Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z grzywką

pytanie do dziewczyn, które mają grzywkę

Polecane posty

Gość z grzywką

Czy codziennie rano modelujecie swoją grzywkę? Moja po nocy jest okropna, bo muszę ja przypinac na noc wsówkami, gdyż jesli tego nie zrobię przetłuszcza się od kremu, który nakładam na noc (no i przykleja do czoła :O) W związku z tym muszę rano znowu ją zmaczać i suszyć. Czy wy też tak robicie?

Gość roiboos
nie, bo ja CODZIENNIE RANO myje cale wlosy i je susze i zawsze wyglada ladnie :)

Gość my rano podobnie
jak wieczorem bierzemy prysznic...

Gość z grzywką
roiboos a czy codzinnie rano tez je suszysz? Ja się boję, ze mi się włosy zniszczą, dlatego myję wieczorem i zwykle schną naturalnie, tylko grzywkę susze.

Gość z grzywką
sorki nie zauwazyłam, ze już napisałaś ze suszysz. Nie niszczą ci się? I czy masz długie włosy czy krótkie?

Gość vdsvrdgvbregv
Boże kobiety od dziesiątek lat suszą włosy i co? Mają zniszczone? Wszystkie? Ehhhhh

Gość ja tez codziennie rano
myje włosy więc nie mam akich problemów :P

Gość dkkdk
Też myje codziennie włosy. A jak tego nie zrobię, to moja grzywka jest w miarę ok, czasami muszę ją lekko zmoczyć.

tez myję wlosy rano i grzywka wygląda ok ale po całym dniu juz jest przetłuszczona. Dlatego następnego dnia myję tylko grzywke lub spinam ja do góry (wlosy myję co drugi dzień)

Gość blady trup
tak ale czy susza codziennie? Wątpię. Większość moich koleżanek suszy, ale im wystarczy, ze umyją głowe raz na 3-4 dni, więc to robi różnicę

Gość jak miałam grzywkę to
robiłam jak koleżanka wyżej- myłam codziennie CAŁE włosy, nie grzywkę. Teraz nie mam grzywki i... myję włosy codziennie rano. Zawsze myję włosy codziennie rano, susze je i nic im nie jest, są bardzo gęste, zdrowe i mocne, mogę nie obcinać rok (!!!!!!!!) i nawet końcówki się nie rozdwajają. Włosy się nie niszczą od mycia. Wystarczy dobry szampon, nie taki z supermarketu, bez sylikonów i zbędnej chemii, plus dobra, profesjonalna odzywka dopasowana do typu i kondycji włosów, raz w tygodniu maska. No i suszarka z jonizacją i regulacją nawiewu i pod względem siły i temperatury. I można je myć nawet 2 razy dziennie, ile trzeba[ czesc]

Gość vdsvrdgvbregv
Blady Trupie - codziennie. Myję włosy właśnie co dzień bo po prostu lubię świeże, i też je codziennie suszę suszarką - nie są zniszczone. Znam wiele kobiet które tak robią i nie mają problemów.

aha, a włosy mam róznej długości - takie do łopatek, a czasami do połowy pleców, w dodatku jest ich dużo i sa kręcone. W zimę suszenie zajmuje mi ok. 30 minut.

Gość dkkdk
ja też suszą codziennie. Nie wiem, może inaczej sprawa wygląda, jak się używa prostownicy, bo prostownica na pewno jednak niszczy włosy. Suszarka niekoniecznie. Ja mam do tego długie włosy, rozjaśniane. Myję je i suszę codziennie i mam piękne i błyszczące.

Gość roiboos
ja musze myc codziennie, inaczej - katastrofa. a jak umyje wieczorem to rano mam strasznie odksztalcone wiec wole sie poswiecic rano i wstac pol godziny wczesniej. i susze codziennie, czasem prostuje. nie sa az tak bardzo zniszczone bo uzywam dobrych odzywek. a wlosy mam za ramiona

Gość z grzywką
a jakich szamponów i odżywek używacie? Jakie macie suszarki?

Gość z grzywką
ja teraz sobie kupiłam Martix biolage, był cholernie drogi (25zł za 250ml) i na razie nie wiem czy jest lepszy od zwykłych szamponów

uzywam Elseve volume non-stop ale chyba go zmieni bo zawiera duzo chemii- mozna poznac to po tym ze niesamowicie sie pieni. poza tym wlosy wcale nie maja wiekszej objętości suszarke mam zwykła. z regulacją mocy nawiewu i temperatury. obiecywałam sobie ze bede suszyc chłodnym nawiewem bo mniej niszczy włosy ale zazwyczaj rano sie spiesze i nie mam czasu. a ciepły strumien powietrza szybciej suszy włosy

Gość z grzywką
laavia z jakiej firmy masz suszarkę? Jesli chodzi o szampony zwiększające objętość to moge dodać, ze Pantene pro v na objętość też nie działa

Vidal Sasson, nie wiem czy to jest jakas firma znana :) kupilam ja na allegro za 59zł. czy znacie moze jakies szampony i odzywki ktore naprawde zwiększają objetosc wlosow?

Gość Magdalenkak
myjcie wlosyu codziennie ja pier...

Gość z grzywką
nikt się więcej nie wypowie?

też codziennie rano myję całe włosy i je suszę, od lat już, i nie wyobrażam sobie robić inaczej! czas, który poświęcasz na moczenie i układanie na nowo grzywki, możesz przeznaczyć tak samo na umycie całych włosów - nie będziesz musiała się martwić co drugi wieczór, że są już przetłuszczone. mi to co rano zajmuje jakieś 15-20 minut, niewiele, a przez cały dzień włosy są czyste i pachnące, grzywka ułożona i nie wywijająca się na boki. poza tym spanie ze wsuwkami jest chyba niewygodne ;)

laavia, ja niedawno przez 30 dni łykałam capivit piękne włosy, chciałam tylko, żeby się błyszczały itd, a tak mi zwiększyły objętość, że zaprzestałam kuracji, bo mam naturalnie gęste włosy, po capivicie był kosmos :)

Ja używałam Tigi i Joico (po 100zł za 200ml), ale nie bardzo mi odpowiadały... Za dużo chemii;) Teraz używam nawilżającej maski z jedwabiem Farouk CHI (koszt ok. 60-65zł za 250ml) i odżywki do włosów kręconych Goldwell z serii Dual Senses (35zł), szampon Freederm (ok. 35zł) lub Pregain (ok. 30zł). Suszarka Brown.

a uzwyal ktos ziołowej mgiełki do włosów Radical?

Gość szafirkowa
ja używałam ale to było z 3 lata temu :) Pamiętam tylko, ze miała bardzo ładny świeży zapach. Jako że nie jest droga możesz kupić, bo pozostawiła po sobie pozytywne odczucia :P Może jeszcze ją kiedyś kupię

Gość tampax
up dziewczyny z grzywką wypowiedzcie się w temacie z pierwszego posta

Gość grzywkowa
ja mam maskakrycznie suche wlosy, wiec myje 2 razy w tygodniu, albo nawet rzadziej, nigdy nie susze suszarka tylko zostawiam zeby mi wyschły i nic mi sie z grzywka nie dzieje, po prostu zakladam wieczorem opaske i nie zdejmuje dopoki mi sie krem nie wchlonie

Gość aa..
jak miałam grzywkę to --> a doradzisz jak dobrac odpowiedni szampon i odzywke, ty jak do tego doszłas, metoda prob i bledow, a moze fryzjerka doradzila ?