Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ivoneczka25

Nie zjem ryby

Polecane posty

Gość Ivoneczka25

Mój synek ma 14 miesięcy i za nic ne chce jeść ryby.Próbowałam oszukiwać wmiksowyjąc do jedzenia.Mały jakby miał 6 ty zmysł...Od razu odsuwa talerz.Nie chce też papryki,groszku,dyni.Wem,że powinien jeśc ryby ale próbuje d kilku miesięcy bez rezultatu.Kto ma pomysł?

Chyba nie jesteś w stanie nic zrobić. Ja też nigdy nie jadłam ryb i chyba już nie ma szans żeby mi się to zmieniło. Tak naprawdę to do końca zniechęciła mnie do nich m0oja ciocia u której byłam parę dni kiedy moja mama miała operację. Nakarmiła mnie siłą zupą rybną. Przez 3 dni miałam temperaturę i wymiotowałam do tego nie chciałam nic jeść. Od tego dnia nie miałam ryby w ustach. Dużo produktów w taj chwili jest wzbogacanych w kwasy omega więc może wybieraj takie dla swojego dzieciątka :) i nie przejmuj się bo bez ryb można żyć

Gość Ivoneczka25
no bo zaczęłam se martwić że to jakies moze nienormalne.Ale za to je dużo szpinaku ;)Chyba za mną...

Gość uguiuigui
Ryb nie jadłam gdzieś do wieku lat nastu. Tera zlubię ale dopiero stopniowo wprowadzałam kolejne gatunki do menu. A mogę powiedzieć o sobie że jestem okazem zdrowia. A z tym co mozemy zjeść to jest tak, że wprawdzie niby ryby są zdrowe ale tak naprawdę te, do których mamy dostęp są tak skażone metalami ciężkimi i innymi odpadami, które znajdują się w wodzie że prawdę powiedziawszy strach to jeść.

nie zmuszaj dziecka do jedzenia , bo tak jak pisal ktos wczesniej zamaist polubiec dziecko calkiem odrzuci. Zreszta sama sie zastanow czy lubisz wszystkie potrawy bez wyjatku. Ryby sa zdrowe i to bardzo, glownie przez to jakie kwasy zawieraja. Jesli martwi cie ich brak w diecie dziecka kup mu tran norweski w plynie dla dzieci od 6 miesiaca zycia, jest w roznych smakach .

Gość nigdy nie jadłam ryb
nie cierpię ryb, nigdy ich nie jadłam, nawet teraz jak jestem w ciąży to nie jem, są inne źródła zdrowego białka i kwasów omega nie zmuszaj dziecka, ryby często powodują alergie, zaczekaj, aż skończy 3 lata i wtedy spróbuj mu podać jakąś dobrą rybkę