Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutka27

adopcja -azw

Polecane posty

Gość malutka27

witam wszystkich jestesmy malzenstwem bez dzieci.Staramy sie przez adopcje ze wskazaniem,jestli jest jakas mama ktora szuka wsparcia i opieki to czekamy na jaka kolwiek wiadomosc od nije,jestesmy gotowi na przyjscie dziecka naszego ,kotre bedziemy kochac jak wlasne.podam namiary na nas 661270804 lub gg10516712 zyczymy duzo zdrowia pozdrawiamy

Gość a szukałaś na
forum Adopcja ze wskazaniem? i nie boisz się podawać swoich danych w sieci?? :-o a poza tym... naprawdę jesteście zdecydowani na tę formę adopcji? nie boicie się, że matka biologiczna zmieni zdanie po porodzie? albo że będzie Was nachodzić już po adopcji?

Gość malutka27
a dlaczego mialabym sie bac ,po to jest azw ze wiemy kim jest mama bilogiczna i mama adopcyjna,nie boje sie tego a po zatym dziecko bedzie wiadzialo ze jest adoptowane.

Gość a szukałaś na
wiesz, dziecko adoptowane przez ośrodek też wiedziałoby, ze jest adoptowane i po osiągnięciu pełnoletności miałoby dostęp do pierwszego aktu urodzenia, więc to nie jest argument akurat. chodzi mi raczej o to, czy decydując się na ujawnienie swoich danych matce biologicznej nie boisz się takiej sytuacji, że ona, kiedy ułoży sobie swoje sprawy, nie zapragnie "odzyskać" dziecko. tak, wiem, prawnie nie będzie miała takiej możliwości, ale w każdej chwili będzie mogła przyjść do Twojego (?) dziecka i powiedzieć mu "to JA jestem twoją PRAWDZIWĄ mamą"... albo na przykład, będzie chciała dziecko odwiedzać i będzie wtrącała się w jego wychowanie, bo np. uzna, że to, co Ty robisz nie jest właściwe dla JEJ dziecka? ja wiem, że poznacie matkę biologiczną, ale... jak dobrze można poznać kogoś w czasie kilku miesięcy? i jaką macie gwarancję, że ta osoba po porodzie nie zmieni zdania, a Wy... zostaniecie z niczym... a właściwie nie z niczym, ale z ogromną raną w sercu, bo będziecie nastawieni na to, że już praktycznie jesteście rodzicami! matka biologiczna ma 6 tygodni na podjęcie decyzji i żadne umowy między Wami a nią nie będą wiążące! po prostu pytam, czy braliście to wszystko pod uwagę.