Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pauldownling

dziwna wysypka na szyi

Polecane posty

Gość pauldownling

Witam, od dwóch dni mam wysypkę na szyi. Wygląda to okropnie, bo jest ich strasznie dużo, ale krostki występują tylko powyżej linii barków, a poniżej zarostu na brodzie. Może 20cm2. Żadne inne miejsce. Zaczęło się od kilku, teraz praktycznie nie ma 'czystego' fragmentu skóry. Niektóre krostki są z ropą. Dzień wcześniej pieliłem w ogródku, więc zakładam że możliwe jest jakieś uczulenie. Ale czemu wysypka występuje tylko w jednym miejscu?? Jakie leki dostępne bez recepty polecacie? Oprócz wapna.

Gość czescczesc...
mozliwe ze to polpasiec

uczulenie na nikiel? nosisz jakiś wisiorek, łańcuszek?

Gość pauldownling
żadnego łańcuszka.. a czy przy półpaścu ta wysypka nie byłaby swędząca? mnie nic nie boli. Owszem, dotknięcie szyi, ale to przez podrażnioną skórę..

no to odpada. więc bardzo możliwe, że półpasiec, poczytaj sobie w necie

Gość czescczesc...
idz na pogotowie nie warto takiego czekos lekcewazyc

Gość czescczesc...
a ospe miales?

Gość pauldownling
miałem ospę z 10 lat temu.. to chyba półpasiec. A ja już odruchowo rozdrapałem kilka krostek ;/

Gość czescczesc...
idz na pogotowie skoro to swedzi mozliwe bardzo ze to polpasiec a boli mocno? wyczytalam ze bol jest okropny i swiad orka dostala wczoraj ospe dlatego akurat jestemw temaci polpascia bo obawiam sie ze mnie moze to spotkac....

Gość czescczesc...
mialo byc corka wczoraj dostala ospe

Gość pauldownling
hmm, no właśnie problem jest w tym, że nie odczuwam ani żadnego bólu, ani swędzenia.. No, ale tak czy siak na tyle groźnie to wygląda, że wyberam się do lekarza. Muszę tylko najpierw dowiedzieć się co, jak i gdzie, bo przebywam za granicą. A co do zarażenia półpaścem, to z tego co wyczytałem on się uaktywania, gdy masz osłabiony organizm. Pozdrawiam :)

Gość czescczesc...
zycze powodzenia. daj znac co Ci lekarz powiedzial

Gość _nika
Mam coś bardzo podobnego (http://img40.imageshack.us/img40/31/dsc06263x.jpg) Wczoraj zaczęła strasznie swędzieć mnie szyja, potem też reszta ciała. Dzisiaj rano zobaczyłam u siebie wysypkę, teraz po paru godzinach wygląda ona trochę gorzej niż na zdjęciu u góry. Mam całą szyję dookoła w czerwonych swędzących plamach, do tego doszedł też dekolt i kawałek pleców ... Jestem zupełnie spanikowana. Proszę o jakąś pomoc, co to może być i jak uśmierzyć to swędzenie? Tak się składa, że do lekarza mogę udać się dopiero jutro...A do tego czasu chyba skórę do krwi sobie wydrapię...Pomocy!

Gość Rats
to nie wygląda na pólpasiec... On jest jednostronny i raczcej w innej lokalizacji. Jest bolesny itp Wiadomo co to było? Ja mam bardzo podobnie, nie umiem wykazać czy przez jakiś pokarm , kosmetyk mógła ta wysypka się pojawić, ale dzień wcześniej ibuprofen i to kilka tabletek przyjełam. :/