Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asderiosssa

Przelew z mBank do Lloyds ...

Polecane posty

Gość asderiosssa

Planuję przelać 300 funtów z konta w mBanku na angielskie konto w banku Lloyds. Czy orientujecie się jakie opłaty pobiera za to mBank i Lloyds ? A może jest jakiś tańszy sposób na przelanie kasy z pl na rachunek uk ? Na stronie mBank nie ma jasnej informacji o kosztach jakie trzeba ponieść.

Gość Danske Pollbank
mbank pobierze prowizje 0,25% kwoty przelewu (max. 200zl, min. 20) + 5 zl oplata SWIFT. Jesli pieniadze wyslesz w niedziele wieczorem ... lub poniedzialek rano - do godz. 8 ... to pojawia sie na zagranicznym koncie w srode rano (ok. 10).

Gość asderiosssa
A Lloyds ile bierze ?

Gość mikaaaaaa
z tego co wiem, bo sama przelewałam... robiłam przelew z WZB (czyli polskiego) na konto irlandzkie w permanencie...przelewałam 300 euro, a zapłaciłam za przelew 2 euro z groszem...irlandzki bank NIC nie pobrał...a jeżeli chodzi o ten polski bank WZB to jest on podobny do mBanku... robiłam tez przelew odwrotnie...czyli z permanentu do WZB...przelewałam większe kwoty niz 1000 euro i za każdy przelew płaciłam 50 centów...polski bank NIC nie pobrał....

Sądzę, że lepiej Ci będzie skorzystać w western union. Ja tak zawsze pieniądze przesyłam do PL i tez się zdarzyło, że z PL do mnie wysłano. Uważam, że tak jest najprościej i chyba najtaniej