Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anielica18

Możliwa ciąża- proszę o odpowiedzi

Polecane posty

Mam wielki problem, właściwie to od dziś jestem tak bardzo zaniepokojona. W lipcu skończę 18lat. 9kwietnia uprawiałam seks z moim chłopakiem, bez zabezpieczenia. Było to w pierwszym dniu miesiączki i doszliśmy do wniosku, że zajście w ciążę jest niemożliwe. Mój cykl trwa zwykle od 25 do 29 dni. Sporo czytałam i rzeczywiście przypadki zajścia w ciążę podczas okresu( a już na pewno w pierwszy dzień miesiączki) są bardzo, bardzo rzadkie(prawie się to nie zdarza). 17 kwietnia zrobiłam test ciążowy dla pewności. Wynik był negatywny. Jednak dziś bardzo boli mnie podbrzusze, a przecież do następnej miesiączki jeszcze minimum 4-5dni. Poleciałam do apteki po test ciążowy, zrobię go jutro. To straszny czas dla mnie to czekanie... Ale, ogólnie rzecz biorąc, czy naprawdę mogłabym być w ciąży? Biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności? Bardzo się martwię. Proszę o jakieś cenne informacje. Z góry dziękuje.

Gość to sie wogole nie liczy
zrob dzisiaj

Gość przegrałeś życie...i ja też
co wy ciagle z ta ciaza? :P juz czytac tego nie mozna..

To nie ma znaczenia? Podobno trzeba robić je rano, jeżeli nie upłyną dzień przewidywanej miesiączki.

mowie ci zrob teraz i napisz,wtedy bedziemy sioe martwic

Wydaje mi się, że to czy się dorosło czy nie, to kwestia indywidualna. Jeżeli chodzi o seks bez zabezpieczenia, to nawet trzydziestki popełniają takie błędy- i co? nie dorosły? Mam świadomość tego, jakie mogą być konsekwencje, jednak czasem pod wpływem emocji myśli się innymi kategoriami. CZY NAPEWNO WYNIK BĘDZIE WIARYGODNY JEŚLI ZROBIĘ GO TERAZ WIECZOREM?

Po co zaczynać, jeśli się nie wie co i jak z czym...:/ Nie powinnaś być w ciąży, ale dla pewności zrób drugi test. Mnie czasem już boli brzuch i piersi na tydzien przed okresem, organizm po prostu różnie się zachowuje.

mowie po raz ostatni,bedzie wiarygodny6

Nawet jeśli 30-latkom zdarzyłaby się wpadka przy seksie bez zabezpieczenia to one są w lepszej sytuacji bo zazwyczaj są już bardziej stabilne finansowo czy też emocjonalnie. Są dojrzałe i ewentualna ciąża nie jest tak niepożądana jak u nastolatki

napisz,wtedy cos sie wymysli.kazdy problem ma jakies rozwiazanie ;)

Gość PRZYSZLA GIN
Mozesz zrobic teraz test ale ja proponuje rano poniewaz z rana w moczu jest najbardziej wiarygodne OB z nocy. A za wysokie OB w moczu to znak ciazy dlatego test jest wtedy pozytywny

Mozliwosc,ze jestes w ciazy jest bardzo mala (5%). Nie jestes w ciazy dziewczyno! A to,ze cie boli brzuch to juz na pewno nie jest i nie byloby spowowdowane twoim zajsciem w ciaze. Twoj organizm nie jest zegarem i to,ze wczesniejh nie bolal cie brzuch nie znacvzy,ze nigdy cie nie bedzie bolal ok.5 dni przed okresem. I to,ze zawsze masz okres np.zalozmy co 28 dni to nie znaczy,ze cale zycie bedziesz miala co tyle dni okjres. Organizm plata rozne figle. A to,ze masz bole niczemu nie dowodzi.Nie wiemczy slyszalas o promoeniowaniu..??? Czasami boli nas cos jaknby w jajniku a tak naprawde boli nas cos zu[pelnie innego tylko ze bol ma takie promieniiowanie.Nie lam sie. I nastepnym razem dziecko zabezpiecz sie.Nie wiem wogole czego nie zazywasz tab.anty skoro wspolzyjesz.Chcesz zostac mloda mama? 100 razy nie wpadniesz a za 101 bedziesz miaala wpade.Ciekawe co wtedy zrobisz.Rodzice cie nie uczyli,ze lepiej dmuchac na zimne?????????????????????????

alew wy dziewczyny jestescie smieszne.....moze z 10 lat temu trzeba bylo robic test rani,nie wiem czy wiecie ze technika i medycyna poszla do przodu....nie ma znaczenia o ktorej zrobisz test.Sa teraz takie wynalazki ze o kazdej porze ci wykryje ciaze. Spytaj sie ginekologa....Stereoty porannego,swiezego moczu umarl kilka lat temu...

Dzięki za odp. Rany, wiem że zrobiłam źle, i lepiej jest dmuchać na zimne, ale stało się i nie da się tego cofnąć. Nie biorę tabletek bo jak na razie nie mam kasy na prywatnego ginekologa, poza tym nie chce mieć problemów przez moją niepełnoletność. Jak tylko skończę 18, na pewno to załatwie. Wielka ulga słyszeć że szansa na to że jestem w ciąży to tylko 5%, na prawdę.

Dzięki Bogu, wynik testu jest ewidentnie negatywny. Mam nadzieje,że jest pewny. Dzięki dzięki dzięki dzięki.

Gość agnesssaaaa
Gratuluję dzidziusia :)

Gość kamyk niebieski
anielica18--> mówisz że nie masz kasy na ginekologa? Dziewczyno, a wiesz ile kosztuje dziecko? Weź i skombinuj sobie na tabletki i wizytę i lekarza, nie żałuj, niech Ci Twój chłopak pomoże, bo dopiero się będziecie skrobać po kieszeniach jak wpadniecie. Pomyśl, co to jest 50-100zł w obliczu kilkudziesięciu tysięcy jakie będziesz musiała zdobyć, gdybyś wpadła i urodziła. Twój chłopak chyba bogaty i liczy się z tym, skoro sobie bez zabezpieczenia pozwala.

No, w Warszawie to będzie z jakieś 130 + tabletki 30-40. Oczywiście że mój chłopak by się złożył, tylko jak do tej pory zawsze używaliśmy gumki + on zawsze dla bezpieczeństwa kończył na zewnątrz. To był jeden jedyny raz, i mam nadzieję że sytuacja się już nigdy nie powtórzy.