła odkąd używam fluidu... poważnie mówię... chociaż wiele z nich przetestowałam zanim trafiłam na ten odpowiedni

to jaki dokładnie używasz ten fluid??

Gość Najlepsze
Mydło Clinique. Jest dośc drogie ale wydajne i bardzo skuteczne

ja konkretnie używam nawilżającego golden rose, jak dla mnie jest genialny, nie podrażnia, nie uczula i nie jest drogi (coś ok 10 zł) być może dla Ciebie lepszy będzie inny, ale spróbuj... w razie czego jak kupisz jasny (01) to odkupię :P

aha to dzieki za podpowiedz

Gość Porady:)
Ja tez sie mecze kilka lat z tradzikem, ale jakos sobie radze. Ja uzywam garniera i mi pomaga dzieki niemu moge sie pozbyc nadmiaru sebum i zaskournikow(ja mam ten antybakteryjny) uzywam pudry meybeline i pod to masc 'tormentiol'(cudna ta masc i kosztuje ok 6zl) myje jesczez twarz mydlem szarym lub dove roznie. I robie zielona glinka, naprawde sie oplaca robic glinka efekty sa widoczne od razu. Krosty sa mniej czewrone(oczywiescie chodzi mi o maseczke z glinki). KROSTY POWSTAJA GDY DOSTANA SIE BAKTERIE, WTEDY DOCHODZI DO STANU ZAPALNEGO I KROSTA NAM ROPNIEJE.... PAPIETAJCIE *uzywajcie wszytkiego antybakteryjnego *nie dotykajcie rekoma* *zawiazujcie wlosy tak czesto jak jest to mozliwe * no i oczywiescie nigdy nie zapomniejcie dbac onia (mam na mysli maseczke masc itp Wiecie co mi pomaga najbardziej, jezeli mam pelen makijaz puder, podklas itp.. kilka razy mi sie zdarzylo, ze nie zmylam makijazu na noc i rano sie obudzilam i cera byla w lepszym stanie(krosty byly wysuszone, i nie byla taka czerwona) pozniej zaczelam specjalnie zostawiac tak kilka razy(ale oczywiscie nie wolno z tym przesadzac ;p)

A ja w ogóle odradzałabym mydło, bo właśnie wyczytałam że nie jest ono wskazane. Dlaczego? Tutaj http://tradzikmlodzienczy.info.pl/2012/06/12/pielegnacja-cery-tradzikowej-dlaczego-mydlo-jest-zakazane/ jest odpowiedź. Ja od dawna stosuję żele do mycia twarzy i moja skóra nie była jeszcze nigdy ściągnięta ani sucha. Dlatego ja polecam specjalne żele i kremy myjące na trądzik.

Gość megikarp
Polecam MYDŁO Z CZARNUSZKI. Używam i jestem bardzo zadowolona. Rewelacyjnie oczyszcza zatkane pory. Jedynie troszkę wysusza cerę (jak wszystkie mydła), ale po umyciu smarowałam olejkiem arganowym i jest dobry efekt. Warto spróbować niekomercyjne i naturalne kosmetyki. I niestety dieta!

Gość gość
Kojarzysz Mydło 7 ziół HB? Rewelacja, faktycznie naturalne, porządne składniki, i mydło dające efekt. Ja jak najbardziej polecam - potestuj, powinno ci pomóc.

Gość maszniks
Bardzo dobre mydło ma Hildegard Braukmann, dla mężczyzn. Rzeczywiście chroni skórę i mocno odmienia jej charakter, sprawia, że wygląda to tylko lepiej, ale oczywiście dopiero z czasem. Przy czym jednak widać tutaj poprawę systematyczną.

Gość hoerepe
Mydło 7ziół HB, ale do tego i tak radzę aplikator na wypryski Hildegard Braukmann. Sama właśnie w taki sposób doprowadziłam sobie cerę do normalności. Ale w każdym przypadku to wymaga przede wszystkim odpowiedniej pielęgnacji.

Gość gość
U mnie to mydło naturalne HB. Nie wiem w jakim stopniu mi ono pomaga, ale różnicę mam naprawdę znaczą - widzę nawet po dotyku. Oczywiście fajne zmiany wymagały mnóstwa czasu - najważniejsze, że docelowo to co uzyskałam jest naprawdę super.

Gość gość
Wystarczy mydło 7 ziół od HB - działa. Pewnie, że naturalne kosmetyki dają ogromną różnicę, sama zauważyłam to po sobie. Owszem, nad dobrymi efektami się napracowałam, ale teraz wszystko jest w porządku. Największe znaczenie ma systematyczność i wtedy z czasem te efekty są zdecydowanie widoczne.

Gość gość
Co ciekawe - rzeczywiście widzę wpływ mydła 7 ziół od HB na moją cerę. Może kwestia naturalności? Sama nie wiem, ale generalnie zmiana jest duża, cera wygląda zdrowo i normalnie, jest pozytywnie odmieniona. A osiągnęłam to podstawowymi krokami, bez żadnych cudownych metod. Jak było u was?