Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sysylia

WYSYPKA NA UDACH CO TO JEEST????

Polecane posty

Gość sysylia

Witajcie mamusie zaczne od tego ze moj maluch ma 11-miesiecy, niedawno pojawila mu sie wysypka na twarzy, szyji, plecach, i nogach. BYlam u lekarza, powiedzialam ze podejrzewałam ze od proszku i juz w trakcie go zmienilam, powiedziala ze to mozliwe i przepisala jakis lek. Zamowilam go ale okazalo sie ze na wysypka znikala wiec juz go nie wykupilam podkreslam ze juz mial rzeczy wyprane w JELP wiec to pomoglo, ale ma krostki na udach malenkie nie widoczne ale wyczuwalna jest szorstkosc skory i troszke na policzkach niewiem czy nie powinnam jednak wykupic tego leku chociaz juz nie ma czerwonych krost na calym ciele, te nie maja zadnego koloru i nie sa widoczne czy moze macie jakos rade co to moze byc. bede bardzo wdzieczna.

ja tam lekarzem nie jestem ale ja bym się przyczepiła albo do proszku albo do jedzenia - może jakiś owoc - alergen? cytrusy jakieś mandarynki...

Gość sysylia
Prpszek juz odpada chyba ze schodzi mu po ostatnim teraz uzywam jelpa wiec nie moze uczulac. A cytrusów nie daje bardziej banany, jabłka, z innych biszkopty, chrupki kukurydziane, marchewka, ziemniaczki, mieska, gerberki, soczki, herbatki głównie to i oczywiscie kaszki, mleko.

Gość natluszczaj
natluszczaj skore po kazdej kapieli i jesli zajdzie potrzeba to takze po 12 godzinach (czyli rano i wieczorem) sa specjalne preparaty dla niemowlat z wrazliwa skora, tylko nie daj sie nabrac na napis "hypoalergiczny" bo to pic na wode, popytajw aptece o emolieny (oilatum, oilan, emolium), to sepcyfiki tworzone z mysla o dzieciach z problemami skornymi, w tym AZS. szorstkosc i nadmierna suchosc skory jest charakterystyczna u dzieci atopowych.

Gość natluszczaj
jesli ne ma widocznych zmian na skorze (plamy, krosty) to nie stosuj niepotrzebnie zadnych masci, tym bardziej, ze pewnie dostalas przepisana masc hormonalna - w wolnej chwili wybierz sie do alergologa\ a to, co opisujesz to wlasnie tylko suchosc i szorstkosc (brak odpowiedniego natluszczenia - nie mylic z nawilzeniem)