Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uczasieeee

do uczacych sie jezykow- czy zniecheca was to ze np

Polecane posty

Gość uczasieeee

nie macie dobrego akcentu, czasami cos zle wymawiacie? czy macie to w nosie i mimo to chetnie sie uczycie? ucze sie angielskiego, znam go srednio. teraz wzielam sie za jezyk zwiazany z finansami(pod prace) ale wkurza mnie to ze nie mam akcentu, czasmi zle wymaiwam itp

WSZYSTKIEGO DA SIE WYUCZYC. dlatego ja slucham muzyki niemieckiej, bardzo pomaga.

Gość znajdz jakiegos nativea
ale powiem ci prawde - jak ktos nie ma uzdolnien w kierunku ze tak powiem muzycznym, to ni chuja sie akcentu nie nauczy perfect. a takich osob duzo nie ma, wiec glowa do gory :)

Gość podstawa to gramatyka
ale jest w ang prosta ,pozniej łap slowka a kcent przyjdzie automatycznie wystarczy sluchac duzo

Mnie denerwuje, jak nie potrafię czegoś dobrze wymówić, szczególnie, że w angielskim inne rzeczy są ważne przy wymowie niż w polskim, np długość samogłoski. Ale trening czyni mistrza :)

Gość racja racja
słuch można wyrobić

Nie wszystkiego da się wyuczyć, nasze narządy artykulacyjne nie są przystosowane do wymawiania niektórych dźwięków, nie chodzi mi tu nawet o jakiś angielski czy niemiecki, ale np szedzki, języki arabskie czy z dalekiego wschodu - w życiu nie nauczycie się wymawiać niektórych dźwięków tak jak mieszkańcy tamtych krajów.

w angielskim mam zly akcent i do tej pory ciezko mi wyuczyc sie go dobrze, a w japonskim akcent mam bardzo dobry i bez problemu go opanowalam. zalezy jaki jezyk.

Gość uczacasieeee
slucham, cwicze ale wiem ze pewnych rzeczy nie da sie przeskoczyc. i to mnie wkurza. z angielsim mam problemy wiec o niemieckim nawet nie mysle zeby sie uczyc

Najważniejsze to się nie zniechęcać i ćwiczyć, najlepiej z kimś kto ew Cię poprawi, żeby nie uczyć sie i nie utrwalać błędnych wersji.