Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MICHAL0980

STARANIE

Polecane posty

Gość MICHAL0980

Witam staramy sie z zona o dzidziusia od ponad roku i jakos nam to nie wychodzi wiec zona zapisala sie do ginekologa o jakas porade a lekarz zapisal jej takie tabletki CLOSTIBEGYT braliscie kiedys juz takie tabletki i czy one daja nam wieksze szanse ze zona zajdzie w ciaze.Pomózcie

HEja, lek zapisany twojej żonie jest lekiem skutecznym w wywoływaniu jajeczkownia, teraz tylko pamiętajcie o współzyciu 4 razy w tygodniu i życzę powodzenia :)

Gość vdfvdf
radzę zacząć od badania nasienia, a clo jest dobre pod warunkiem ze twoja zona nie miała owulacji, lub owulacja przychodziła pod koniec cyklu, przed braniem clo proponuje monitoring cyklu, jeżeli dalej będą problemy to trzeba zrobić HSG, badania hormonów, prolaktyna, progesteron, my się staramy równo rok, podobno jestem zdrowa, mąż tez przeszliśmy wszystkie badania, jestem wyluzowana bo brakiem ciąży nie panikuje, także nie mam żadnej blokady psychicznej, w tym miesiącu jak wszystko dobrze pójdzie wykonamy zabieg inseminacji, na razie tylko to mi przychodzi do głowy:) a jak nie, to poczekamy do następnego roku:)

Gość dziwne to
bez sensu, co za lekarz. Bez żadnych badań, monitoringu przepisał clostilbegyt. Niech lepiej zona zmieni lekarza, najpierw sie robi badania, a potem przepisuje leki. Tak jak juz ktoś napisał, zrób sobie badanie nasienia, żona niech porobi badania hormonów, niech sprawdzi na monitringu czy ma owulację. Jak wszystko będzie ok, a ciązy dalej nie, to niech zrobi badanie drożności jajowodów. Zresztą jak znajdzie dobrego lekarza, to on pokieruje, co ma robić, powodzenia.

Gość MICHAL0980
dzieki za wypowiedzi ja zrobilem badanie nasienia jest wszystko ok a co do zony to niby cykl ma co 28 dni ale jajeczkowanie to nie wiadomo kiedy ma raz ma na poczatku cyklu a raz na koncu i sami nie mozemy trafic w te dni zeby mogla zajsc w ciaze

Gość to moze postaraj
to moze kupcie testy owulacyjne - duzo ludzi narzeka na ich skutecznosc ale jak sie je stosuje wg wskazan to sa bardzo pomocne. powodzenia zycze i trzymajcie za mnie kciuki tak samo :)

Gość emamciaaaaaaa
nie wiecie kiedy zona ma owulacje bo taka pewnosc daje tylko monitorin mozecie przypuszczac :) pozatym jesli cykle sa co 28 dni to owulacja wypada ok 14 dni przed miesiaczka , coz moge doradzic obserwacje organizmu , tj temperature ,sluz, polecam tez testy owulacyjne , i wtedy zalecala bym powstrzymywac sie od stosunku az do owulacji ,np nie kochacie sie od okresu do 10dc a pozniej kochacie sie 10,12,14 ,15 ,17dc jesli masz pytania o obserwacje pisz wyjasnie na czym to polega :)