Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 8 miesięcznego dziecka

Ciąganie za włosy

Polecane posty

Dziecko ciągle ciągnie za włosy. Mnie, ciotki, koleżanki itp. Czy można tak małemu dziecku jakoś pokazywać że tego nie wolno? Puki co zabieram mu rączkę i mówię nie wolno ale wiadomo ono tego słowa jeszcze nie rozumie. Dzisiaj jak mnie złapał to całą garstkę mi wyrwał:( Ktoś weźmie go na ręce to pierwsze co to włosy ciągnie. I nie chodzi tu o długie włosy itp bo np facetów też potrafi złapać jak są na tyle "długie" że się da. Teraz jak mnie pociągnął to od razu go odłożyłam do łóżeczka i choć marudzi to go nie biorę bo po prostu się wkurzyłam, to tak zabolało:( Jak to pokazywać że właśnie tego nie wolno robić?

Gość mialia
Moze mu sie poprostu [podobaja te wlosy?Wez je tez pociagnij i moze sie dodluczy

Babcia mu tak kiedyś pokazała. oczywiście nie za mocno. że to boli i nie wolno i pociągnęła to się rozryczał a po chwili dalej to samo. To że mu się podobają to nie znaczy że wolno, jak zobaczy gdzieś papierosa i mu się spodoba to też będę miała mu dać:( No i on ciągnie wszystkie włosy a co może być super w krótkich męskich włosach? I nie robi tego jak zabawę tylko wygląda jakby z taką wredotą to robił choć wiadomo że takie dziecko nie ma jeszcze pojęcia. Nie wiem już co robić a dzisiaj na prawe się wkurzyłam nie chce któregoś dnia wkurzyć się jeszcze bardziej:( Może po każdym powinnam go pociągnąć? Ale czy on to zrozumie w tedy?

Mysle ze maluszek nie robi tego celowo... Moje dziecko mialo rozne etapy,ciagnelo za wlosy,kladalo mi i innym raczke do buzi jakby chcal mi je wyciagnac,potem przerzucil sie na ucho i tak to trwalo dopuki z tego nie wyrosl:) Wszystko mine mu same,nie ciagni go za wslosy... ;)

Gość wiosenny powiew
wiesz ja moje dzieci oduczyłam właśnie tym że jak oni mnie za włosy to ja ich też żeby zrozumieli że to boli oczywiście nie jakoś sadystycznie trzeba to robić ale nie ma innej rady ....też mam długie włosy i czasem zabolało ze aż łzy w oczach miałam

moja literowka:O Chodzilo mo ze wkadal rece do mojej i innym do buzi i ciaglal za zęby jakby je chcial wyciagnac;) Sorki...

wiosenny powiem no właśnie ale czy 8 miesięczne dziecko zrozumie? Ile Twoi mieli? fretka83 czekam czekam i czekam, ciągle to samo, boje się że kiedyś dam w tyłek albo coś:(

Gość moja też za włosy ciągnie
i za łancuszki, ubostwia biżuterie. az sie boje tez wrozby z okazji jej roczku ktory sie zbliza coraz bardziej, bo wiem ze rożaniec wyciągnie ;(

Gość ale kwas123
Pewnie,ze mu to minie ,moj ciagnal,szczypal,gryzl i przeszlo.

Gość wiosenny powiew
oj ja moich wcześniej oduczyłam ja wiem może mieli z 3-4 miesiące ....