Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PROSZĘ o pomoc kochane

Mam pytania dla właścicieli psów.... Odnośnie mojego szczeniaka, proszę o pomoc!

Polecane posty

Mam 7tygodniowego szczeniaka w domu. Nie był szczepiony, ani nic. Byłam dzisiaj z nim cały dzień na działce, czy to może mu jakoś zaszkodzić? Chodził po betonie, a dowiedziałam się, że jeszcze nie może, bo mu się poduszki zedrą. To prawda? A wreszczie - ile kosztuje pierwsze szczepienie z wizytą u weterynarza? Bardzo proszę o informacje:)

Gość nie no pies chodzący po
betonie. Zgłaszam Cię do animalsów, zajeżdżą cię kurrwo i się nauczysz szanować zwierzęta

Gość o.0
Buahahaha . Dobre sobie :D Ale się uśmiałam :)

pomyliło mi sie, chodziło o zwykły asfalt w niektórych przypadkach jest to właśnie nawierzchnia BETONOWA. Czy ktoś mógłby mi udzielić adekwatnych informacji?

Jeśli byłaś na działce, nie miał kontaktu z innymi psami, ich odchodami, to nie powinno nic się stać. Nie wychodź jednak z nim na razie i idź na szczepienia. Dziwne, że jeszcze nie został zaszczepiony.

I co w związku z tym , że chodził ? Łapy mu nie odpadną raczej . Czy Ty szczepisz się przeciwko bakteriom asfaltowo-betonowym ?

Mojemu nic tam isę nie zdzierało :p. Szczepienie przeciw wściekliźnie kosztuje ok. 30 zł :)

Gość kinga 03433
jak najszybciej idz zaszczepij pieska , i sprawdz czy na tej dzialce kleszczow nie zalapał ,podobno jest ich duzo

nie zetrą mu się poduszki ale nie wolno z nieszczepionym psem chodzic tam gdzie bywaja inne psy bo moze on zlapac nosowkę parwowiroze itp psie choroby, a wtedy ci zdechnie

Gość i będzie spokój
:D

a z aszczepienia zaplacisz razem ze wścieklizną ok. 80 zl bo szczeniaki szczepi sie raz na nosowke pawrwowiroze i psi kaszel, za jakis czas ok. chyba 2 tyg. powtorka + wscieklizna a potem raz na rk. mozesz sobie zażyczyc więcej szczepien, zalezy na co cię stac

Dzięki wielkie, jutro pójdę do weterynarza z nim... Marzyłam o długich spacerach z psiakiem, ale to bedzie mozliwe chyba dopiero za 3 tygodnie! Ile trwa kwarantanna po szczepieniu?

mi weterynarz powiedzial ze okolo miesiąca mam go nie wyprowadzac i tak czekalam. ale dokladnie nie pamiętam ile to trwalo bo pies ma trzy lata wiec zapomnialam. teraz pilnuje tylko szczepień

Piesek musi być szczepiony trzy razy...pierwszy raz w 6 tyg ( jeszcze u hodowcy) potem w 10 tyg. i na koniec w 12 tyg. oprócz tego musi byc odrobaczony ( przynajmniej trzy razy) ,a szczepienia przeciw wściekliźnie dopiero gdy skończy pół roku. Co do kosztów szczepień to w granicach od 30 do 45 zł.(za jedno) zależy od jakości szczepionki (im lepsza tym droższa) :) A co do pazurków to nic im nie zaszkodzi ...;)