Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalilalula

jak to jest w końcu z tym plagiatem w pracy licencjackiej

Polecane posty

Gość lalilalula

zabieram się już od jakiegoś czasu do pisania tej pracy , ale ogólnie to średnio mi to idzie (zbierania materiałów itd-masakra) mam takie oto wątpliwości: 1)czy muszę /mogę pisać pracę w pierwszej osobie czy raczej w stylu"uważa się "itd 2) co to jest ten zakamuflowany plagiat - wiem , że jak cytuję coś to biorę w nawias i podaję źródło a jak korzystam z literatury (książki)bez cytowania czyli tylko własnymi słowami wyrażam czyjeś poglądy to daję przypis i źródło - tyle że to pisanie własnymi słowami często jest tylko takim przekształceniem tego co ktoś napisał inny(trochę zmienione słowa ale jak mam temat bardzo taki hmm...fachowy to w sumie jak mam to inaczej ująć??) no i daję przypis a to podobno plagiat zakamuflowany jest... masakra - pomocy bo się pochlastam zaraz

Gość lalilalula
ehh jakby to był temat o dupie to już by miał kilkanaście wpisów :D - jak ktoś coś mógłby mi podpowiedzieć to byłoby fajnie - help plizzzzz

Gość proszeee
hejn , zaraz przeczytam dokladnie i napisze.. :)

Gość tak tylko tak
strasza tymi programami antyplagiatowymi, a tylko nieliczne uczelnie je mają, bo to spory wydatek. a kiedy sie bronisz???

Gość proszeee
pierwsze slysze plagiat zakamuflowany. u mnie na uczelni wszyscy pisza podobnie czyli ,,,najpierw czytaja a pozniej przeksztalcaja na swoj jezyk ii pisza , nastepnie dodaja przypis, a niektrore osoby zmieniaja tylko np. iż na że lub podobnie.. :) czasami tez tak robie, co do formy to ja pisze w stylu : uwaza sie.. albo naukowcy dzieki tym badaniom odkryli... ale mam czasem wstawki jak zaczynam pisac np. wtep do rozdzialu to tak piosze od siebie np. W tym rozdziale chcialabym przedstawic zagadnienia... Tylko wiesz ja nie wim czy toi jest poprawne to co napisalam , bo na prawde moja grupa ma problem z promotorem , juz nawet chcielismy zglaszac skarge.. ajaki masz temat?>

Gość proszeee
tez slyszalam ze na mojej uczeklnio nie ma i wszyscy odetchneli, no wlasnie a ja chcialam zeby ktos zerknal okiem na moj temat, problemy, hiopotezy, zmienne, nie mam pojecia czy ma to rece i nogi, a noj poromotor sie dzis nie popisal :(

Gość blblblblbl
ja pisałam tak: jeśli pisałam słowo w słowo to cudzysłów i przypis. Jeśli trochę przekształcałam to przypis.

Gość blblblblbl
o roli zabawy w życiu dziecka- teoria i część metodologiczna

Gość lalilalula
dzięki za uwagi - nie odpisywałam bo myślałam , ze temat przepadnie - bronię się w przyszłym roku marzec/kwiecień , ale to siętylko tak wydaje , że dużo czasu - jak tak patrzę na swój zapał to ogarnia mnie panika:D książek mam 7 z czego 2 do dupy , materiały z neta najfajniejsze są czyimiśpracami lub opracowaniami więc odpadają nawet jak podam dokładne źródło ponieważ nie sa do końca wiarygodne, z biblioteki w poniedziałek zwlokę masę książek ale zanim je przejrze i wybiorę coś co się naprawdę przyda to pewnie minie miesiąc - a sesja za pasem- ehh... a mój promotor mnie olewa ...żyć nie umierać:D:D - aha moja zasrana szkoła ma oczywiście ten program - gdzieś o tym zakamuflowanym plagiacie przeczytalam i się przejęłam tak , że w sumie to nic nie wolno bo to plagiat a to parafraza(zakamuflowany) to jak do cholery mam pisać o rachunku zysku i strat np.- jak to napisac tylko i wyłącznie własnymi słowami - normalne że przeczytam coś , trochę pozmieniam i podaję żródło...inaczej sobei tego ie wyobrażam

Gość gość
jak? srak

Gość gość
Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić redaguje tekst i pomagam przy konstrukcji pracy. Ubieram Twoje myśli w słowa, które odpowiadają stylowi prac. Zapewniam poprawność, rzetelność, terminowość oraz niską cenę. Nie zwlekaj sprawdź swoją pracę przed oddaniem!!! Kontakt; poprawa-plagiatu@wp.pl

Gość gość
Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić redaguje tekst i pomagam przy konstrukcji pracy. Ubieram Twoje myśli w słowa, które odpowiadają stylowi prac. Zapewniam poprawność, rzetelność, terminowość oraz niską cenę. Nie zwlekaj sprawdź swoją pracę przed oddaniem!!! Kontakt; poprawa-plagiatu@wp.pl

Gość gość
nie wiem nie konczylem zadnych studiow Bogu dzieki :classic_cool:

Gość gość

Gość gość
Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić, redaguję tekst i pomagam przy kompozycji. Możesz spokojnie przelewać na papier swoje myśli nieuczesane. Ubierzemy je potem w zgrabniejsze słowa Jeśli nie jesteś pewien, czy to właśnie tego potrzebujesz. Napisz do mnie na adres; poprawa-plagiatu@wp.pl GG 46377435 Szybkość, anonimowość, 100% gwarancja potwierdzona raportem.