Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliczek policzek

pierwszę butelke ile ml mam kupic?

Polecane posty

Gość oliczek policzek

jestem w ciązy ale w sklepie szukam, patrze i oglądam wszystko. Butelek jest tyle rodzai ze nie wiem jaka powinnam miecjako pierwszą, a moze żadna ? planuje karmic piersią, ale jakbym wyszła na 3 godziny to moge odciagnącmleko dobutelki aby mążkarmił. Więc ile tych butelek i ilo ml?

Gość cherrycoke
ja kupiłam dwie butelki- na zmianę . Tommee Tippee kazda po 250 ml.z takim fajnym anatomicznym smiekim który przypomina kobiecy sutek. Sprawdz na allegro.

Gość oliczek policzek
ale nie ma znaczenia jaka kupie butelke tylko aby była 250 ml? myslałam ze tak z 60 ml starczy, ale chyba jak widac nie bardzo. No a potem jak zechce poić herbatką czy woda to ilo ml trzeba kupic?

Gość cherrycoke
wiesz co, ja sie nie sugerowałam pojemnością butelki, bo tak na serio nie ma to zadnego znaczenia. Maluchowi dawałismy w takiej butelce po 90 ml , czasem mniej. Obie butelki słuzyły do picia mleka, wody z glukozą ( do przepajania) lub herbatek w pozniejszym czasie.

Ja kupowalam komplet malą i dużą od razu. Mala miala, z tego co pamietam 60ml a duża 180ml. Przeciez nie musisz od razu lać calej butli, a lepiej miec od razu, a nie potem kupowac znowu.

Poczatkowo kupilam male, ale przydaly sie na krotko. Gdybym miala kupowac teraz to od razu kupilabym duze. Przeciez to nie problem wlac 60 ml do duzej butelki. Osobiscie polecam tommee tippee.