Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emocjonalna huśtawka

pomoooocy! depresja po tabletkach ?

Polecane posty

Witam wszystkich! Przyjmuję tabletki antykoncepcyjne (Mercilon) już od kilku lat. 1,5 roku temu zrobiłam sobie półroczną przerwę w ich zażywaniu i potem z powrotem zaczęłam je brać. Jak do tej pory nigdy nie miałam żadnych skutków ubocznych, dopiero od jakiegoś czasu zauważyłam u siebie straszne huśtawki nastrojów, depresję, jakieś dziwne zaburzenia emocjonalne. czy po tak długim bezproblemowym zażywaniu antykoncepcji mogą się pojawić tak nagle skutki uboczne? czy ja po prostu mam depresję niespowodowaną Mercilonem? proszę o odpowiedź bo moje emocje mnie wykańczają.... od euforii po płacz...strasznie mnie to męczy.

up up

Gość nasz organizm się zmienia
i co co kiedys działało na nas dobrze może przestać. twoje objawy moga być związane z antykoncepcja ale nie muszą. Ale żeby się ich pozbyć tak czy inaczej musisz anty odstawić- po pierwsze to może byc ich wina, a jesli nie jest to i tak nie wolno ich przyjmowac a antydepresantami czy lekami uspakajająymi

Gość joojjjjj
a masz jakąś trudną sytuację rodzinna? coś co mogło spowodowac depresje?? jeśli sama odpowiedz sobie że nie to to zapewne wina tabsów - mi też tak się robiło ale nie po kilku latach a miesiącach widac u ciebie mogło to byc łagodniejsze i niezauważałaś tego a teraz się nasiliło... zmień tabsy bo może masz za mocne albo za słabe - najlepiej idź do gina

No właśnie planuję je odstawić bo miałam problemy z guzem w piersi i onkolog kazał je odstawić. Ale moja ginekolożka uznała, że lepiej jak będę je nadal przyjmować. Więc sama nie wiem co robić, ale raczej odstawię. Tak ogólnie to mam teraz trochę powodów do depresji...presja na studiach, oddalenie od rodziny, samotność ... i tak się zastanawiam czy tabletki mogą nasilać zły nastrój itd.