Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacasiedemnastka17

Jak powiedzieć rodzicom o ciąży?

Polecane posty

Ja i mój chłopak mamy po 17 lat, jestem w ciąży. Chce urodzić dziecko, mój chłopak jest przy mnie i mówi, że nawet trochę się cieszy. Ale z drugiej strony, będę musiała przerwać edukację i dopiero po urodzeniu wrócić do liceum a raczej znaleźć inną szkołę. Zastanawiam się jak powiedzieć o tym rodzicom, boję się.. Może ktoś mi pomoże? Ps. Używaliśmy antykoncepcji, zawiodła. Durne komentarze nie są mile widziane, jak macie jakieś problemy lub jesteście starymi dewotkami to nikt wam nie każe czytać lub odpowiadać na mój post.

Gość ja np
pokazalam zdjecie usg :)

Gość jakas dziwna ta
nieciekawa sytuacja, jak urodzisz bedzicie chociaz oboje pelnoletni? z czego bedzieci zyc? pomysl ani wyksztalcenia i z praca bedzie ciezko bo kto zatrudni kogos po gimnazjum? na garnuszku mamusi i tatusia? chyba ze masz na prawde majetna rodzine i bedziesz mogla skonczyc szkole bo oni zajma sie dzieckiem...

Dobry pomysl. Mialam pol roku temu robione USG nerek. Moze byc? :classic_cool:

Gość ja_bym_powiedziała
"Mamo, Tato. Używaliśmy antykoncepcji. Zawiodła"

nie podszywaj sie podemnie idiotko!! :/ nie pisalam tego o nerkach glupia nie jestem

Gość ja pokazałam
kartę ciązy mamie,a ona przekazała informacje tacie, co prawda byłam troche starsza bo zaszlam w ciaze zaraz po maturze ale jakos sie wszystko ułozylo a teraz spodziewam sie drugiego dziecka, nie krytykujcie dziewczyny przeciez napisała ze antykoncepcja zawiodła, a sa nawet 30-latkowie ktorzy siedza na garnuszku rodziców

Gość fgfsdr
17 lat tojest liceum, moze urodzic, jesli rodzice pomoga skonczy szkole a moze nawet i nastudia isc, mam pelno znajomych co powpadaly dfzieci maja po 5 -6 lat juz a ona studuija, zjmuja sie domem, pracuja... wszytko sie da jesli rodzina cie wspiera

Gość LenkaLenka00
Ja jestem w podobnej sytuacji. Ja mam 17 jak urodze bede miala 18 a moj facet ma 25 i tez nie wiem jak powiedziec.

Gość upupupup000

Gość ublebuble
ja tez zaszłam w ciąże odrazu po maturze, i powiedzialam mamie, pokazując jej usg fasolki :) będzie dobrze

Gość slepaczka
jestem po 30stce, mam męża, mieszkanie i pokazałam zdjęcie usg.Miała łzy szczęścia, a twoja moze mieć łzy ale rozpaczy .

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Szykuj się lepiej dobrze, bo w waszym przypadku będzie musiał być jakiś opiekun prawny, przecież wy nie macie dochodów a co za tym idzie nie macie za co utrzymać dziecka :o Twoi rodzice prawdopodobnie przejmą opiekę nad dzieckiem (prawnie).

Gość ggggggg
Trzeba umieć korzystać z antykoncepcji , nie dziwię sie , że takie sa skutki jezeli biora się za to malolaty . Trzeba bylo się wczesniej zastanowic a nie teraz radzić sie obcych .