Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adfjkusdf

na jaki kolor pomalować dwie ściany, skoro dwie już chcę pomalować na wrzosowy??

Polecane posty

Gość adfjkusdf

dwie ściany w salonie chce na jasny fiolet a pozostałe dwie - nie wiem... i nie wiem czy moze lepiej pomalowac jedna innym kolorem a pozostałe 3 tym samym???? pojój jest duży, ma jedno duze okno.

Gość germontkaja
na czerwono

Gość ja mysle zeby zrobic tak

Gość ja mysle zeby zrobic tak
dwie na jasny fioletowy, dwie na zielony

Gość Babuszka Gieniuszka
waniliowy.

Gość adfjkusdf
bardzo śmieszne.... ;) A MOżE LEPSZY BęDZIE Róż??????!! :o ;)

Gość lilaróż lepiej

Gość adfjkusdf
TO BYłO DO germontkaja. A Babuszka Gieniuszka I ja mysle zeby zrobic tak - DZIKI, ZASTANOWIE SI, Są JESZCZE JAKIE S POMYSłY????? I CZY JEDNA CZY DWIE śCIANY???

co za moda, malować każdą ścanę na inny kolor jakoś w ogóle mi to nie leży jak chcę miec różne kolory w pokoju, to robię to za pomocą firanek, zasłon, narzut, dywanow czy drobiazgów z wyposażenia, ale żeby malowac na różne kolory ściany... nie podoba mi sie to

Gość adfjkusdf
TO BYłO DO germontkaja. A Babuszka Gieniuszka I ja mysle zeby zrobic tak - DZIEKI, ZASTANOWIE SI, Są JESZCZE JAKIE S POMYSłY????? I CZY JEDNA CZY DWIE śCIANY???

Gość ja bym proponowala brazowy al
ale tylko na jedna sciane

wniliowy na tą sciane na ktorej jest okno,zalezy tez jaki fiolet...jezeli ciemny to tak jak mowie,bo okno bedzie oswietlac fiolet,jezeli jest jasny,to obojetnioe na ktora sciane.

pasuje też żółty, na zasadzie kontrastu biały, pasuje do każdego koloru różowy zielony z wrzosem - nie zaryzykowalabym takiego połączenia

albo jak mowi ewa...bialy...zalezy jakie masz meble...jezeli sa ciemne to bialy jak najbardziej,jezeli jasne,to radze ci pomalowac wszystkie sciany na jeden kolor. (dekorator wnętrz)

po godzinie przebywania w takim pokoju wylądowałabym na pogotowiu z palpitacją serca albo objawami nerwicy

Gość wit. A
Dodałabym zieleń. Fioletu nie dawałabym wcale, bo mnie osobiście przygnębia. Wolałabym taki bardziej wrzos. Niby bardzo podobny, ale już tak nie smuci. Można także machnąć tym fioletem całość, ale na tle całości zrobić pionowo, szeroko (tak ok. 1 - 1,2metra) w dwóch lub nawet trzech miejscach (chociaż 3 to już za dużo) jakimś łagodnie cukierkowym kolorkiem, (wanilia lub kremik).

Gość germontkaja
ja też :D ale może komuś się spodoba :D

kolory dobiera sie kontrasująco(przeciwne),harmonizujaco(na palecie barw obok siebie) albo ton w ton.(ten sam kolor-rozne odcienie)

Gość Babuszka Gieniuszka
Proponuję ciemniejszy kolor na ścianie z oknem.

Gość ja mam jedna sciane
pomalowana na jasny niebieski taki typowy blekitny a 3 pozostale na bialo i do tego mam niebieskie zaslony po przeciwnej stronie do malowanej sciany i wg mnie i innych fajnie to wyglada:)

na tej stronie mozesz wybrac kolor jakim masz zamiar pomalowac sciany czyli fiolet,nie wiem jaki to odcien wiec wybralam taki,klikasz na kolor i wyskakuje ci:zobacz zestawienia i jak klikniesz to ci wyskoczy wszystko co do tego pasuje.;)