Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

***Wiktoria***

Kiedy mąż nie chce dziecka..

Polecane posty

Oboje pracujemy ale budujemy dom. Mamy ok 30stki..(ja 28) i wlasnie przed chwilka uslyszalam..ale jescze nie mamy na to czasu ani mozliwosci, jestesmy 3 lata po slubie i powoli czuje,ze mi czegos brakuje. Pragne dziecka i on o tym wie.. Czuje zal a nawet zlosc,ze o dziecko bedziemy sie starac kiedy on uzna,ze jest dobry czas.. Dodam,ze jestem na tyle dumna by na niego nie napierac ani sie prosic..MASAKRA

Gość Chyba jestem już ogłupiała...
Współczuję Ci bardzo serdecznie. Szczerze mówiąc to nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. My też jesteśmy bardzo zapracowani. Niedługo będziemy mieć 3 rocznicę ślubu i mamy półtorarocznego synka. Czas nie stoi w miejscu. Myśl o sobie i dziecku. Jeśli mąż tego nie rozumie, to spróbuj go przekonać, jeśli się nie uda, to może nie jest to właściwy facet??

Nie bede przekonywac meza ale tez czuje zlosc na mysl,ze to on zadecyduje kiedy zaczniemy starac sie o dziecko. Wyszlam za maz z milosci i wiem,ze moj maz mnie kocha.. On jest jedynakiem i uwaza,ze na wszystko pzyjdzie czas..a ja mam juz skonczone 28 lat i przyznam szczerze..pragne powiekszenia rodziny. To mnie boli... Muislam sie wygadac..

nie nazwalabym tego duma..., ale zgadzam sie , ze decyzja o dziecku powinna byc obustronna.

Gość atpppppppppppps
Pytam was czy kazdy musi podobnie jak wy chciec tylko urodzic dziecko? to tylko matki polki sa tak wpatrzone w dzieci i po osiagnieciu wieku 20-25 zapominaja o wszystkim innym przestaja o siebie dbac zapuszczaja sie i tylko mecza mezczyzne o dziecko... a przeciez nie kazdy musi miec odchylenia psychiczne by tylko tym zyc...

Gość atpppppppppppps
niestety wiekszosc kobiet w polsce taka jest po urodzeniu dziecka zapomina o swoim partnerze o jego potrzebach wtraca sie w kazda dziedzine zycia zabrania wyjscia z kolegami na dyskoteke itd a na wszelkie komentarze mowi ja ci dziecko urodzilam! krotko mowiac trzeba uciekac od kobiety gdy tylko zaczyna o tym myslec! bo kazdy mezczyzna ktory mysli inaczej na temat dzieci bedzie zalowal

Gość frelka18
Kolejna paniusia, ktora spelnila swoj cel w zyciu - wyszla za maz i teraz sie nudzi. Zacznij uczyc sie obcxego jezyka, zaplanuj ciekawa podroz i nie rozmnazaj sie, bo nie masz co robic:O

Gość atpppppppppppps
Masz racje, frelka18, myslaca kobieta... bardzo dobrze to sformulowalas... dziecko to cel zyciowy ogromnej wiekszosci kobiet obys tylko nie zmienila sie w przyszlosci...

Gość 1e1e1e1e1e1e1e1e11ee1e1e1e1e1
co wy gadacie?dziewczyna ma 28 lat i moim zdaniem to najwyższy czas na dziecko.to niby kiedy ma się starać o pociechę???? po 40-tce???

Gość jaaka
dziewczyna ma 28 lat i moim zdaniem to najwyższy czas na dziecko a po 30 nie moze? tylko na wsi dziewuchy rodza dzieci przed 30 bo nie maja co robic w chalupie

Gość atpppppppppppps
a czy jedyna pociecha to dziecko? czy wlasne sukcesy nie przynosza zadnej radosci? a po co w ogole starac sie o "pocieche"? jesli partner nudzi sie i trzeba osoby trzeciej to zmienic partnera juz lepiej niz w ten sposob go unieszczesliwiac! jak kobieta mowi jestem w ciazy to tylko uciekac jak najdalej tak samo jak zaczyna myslec o dziecku

Sorry ale jestescie pojebani. Mam dobra prace, meza, dom w budowie i pragne czegos wiecej. Tak trudno to zrozumiec? Mi sie nudzi bo chce dziecka? Widze,ze na kafe siedza same dzieci..

Gość atpppppppppppps
a wzielas pod uwage to co on czuje czy jestes egoistka ktora dba tylko o siebie a partnera ma w powazaniu?

A kto powiedzial,ze nie dbam o meza? Kto powiedzialz,e po urodzeniu dziecka o nim zapomne? Jestesmy para,ktora wpelni dba o swoje potrzeby i tak juz pozostanie..przynajmniej z mojej strony. mam sie jescze komus z czegos wytlumaczyc?

Gość jaaka
pojeb... to ty jestes. a twoje slownictwo swiadczy ze sama jestes jeszcze dzieckiem. kup sobie lepiej rybki.

Gość grochówka na boczku
a czym mąż argumentuje że jeszcze nie czas? budową domu? nawet jak się wykończenie domu przesunie kilka miesięcy bo dziecko i wydatki to chyba nie katastrofa? powiedz mu że to dla ciebie ważne i że dla ciebie już jest odpowiedni moment

wiktoria, z jakich powodow maz teraz nie chce? bo budowa domu to chyba tylko wymowka.

Gość atpppppppppppps
niezla kobieta mu sie trafila widac ;/ ale jak widac trudno walczyc z obsesja bo tylko ja sie wzmacnia wspolczuje tylko temu dobremu czlowiekowi, ktoremu do "pelni szczescia" nie brakuje "powiekszenia rodziny"...

Gość atpppppppppppps
no to zebralo sie towarzystwo wzajemnej adoracji skrzywdzonych matek polek...

Gość She83
atpppppppppppps - widac ze nie masz zielonego pojecia o instynkcie macierzynskim, z ktorej planety jestes?

Gość Królowa Kafeterii oryginal
chyba jest panem wygodnickim - dziecko to obowiązki. A TY nie masz co zwlekać.. a co jeśli się okaże że nie tak hop siup zajdziesz w ciążę? tym bardziej że pewnie teraz stosujecie antykoncepcję... a po pigułkach to bardzo często tak się dzieje... wiem coś o tym...

Gość 1003
a przed slubem rozmawialiscie o dziecku?...moze on nie czuje potrzeby zeby miec dzieci....ja jestem mezatka a nie chce miec nigdy dzieci.....ale mój mąż o tym wiedział długo przed slubem...

Hej Wiktoria Przypadkiem wpadłam na topik i chcę Ci tylko powiedzieć żebyś kompletnie nie przejmowała się komentarzami tych ułomnych palantów którzy z nudów w piątkowy wieczór opluwaja kogo się da. Są to ludzie specjalnej troski, którzy nie mając własnego życia włażą na topiki i rzucają błotem . U mnie jest odwrotnie On chce, ja nie . Chcesz, możemy pogadac...

Byłabym wdzieczna gdyby wypowiadaly sie osoby z podobnym \"problemem\". Maż nie chce dziecka bo ma za wiele na glowie. Obowiazki w pracy, budowa domu..on czuje,ze jescze nie nadszedl jeszcze ten czas. A ja odwrotnie. W tym problem.

Gość atpppppppppppps
nie mam zadnego pojecia bo tu nie ma o czym miec pojecia to jest tylko mechanika kobiety tak mozna okreslic wiekszosc kobiet w wieku 20-25 zapomina o wszystkim innym i jej zyciowym celem staje sie urodzenie dziecka poza tym nie jestem kobieta tylko facetem

Gość atpppppppppppps
dobra zostawiam w spokoju towarzystwo bo niepotrzebnie przeszkadzam w rozmowie na baaaaaardzo wazne tematy... ale i tak mozna posmiac sie z wpisow na temat osoby trzeciej w rodzinie

atpppppppppppps - zakompeksiony mały człowieczku plujący jadem i nie rozumiejący uczuć wyższych niż potrzeba żarcia i spania - spadaj oglądać telewizję, bo irytujesz każdego z IQ wyższym niż 80.

Gość She83
atpppppppppppps - jestes nie tylko facetem, jestes niedojrzalym facetem. Bedac facetem mozna posiadac cos takiego jak empatia ale nie kazdego stac na takie cos

Dobre pytanie, czy on wytłumaczył dlaczego nie chce, czy dał ci szansę wytłumaczenia dlaczego pragniesz dziecka? Czasami rzeczywistość nie jest taka wprost jednoznaczna, tylko ludzie źle się dogadują...