Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bulinka_123

Orgametril na przesuniecie okresu

Polecane posty

Gość Bulinka_123

Witam, czy któraś z Was stosowała orgametril na przesuniecie @? Jeśli tak, to od którego dnia cyklu zaczęłyście brać i po ilu dniach od odstawienia pojawił Wam się okres? Pytam, bo ginekolog przepisał mi ten lek od 17dc, ponieważ moje cykle są ok. 32-dniowe i kazał brać tyle dni ile chce przesunąć @. Nie brałam wcześniej żadnych tab. antyk. i dlatego nie zdecydowałam się na tabletki tylko na 1 cykl.

Gość Bulinka_123
Czy ten lek jest skuteczny??

Gość skuteczny
bierz tak jak lekarz kazał i przeczytaj ulotkę orgametril to nie jest środek antykoncepcyjny

Gość Bulinka_123
dzięki:)

Gość tak działa
on działa, okres ci się przesunie ile chcesz, ja też go brałam

Gość Bulinka_123
A miałyście jakieś skutki uboczne(bóle brzucha, plamienia)? Ja stosuje go dopiero 3 dzień i jest ok. Oby tylko zadziałał :)

Gość Bulinka_123
No i zadziałał!!!:D

Gość jak mozna brac
a po co ci to przesuwanie @???

Gość Bulinka_123
Przesunęłam @ z powodu ślubu, wypadał mi akurat 1 dzień na ślub, a że strasznie znoszę pierwsze dwa dni, więc postanowiłam nie brać tabl. anty. tylko jednorazowo przesunąć @ orgametrilem o kilka dni i zadziałał. Nie miałam żadnych skutków ubocznych, okres normalny bez wcześniejszych plamień i bólów brzucha. Więc jest Ok!

Gość susel
dzieczyny a kidy trzeba zaczac brac te tabletki?ile przed okresem?

Gość Bulinka_123
Z tego co wiem to trzeba je zacząć przyjmować 2 tyg. przed planowanym okresem.Za późne przyjmowanie tabletek może nie zadziałać. Te tabl. są na receptę, więc jak coś to ginekolog Ci wszystko wyjaśni, kiedy trzeba je brać.

Gość Eve_78
Do Bulinki_123: Jestem w podobnej sytuacji w któej Ty byłaś. Wkrótce biorę ślub, nigdy nie brałam tabletek antykoncepcyjnych, a z moich wyliczeń wynika, że miesiączkę dostanę tuż przed albo w dniu ślubu. :( Lekarz przepisała mi Orgametril na przesunięcie. Naczytałam się na róznych forach o skutkach ubocznych tego leku i się przeraziłam. Nie chciałabym przytyć i źle czuć się przed ślubem. Możesz mi napisać jak się czułaś przyjmując ten lek, jakieś skutki uboczne? Ile tabletek na dzien przyjmowałaś? Czy potem nie miałas zadnych problemów z następnym cyklem?

Gość gość
Ile tabletek dzienniw trzeba brac?

Gość gość
No wlasnie bo w ulotce pisze ze najlepiej zaczac 2 tyg przed @po.jednej a jak sie zacznie mniej jak tydzien przed@ to 2-3 tab. dziennie.czyli rozumiem ze moze zadzialac nawet 1tabletka 1-2 tyg przed @.to teoretycznie, a jak z Waszych doswiadczen?bo w praktyce bywa roznie.nienawidze @, probuje roznych opcji na przesuniecie, pigulek anty raczej nie moge brac, wiec moze orgametril

Gość gość
Ja orgametril dostałam od lekarza na tak jakby nad płodność, strasznie dotkliwie odczuwałam swoje dni płodne a w pewnym momencie zaczęłam krwawić(w zasadzie plamić) i plamienie to trwało aż do kolejnej miesiączki. Tabletki miałam brać od 15 dnia cyklu przez kolejne 10 dni, kiedyś jak moja owulacja zaczęła się szybciej i znowu wystąpiło krwawienie zaczęłam brać tabletki 2 dni szybciej i kolejny okres dostałam dwa dni szybciej niż powinien być. Lekarz przepisując mi te tabletki powiedział że nie jest to antykoncepcja, ale tabletki te obniżają płodność

Gość Ktos

Ja bralam na przesuniecie okresu od 6 dnia cyklu dwa tygodnie przed planowana miesiączka od 6.07. Chcialam sobie przesunąć okres  o dwa tyg z powodu urlopu. Bralam jedna tabletkę dziennie. I nie zadzialal i 25d.c czyli 25 .07 pojawił się  bol brzucha i plamienie. Spanikowana zwiekszylam dawkę do 3 tabl dziennie przez 4 dni. Wiecej nie mialam. Okres sie nie zatrzymal ale bylo to tylko plamienie. Przestalam brac tabletki 29 d.c od tej pory okres jest wciaz dosc obfity. Takze przy dluzszych przesunięciach nie dziala.

Skutkow ubocznych typu rozdraznienie zatrzymanie wody, przybranie na wadze brak.