Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam.pytanie

Ciąża i poród a WZW typu B

Polecane posty

Gość mam.pytanie

Nie jestem w ciąży, ale chciałabym zajść. Problem w tym, że kilka lat temu przeszłam WZW typu B. Leczyłam się, robię badania kontrolne co pół roku. Moje wyniki są b. dobre, teraz nie wymagam leczenia. Mimo to, wiadomo, że wirus wciąż znajduje się w organizmie, nieaktywny, ale jest. Chciałam zapytać kobiety, które w podobnej sytuacji zaszły w ciążę - jakie było ryzyko podczas ciąży, jak ona przebiegała i jak wyglądał poród (w sensie czy był możliwy poród naturalny itp.).

Gość do zdziwiona
a leczysz sie juz??

Gość do zdziwiona
i jak sie czujesz??ja mam genotyp 1b, jeszcze nie zaczelam leczenia..pytam tak, by sie troche dowiedziec...

ja mam A2 po 3 miesiącach udało się dziada uśpić, teraz kontynuuję leczenie bo takie są wytyczne. a samopoczucie wiesz... zapewne czytałaś ile masz lat? hcv rna - jaką masz ilość?

Gość do zdziwiona
dowiedzialam sie we wrzesniu zeszlego roku jak bylam w ciazy,mialam w ciazy 1,67miliona, teraz mam 347tysiecy

no to masz malutko;) bo poznałam ludzi którzy mieli po 10 milionów. Będzie dobrze, im szybciej zaczniesz leczenie tym lepiej.

Gość do zdziwiona
dziekuje ci, boje sie tego wszystkiego, jak czytam jakie sa skutki negatywne, to juz mi sie odechciewa...:O mam male dziecko w domu, i jak z tym wszystkim to pogodzic???

eee tam nie pękaj ja mam bliźniaki dwuletnie i pracuję na pełen etat i nie mam babć itp... i dwa psy i kota do tego hihi czasem się zastanawiam co mi w tyłek daje najbardziej czy leki czy dzieci;) pierwszy miesiąc miałam kiepski ale potem już było ok, co prawda schudłam, włosy mi wyszły mam anemię a reszta to pestka. naprawdę wiek działa na korzyść, szybko się decyduj. wiem że te pobyty w szpitalu są upierdliwe no ale trzeba i już. powodzenia

Gość do zdziwiona
podziwiam i widze, ze duzooooo optymizmu w tobie :D , ja tez na babcie nie moge liczyc, narazie musze sie zglosic na biopsje. dziekuje ci za odpowiedzi. milego wieczoru

naprawdę ja się cieszę z decyzji o podjęciu leczenia kiedy klony były malutkie, bo teraz jest coraz gorzej bo są coraz bardziej wymagające.

a biopsa to naprawdę małe piwo - nie kłamię;) nic się nie bój i nie pij dużo w dzień poprzedzający hihi jeśli nie chcesz się załatwiać na basen powodzenia

Gość Pogubiona.
Witam. Jestem w ciąży.. I jestem nosicilem wirusa wzw b . Chcę wiedziec jakie ryzyko jest ze moje dziecko zarazi się przy porodzie i co zrobic zeby bylo ono mniejsze. czy lepsze jest cesarskie ciecie czy porod naturalny? Czytałam to wszystko o wzw.. ale chorowalam jak bylam mala .. wiem tyle zeteraz nie mam zadnych objawow ,,, bralam dwie dawki interferonu. i zaczely sie tworzyc przeciwciala... takze nie wiem... u lekarza nie bylam juz dawno... Jedyne co to profilaktycznie łykam tabletki na wzmocnienie watroby.

Gość kamla8622
witam ja rowniez mam wirusa typ b dowiedzialam sie 2lata temu jak zaszlam w ciaze tylko to bylo w anglii Lekarz powiedzial ze poziom jest bardzo niski i nie trzeba narazie leczyc tego i raczej ryzyko zakazenia dziecka jest bardzo male Zaraz po porodzie mala dostala szczypionke i ja tez zebym mogla karmic piersia Aco do porodu to raczej niema jakis wskazan ja mialam cesarke poniewaz rodzilam 23 godz i nie dalam rady naturalnie Nie mysl o tym musimy sie z tym pogodzic Ja teraz znowu jestem w ciazy i jak dojde do siebie po orodzie zaraz ide na kontrole