Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kredkaa

jaka stawka za poród ?

Polecane posty

Gość kredkaa

chce umówić się na poród z moim lekarzem w jego szpitalu wiem ze stawka za cesarke wynosi ok 2000zł a poród SN?

Gość kredkaa
up up

Gość aaaaaaaaaak
poród jest za darmo

Gość kredkaa
jasnee kto ci tak powiedział? chyba nie rodzilas jeszcze ( a raczej napewno) zęby też leczysz za darmo?

Porod SILAMI NATURY JEST SUPEŁNIE DARMOWY!!!! PŁACI JEDYNIE OSOBA WCHODZACA NA POROD RODZINNY(w Poznaniu 0-150zł) lub płaci się za specjalne pokoj e,np. z wanna, lub za dodatkowe urzadzenia : pasy na okolice krzyzową , stymulujące zakonczenia nerwowe. Porod silami antury rpzyjmują położne -swietnie wykwalifikowane specjalistki, jesli cos zlego zaczyna sie dziac wkracza lekarz połoznik lub lekarz neonatolog. NIe wolno w Polsce wykonywac cięć cesarskich na życzenie, wskazaniami do cięcia są wady płodu , choroby matki uniemożliwiające poród siłami natury. Jest ogromna ilośc powikłań po cc. MOżesz jedynie starać się o znieczulenie zewnątrzoponowe do porodu siłami natury , wowczas lekarz anestezjolog(nie ginekolog) robi takie znieczulenie , możesz się ruszać ale nie odczuwasz bolu, czujesz jedynie kurczącą się macicę. Uważam że jest to świetny sposób zniecuzlania porodu, aczkolwiek nie są dostępne we wszytkich szpitalach(sam zestaw do nakłucia kosztuje dużo pieniędzy). Powikłania to: przedłużający się poród zagrażający płodowi spowodowany brakiem współpracy ze strony matki(nie czuje jak mocno ma przeć itd) , popunkcyjne bóle glowy, niemoznosć sprawnego poruszania sie kilka godzin po cznieczuleniu.

Gość dfSzfxer
przez takie cipy jak ty szerzy sie lapowkarstwo, co ma powiedziec matka ktora nie ma kasy? ma rodzic na korytarzu?? ja nie dawalam nikomu ani grosza, choc mnie na to stac a polozne i lekarz super sie mna opiekowali, takie osoby jak ty ucza brania

Gość aaaaaaaaaak
głupia cipo rodziłam -----------za darmo

ja tez rodzilam za darmo i byl przy mnie maz, mialam pokoik z wanna i przy porodzie byl lekarz prowadzacy ciaze - ani grosza za to nie placilam

Gość szu szu szu szu dszu
no bez przesady, jeszcze przyjdzie mi placic za poród. nfz to chyba darmowy fundusz zdrowia-choc składki i tak makabrycznioe duze bierze. bez przesady...

Gość a ja płaciłam
ale za cc na życzenie

normalnie szok...u mnie w szpitalu jest za darmo wszystko..jest i wanna , i porod rodzinny i cała reszta potrzebna do porodu... Owszem mozesz sobie zaplacic ale np za ZZO.lub za sale jednoosobowa (co mi nie jest potrzebne bo sa sale dwu os.).a jak juz to nie za porod tylko za to jak chcesz by byl przy porodzie wybrany przez Ciebie lekarz czyli ze dojedzie w kazdej chwili jakby to nie byl jego dyzur ale po co??????Nie dziwie sie ze potem lekarze za wszystko wolaja pieniedze jak sie znajduja takie co za wszystko chca placic..