Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolitka08.1990

Matura z perspektywy czasu....

Polecane posty

Gość lolitka08.1990

Matura jest uwazana za najwaznijeszy egzamin w zyciu. Chcialabym sie zapytac bylych maturzystow czy slusznie, czy naprawde jest ona taka straszna. Jak tak to z jakiego przedmiotu. Czy zalujecie ze uczyliscie sie za malo lub za duzo? Jakie macie wrazenia?

Gość takkkkkk
e3nie! matrura jest dla lolkow tzn bojaq sie debilkow ave 🖐️ a to jedna wielka kup;a zobaqcza jak pijda na studia ze takie matury bed amieli co pol roku 🖐️

Gość lolitka08.1990
Czyli ze nie ma sie czego bac wedlug Ciebie? Kiepsko u mnie z powtorkami i tak sie obawiam czy uda mi sie cokolwiek napisac:/

Gość olaola89
ja rok po maturze mysle ze uczylam sie w sam raz, dostalam sie na studia te co chcialam i jest fajnie ;) wszystko zalezy jakie kto ma aspiracje, 'matura to bzdura' mowia ci, dla ktorych edukacja nie jest az tak wazna, albo ci, ktorzy juz zapomnieli jak to jest byc maturzysta ;)) pozdrawiam i zycze powodzenia :))

Gość zeszyt w kratke
Zdawałam mature w tamtym roku, więc moge powiedziec, ze jeszcze jestem "na biezaco". Najgorszy był pierwszy egzamin, a potem juz sie przyzwyczailam do tego ze są nastepne i chodzilam na nie bez stresu. A zaluje tylko tego, ze za malo uczylam sie wlasnie do polskiego. Teraz wolalabym zdawać mature niz egzaminy na studiach- to jest dopiero szkola przetrwania :D

Gość olaola89
jesli zalezy ci zeby tylko zdac, to nie masz sie czym martwic ;p

Gość lolitka08.1990
matematyke, chemie i biologie:/ Wiem ze to duzo ale juz nie zmienie tego:/ I ucze sie ale boje sie ze to za malo:/ Szczegolnie zalezy mi na biologi i chemi...

Gość takkkkkk
tzrba opanowac program z polskiego pewnie troche sztrasza itd ale komu sie przydaje ten polski w zyciu ? kazdy na mysl pana tadeusza jedynnie sie usmiecha teraz tzn ciesze sie ze nie musze czytac tych kiepskich ksiazek , prtzy vczytaniu nauczycielki dostaja oragzmow bo zobaczYli jakis opis przyrody

Gość olaola89
hmm no to troche tych egzaminow masz, a chcesz isc na studia dzienne czy zaoczne?

Gość takkkkkk
na studiach oprocz wiedzy trzeba miec szczescie haha co masz na mysli ? czasem ma sie zaliczenie za free jak sie chodzi na wyklady ale szczescie ? ( ps:ja nigdy nie mialem ) ie chodzilem :D

Gość lolitka06.1990
Na dzienne oczywiscie. Jakies kierunki przyrodnicze, biotechnologia lub cos w tym stylu. Biologie i chemie mialam na poziomie rozszerzonym przez 3 lata, a matematyke na poziomie poszerzonym.

Zdawałam już dość dawno, ostatni rocznik starej matury :) Miałam tylko pisemny z pl oraz ustny z pl i geo, bo z pisemnego i ustnego niemieckiego zwalniał mnie certyfikat (jakie to piękne czasy były :). Z perspektywy czasu muszę powiedzieć, że matura w porównaniu z sesją na studiach była niczym, ale to pierwsze takie przeżycie, więc swoje piętno odcisnęła :) Ogólnie nie ma się czego bać, a trochę stresu na pewno nie zaszkodzi. Wszystkim zdającym powodzenia!

Gość olaola89
jesli na poziomie rozszerzonym to pewno umiesz wiecej niz ci sie wydaje ;)) nawet jezli matura bedzie trudna to pamietaj ze inni tez napisza gorzej i wtedy progi na studia sie obnizają. rok temu tak bylo wlasnie z biologia i historia.

takkkkkk...............hehe u mnie trzeba miec szczescie nie jest wazne czy cos umiesz czy nie na ostatniej sesji z danego egzaminu dostałam zaliczenie tylko wyłacznie dlatego ze była ostatnia a kompletnie nic nie umiałam za to kolezanka ktora swietnie mu wszystko wyspiewała nie zdała WIEC ??

Gość takkkkkk
latwiej jest na zaocznych i inaczej wykladowcy podchodza do ciebie jak wiedza ze placissz ale wtedy nie czyje sie tego studenckiego zycia chlaie itd ... ale i latwiej jest i wykladowcy traktuja inaczej ja bylem i na dziennych i na zaocznych to zalezy

Gość olaola89
tez uwazam, ze trzeba miec szczescie na studiach, wiedza jest na 2 miejscu ;P

Gość smells like 90 *
a kogo obchodzą wspomienia starych pryków?:D :P:P:P

Gość takkkkkk
mowie bylem na dzienych wieczorowych i taka roznica ze na wieczorowych to wyklkadowcy nam mowioi dzien dobry .. :) a keidys przyszli z dziennych zaliczac to wszytskich upierdolil nawet ich nie sluchal wszytskjich ujebal

Gość takkkkkk
tak potem z warunkow maja kupe kasy :PPP

Gość lolitka06.1990
Ta matura spedza mi sen z powiek:/ Caly czas wydaje mi sie ze nic nie umiem:/

Gość takkkkkk
to sie zacznij uczyc :P :D

Gość takkkkkk
ja elektronike :P w koszalinie na politechnice