Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość www.toz.pl-

Psy z Zamku w Kamieńcu Ząbkowickim umierają z głodu - okaz serce i pomoz!

Polecane posty

Gość www.toz.pl-

Na stroniewww.zotozwro.org.pl znajdziecie opis tragedii psów na Zamku w Kamieńcu Ząbkowickim. Tam też znajdziecie sondy i list poparcia dla wniosku o natychmiastowe odebranie psów Włodzimierzowi Sobiechowi - dzierżawcy Zamku. List jest adresowany do Wójta Gminy Kamieniec Ząbkowicki. Poza tym jest rozsyłany do różnych notabli i urzędników, może zaingerują w tę sprawę i wpłyną na Wójta! Adresaci tego listu są umieszczeni na stroniewww.zotozwro.org.pl na specjalnej liście mailingowej do skopiowania i wklejenia w pole adresowe. Natomiast tekst listu, po skopiowaniu ze stronywww.zotozwro.org.pl trzeba wkleić w okno wiadomości i po podpisaniu proszę go wysłać... ...STOP OKRUCIEŃSTWU WOBEC ZWIERZAT!!! Nie badz obojetny!!!...

Gość niech zdychają
mogę im ewentualnie fundnąć bilet do Chin, mam tam znajomego, restaurację prowadzi.

Gość do hanki skakanki
Jesteś BEZDUSZNA dla zwierząt.

Gość lolitka06.1990
A co to jest forum do gadania tylko na temat tego kto lubi anal lub inne pierdoly? Jak najbardziej popieram ten temat tutaj. Mozna mowic o czym sie chce. Prymitywni ludzie interesujacy sie tylko tym jakie sa najwieksze toaletowe wpadki itp. wypad stad!

Gość lolitka06.1990
hanka skakanka jest przede wszystkim prymitywna. Ale zycie jest przewrotne uwazaj zebys sama kiedys nie musiala prosic o pomoc.

Gość jesteście pierdolonymi
egoistami którzy tylko myślą o własnych potrzebach a nie o tym, że są na tym świecie zwierzęta, które potrzebują pomocy. Pisanie takich rzeczy to prawie to samo, co fizyczne znęcanie się nad nimi i takich jak wy też powinno się karać za takie teksty.

Gość lolitka06.1990
Nie no ci podszywacze sa coraz bardziej zabawni. Hahaha mam sie smiac teraz czy moge za chwile? niech zdychaja-- sam zdychaj jednego matola mniej.

Gość Pies to jest bezbronne zwierze
ktore chcąc niechcąc MUSI się podporządkowac człowiekowi. To nie pies sobie wybiera właścicieli i to nie jego wina, że pan ma go w dupie.... aż się serce kraja

lolitka06.1990 załóż konto bo ci podszywacze nie dadzą nigdy spokoju

Gość lolitka06.1990
A niech pisza co chca jak mysla ze sa zabawni. Normalni ludzie i tak wiedza, ze zeby napisac cos na tak zenujacym poziomie jak podszywacze trzeba byc takim wlasnie kretynem jak oni. Wyobraz sobie ile musi im radosci sprawiac wymyslenie czegos tak zalosnego.

teraz mi mozecie poskakiwac :D pewnie pisze to ta sama osoba idiotycznie sobie w kolko odpowiadajac...

A więc, gwoli powtórzenia - rozumiem, że ktoś może nie lubić psów, bo np. wyrządziły mu jakąś krzywdę w przeszłości. Ale to nie powód, żeby w tak żenujący sposób pisać o nich! Powtarzam - zwierzę nie może sobie wybierać domu, gdzie chce mieszkać ani Pana, nie może też się bronić, bo w przeciwnym razie zostanie uśpione. Więc ludzie, na miłość boską, więcej szacunku dla zwierząt...

temat popieram jak najbardziej. Biedne pieski. Nie rozumiem jak można być tak nieczułym na krzywdę zwierząt. A wypowiedzi niektórych tu osób są naprawdę żenujące - plebs i prymityw. I jeszcze te podszywy - ok, jesteście anonimowi, ale być tak kompletnie bez klasy? Co wam to daje? Tak zachowują się dorośli ludzie? Litości. pozdawiam tych normalnych i wrażliwych na los zwierząt:)

Ja tez troszke zawezilam pole do popisu prymitywnym gimnazjalistom (nie obrazajac oczywiscie gimnazjalistow na poziomie) Bardzo sie ciesze ze jest nas wiecej:) Dziekuje tym ktorzy maja w sobie jakas wrazliwosc:) Podnosmy ten topic zeby jak najwiecej osob pomoglo. Raz jeszcze Dziekuje!

mam jeszcze takie pytanie - nie można tego zgłosić do Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami albo na policję? jest Ustawa z 21.08.1997 o ochronie zwierząt. Głodzenie to też znęcanie się. Za to grozi kara pozbawienia wolności.

Gość Ho Nam
my w wietnamska bar bardzo kochac pies

Hmm... niby można ale nie wiem czy jest to ścigane z urzędu, chyba tak, choć do aresztu się za to nie trafia, bo niestety jest za to śmieszna kara - do 2 lat więzienia, choć zazwyczaj kończy się na nawiązce dla TOZ i jakieś marnej grzywnie a szkoda... najwyższy wyrok, jaki wydano za znęcanie się nad zwierzętami czy nawet ich zabicie (psy) to 8 miesięcy więzienia... więc same widzicie, że to jest prawie NIC. Tu akurat najważniejsze jest, abyśmy nie pozostowali obojętni na losy zwierząt!

aa, to jest zgłoszone. Dziwię się tylko czemu np. nie interweniuje policja w przypadku ewidentnego łamania praw zwierząt. Nie mogą psów odebrać? No dobra, niby wejście na posesje. Albo ten fcet dzierzawi zamek, czyli nie należy do niego, a co na to właściciel?

Gość myślę że poza paroma
oszołomkami, reszta świata ma to w duupie. I niech tak zostanie.

za bardzo się na tym nie znam niestety. Nie jestem prawnikiem (tzn. jeszcze nie, ale mam nadzieję, że będę:)). WIem, że istnieje coś takiego jak Policja dla zwierząt - w kazdym razie jednostka zajmująca się takimi właśnie sprawami. Violce Villas jakoś zabrali część psów, mimo jej protestów :)

Do tego wpisu powyżej - nie, nie jestem oszołomem, ale uważam, że pies ma takie same prawo żyć jak człowiek - bo niby czym on zawinił, że ma taki a nie inny los? I to nie jest oszołomstwo ale wrażliwość, cecha, której jak widzę, rzeczywiście wielu osobom brakuje.

właśnie, dlatego, że reszta świata ma to w dupie, to ten świat, to panstwo tak wygląda. Totalna ignorancja i obojętność. A jak ktoś przejmuje inicjatywę, od razu oszołom :) cudowne myślenie polskiego społeczeństwa.

Nie tyle policja co przedstawiciele bodajże TOZ (Towarzysztwa Ochrony Zwierząt), albo i Straż dla Zwierząt, różnie to zwą, i to oni mogą wkroczyć w towarzystwie policji w celu odebrania niesfornemu właścicielowi zwierząt.

A ja mam w dupie ta reszte swiata moze byc? Wyzabijajcie sie wzajemnie srednio mnie to obchodzi. Tylko zeby potem nie bylo zebrania o pomoc i zdziwienie ze nikt pomagac nie chce.

eh, u nas w POlsce te konwencje są niestety bezużyteczne... a szkoda. W Europie Zachodniej dbają o to (najlepiej pod tym względem jest rozwinięta skandynawia). A postawy niektórych moich rodaków wolę już nie komentować, bo szkoda klawiatury. Napiszę tylko tyle: miejcie dalej ten swój olewający i obojętny stosunek na wszystko, co się dzieje wokół was, a na pewno daleko zajdziecie...

Gość Żyd z Krakowa
nie olewamy wszystkiego. Olewamy tylko takie bzdurne rzeczy, jak los jakiś kundli. Kiedyś hycel jeździł, mydło robili i dobrze było, a teraz wielkie halo.