Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dorcia692

dzieci 5-miesięczne

Polecane posty

moje dziecko ma 5 miesięcy i lekarz stwierdził u niego asymetrię ułożenia ciała układa się w literkę C i jestem przerażona

Gość 24 godziny
ma wzmożone napięcie miśniowe. DOstaniecie skierowanie na rechablitacje, masaże, ćwiczenia i po kilku miesiącach nie będiz eśladu po asymetri...

też chodzimy na ćwiczenia ale nie widzę poprawy we czwartek jedziemy do Ameryki pod Olsztynem na rehabilitację zobaczymy co będzie

Trochę jestem przerażona ponieważ mala nie trzyma jeszcze sztywno glowy niby ją trzyma ale odchyla się cała do tylu

kladz ja moze jak najczesciej na brzuszku, to tez podobno pomaga i jak lezy na brzuszku staraj sie ja jak najczesciej prostowac, bo pewnie tez uklada sie w polksiezyc

Gość szczapka
Moje dziecko też miało asymetrię ułożeniową. Jeśli wykrył to wasz pediatra, powinnaś dostać skierowanie do poradni rehabilitacyjnej. Nie wiem skąd jesteś ale jeśli z warszawy to polecam abyś udała się ze skierowaniem do szpitala na Karową, gdzie mają dzienny oddział rehabilitacji niemowląt i noworodków. Pracują tam cudowne rehabilitantki. Moje dziecko rehabilitowane było przez 6 miesięcy. Na początku co tydzień, po miesiącu co 2 tygodnie, po 3 miesiącach jeździłam z małą na kontrolę. Na rehabilitacji pokazują jak ćwiczyć dziecko i potrzeba to koniecznie robić w domu. Nie jest to straszne schorzenie jednak szybkie wykrycie i rehabilitacja, która nie jest kłopotliwa, umożliwia dziecku szybkie \"wyprostowanie się\" :-) Uszy do góry, jak nie masz skierowania to idź do pediatry i poproś a następnie zadzwoń do poradni rehabilitacyjnej w swoi mieście. W internecie na pewno znajdziesz namiary. Jeśli mieszkasz w Warszawie to znajdź numer na Karową na dzienny oddział rehabilitacji niemowląt.

Staram się klaśc ją jak najczęściej na brzuch ale odrazu protestuje nie bardzo lubi.Warzy prawie 8 kilo

Jestem z Olsztyna we czwartek jedziemy na rechabilitację do Sanatorium w Ameryce pod Olsztynem