Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no to teraz ja

Do mieszkancow U.K.Czy bojicie sie swinskiej grypy?

Polecane posty

Gość no to teraz ja

Gość jushg
na razie nie, poczekamy,zobaczymy..

Gość Mariusz BHP
nie boję się, media narobiły dymu żeby ludzi postraszyć

Gość na zwykla grype
w wyniku powiklan umiera duzo wiecej ludzi.. czego mam sie bac.? zreszta tez uwazam ze to propaganda jakas.

Gość jem kupencję
Trochę informacji których nie słychać w mediach - choroba ta jest w meksyku od stycznia - 80 osób które zmarło .... to zmarło od stycznia .... a nie w przeciągu ostatnich dni..... o tym jakoś nikt nie wspomina..... - osoby które zmarły nie były badane czy na pewno zmarły na tego wirusa grypy.... z tych 100 osób są pewni o wirusie u 20 osób... reszta to pewnie podciągnięcia zwykłej grypy lub gruźlicy... no ale teraz każdy kto umiera to oczywiście na świńską... - wszystkie osoby które zaraziły się w USA, wyzdrowiały i czują się ok. - brak zgonów poza Meksykiem - grypa ta istnieje od lat.... i była już znana medycynie... tak więc ja nie sądzę, że choroba ta nie rozprzestrzenia się... po prostu ... jakby polakom robiono badania jaki szczep grypy obecnie przechodzą, też by pewnie wyszło że np 10 % ma szczep świński.... Robili ci kiedyś badania jaki dokładnie szczep grypy przechodzisz ?>?>? - lekarstwo na świńską grypę produkują dwa NAJWIĘKSZE światowe koncerny medyczne firma ROCHE i GLAXO ..... ceny leków nie są tanie ... 10 tabletek to 300 zł - firmy te przyznały się ze już rozpoczeły znacznie zwiększone produkcje tych proszków... ( tak jakby były już na to przygotowane ) - wczoraj leki te znikały z aptek jak świeże bułeczki - w związku z kryzysem firmy te miały słabe wyniki finansowe ........ tylko wczoraj ich akcje skoczyły po 5-6 % - ogniska grypy zidentyfikowano głównie na północy meksyku.... tam gdzie ostatnio wymykały się spod kontroli gangi narkotykowe.... i szmuglowały kokę do USA...oczywiście USA to nie na rękę.... więc wywołali panikę.... wcale się nie zdziwię jak w najbliższym czasie rząd usa wyśle wojsko swoim BRACIOM na pomoc ( oficialnie w celu zwalczania grypy) do północnego meksyku ( ps. USA i MEKSYK nie przepadają za sobą) - kilka osób wróciło wczoraj z meksyku do niemiec z gorączą i już robią szum że to grypa... Prawie wszystkie samoloty do meksyku latają przez Niemcy i Hiszpanię ... Pewnie 5-10 samolotów codziennie przylatuje do Niemiec z meksyku ..... razy 300 osób na pokładzie to mamy minimum 1500 osób.... to coś dziwnego że 2 osoby wróciły z gorączką?? - Afera z grypą wybuchła jak zachorowali amerykanie.... 1000 głów w meksyku = 10.000 głów w afryce = 1 amerykanin. - w Boliwi panuje teraz znacznie gorsza choroba DENGA ... ale o tym nikt nic nie mówi - USa i świat nie bardzo radzą sobie z kryzysem... teraz mamy świetny temat zastępczy...... ( słyszałaś w ostatnich dniach coś na temat kryzysu???) - Przechodziliśmy już sarsa, wściekłe krowy, wściekłe ptaki ... i co z tego wyszło ???? NIC kompletnie NIC.... rozeszło się po kościach... - była wołowina, drób... przyszedł czas na wieprzowinkę.... Następne będą ryby lub chore marchewki...

Gość pom poko
a czy ktos wie jakie sa objawy tej grypy?

Gość objawy jak przy zwyklej grypie

Gość i ja tez KLIK
no to ja mam takie objawy

Gość to idz do lekarza
:D :D

Gość i ja tez KLIK
taaa i mi powie zebym brala paracetamol!! szkoda mojego czasu!! Biore Theraflu i nie jest zle :D

Gość to idz do lekarza
Eee tam, zaraz paracetamol. Nie umiecie sobie radzic w brytyjskim gaszczu medycznym :D Idzie sie do lekarza, mowi sie, ze objawy ma sie od kilku dni, bierze sie paracetamol - jak zwykl czynic szanujacy sie, brytyjski chory :D, objawy nie ustepuja, wrecz sie nasilaja i dostaje sie sliczna recepte na potrzebne leki.

Gość i ja tez KLIK
to jakie sa te potrzebne leki na grype??

Gość to idz do lekarza
A ja nie wiem. Rzadko choruje, ostatnio jak bylam przeziebiona to poszlam do lekarza, powiedzialam o tym paracetamolu i cos mi tam przepisal - nie pamietam. Ale to nie byla grypa tylko przeziebienie.

Gość i ja tez KLIK
No wlasnie, co mozna przepisac na wirus???

Gość i ja tez KLIK
poza tym bede tracic czas na lazenie do lekarza, jeszcze sie czym gorszym w przychodni zaraze :P

Gość to idz do lekarza
No moze i racja ;-) To siedz w domu, w cieple, pij duzo plynow. Zdrowka zycze.

Gość i ja tez KLIK
Dzieki :)

Gość Szczęśliwaaaa
hehe chore marchewki hehe dobre!

Gość no to teraz ja
Od wczoraj gardlo mnie boli,czy powinnam isc do lekarza?Chyba nie ma co panikowac bo goraczki nie mam.