Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NieGrzecznaAga24

clostilbegyt,owulacja, pęcherzyki, ciąża? Proszę o radę

Polecane posty

Cześć dziewczyny mam pytanie...tzn. dziś jest 11 dzien mojego cyklu i dziś byłam na monitoringu, gdyż moja owulacja stymulowana jest clostylbegyt. Lekarz poinformowala mnie że w prawym jajniku są 2 pęcherzyki...tylko dwa w tym jeden ten większy ma średnicę 12 mm... szczerze to nie wiem kiedy mam mieć owulacje bo po pierwsze cykle mam nieregularne a po drugie nie mialam wczesniej owulacji gdyż brałam tabletki antykoncepcyjne. Czy jest możliwe zajscie w ciaze przy takiej ilości pęcherzyków i przy takim rozmiarze ? prosze o odp. z góry dziekuje:)

Gość spokojnie jasne ze tak
wygląda na to, że owulację powinnaś mieć ok 15-16 dc, pęcherzyk pęka w okolicy 21 mm, a przyrost dobowy to ok 2 mm. Jeden pęcherzyk wystarczy do zajścia w ciążę o ile owulacja nastąpi i przebiegnie prawidłowo.

dzieki pocieszylas mnie:) bo lekarz dzis stwierdzila ze cuda sie zdarzaja i jak na 11 dzien cyklu to za maly pecherzyk....powiedziala mi ze średnio pecherzyk rosnie 3 mm, wiec jesli za 3 dni maiala by wystapic owulacja to mialby ok 21 mm i bylby za maly:) ale jestem dobrej mysli...staramy sie juz z mezem ponad rok czasu i nic:(

yyyy....trochę to dziwne co ten lekarz mówi, albo nie napisałaś wszystkiego i czegoś brakuje w tej układance. Miałam wielokrotnie monitorowany cykl i pęcherzyk zawsze pękał mi w okolicach normy czyli 21 - 24 mm, koło 14 dc. Według mnie (lekarzem nie jestem) - póki co wszystko u Ciebie gra. Dodam że na CLO powinnaś mieć owulację tego samego dnia w następnych cyklach również.

heh nie wiem co nie pasuje bo powiem szczerze ze pierwszy raz jestem w tej sytuacji;) wogole to jutro mialam isc tzn w 12 dniu 1cyklu ale tak sie sklada ze lekarze tez nie pracuja od 1-3 no i powiedziala mi lekarz zebym zrobila testy owulacyjne teraz przez piec dni bo bez sensu zebym przychodzila 4 maja kiedy moze byc juz po

generalnie nie pasuje mi to co ta ginka powiedziała - 21 mm to w sam raz na owulację - dlaczego za mały niby zatem? i o co chodzi z tym cudem? dziwna lekarka... testy owu to bardzo dobry pomysł.

Gość lepiej z popołudniowego
moczu a nie rano!!!

Gość njdsfc
:)