Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczynka malutka

PIT mam pytanie

Polecane posty

Gość dziewczynka malutka

Mam pytanko, ktos moze mi odpowiedziec kto wie???Czy te odliczenie na dziecko w PIT co jest tam jakos 1100 z hakiem to w calosci sie dostaje przy zwrocie podatku czy jeszcze od tej sumy cos oni zabieraja??

Gość Hanka Rumcajsa
Dostaniesz zwrot w wysokości 1100 z hakiem:D US może pomniejszyć zwrot, np. za niezapłacony mandat :p

Gość Hanka Rumcajsa
Dostaniesz te 1173,70 oczywiście pod JEDNYM I PODSTAWOWYM warunkiem, że conajmniej tyle podatku "zapłaciłaś" w ciągu roku podatkowego :D

Gość dziewczynka malutka
dziekuje za info. A powiedzcie mi jeszcze jedno, w jakim okienku jest wpisuje sie kwote tego podatku co zaplacilam w ciagu roku. Chodzi tu o okienko 106 czy 107??

Gość Hanka Rumcajsa
w PIT 37 poz. 121 PIT 36 poz. 192 :classic_cool:

Gość dziewczynka malutka
121 to jest ta sama kwota co do zwrotu podatku???

Gość Hanka Rumcajsa
w 121 jest kwota jaką zapłaciłaś podatku Zwrot jest w poz. 123, ale możliwe, że w obu tych rubrykach masz tę samą kwotę. Bo Skoro zapłaciłaś podatek w wysokości np. 987 zł - to wiadomo, że zwrotu nie będzie 1173 - TYLKO 987 zł. ;-) Pozdrawiam

Gość dziewczynka malutka
kurka, rozumiem ale chyba nie do konca. Mam zwrot podatku 700zl to znaczy ze dostane tylko te 700 czy to i jeszcze na dziecko kolejne 700??? Tzn mam odliczenie na dziecko, to w koncu ile razem dostane?

Gość Hanka Rumcajsa
Dostaniesz 700 złotych Jak możesz dostać więcej skoro zapłaciłaś tylko tyle ? Jęśli zarabiłabyś w 2008 roku np. 60.000,- podatku zapłaciłabyś około 5.500 Wtedy mając np. czworo dzieci dostałabyś zwrot 4 x 1173= 4.692,00 , gdybyś jednak miała 5 dzieci /5 x 1173=5.865/ to dostałabyś zwrot tylko 5.500 - BO TYLE PODATKU ZAPŁACIŁAŚ Już chyba jaśniej nie potrafię ;-)

Gość dziewczynka malutka
acha,, no juz kumam. Dziekuje bardzoooo :)

Gość dziewczynka malutka
ale dla mnie to be sensu.... zwrot na diecko dostanie ten kto wiecej zarabia(tym samym wiekszy podatek placi) a ci biedniejsi juz nie dostana. Facet co ma kupe kasy to jeszcze od rzadu dostanie.... bleee

Gość Hanka Rumcajsa
Tak - to faktycznie bez sensu. Teraz widzę, że na bank zrozumiałaś. Takie mamy przepisy . Kto ma kasę - będzie miał jeszcze więcej, kto nie ma - nie będzie miał :( Posłużę się przysłowiem: "Bogatemu byki się cielą", a "biednemu zawsze wiatr w oczy wieje" :o

Gość dziewczynka malutka
no nic, dziekuje ci bardzo!!!pozdrawiam

Gość gość
Jeśli szukasz odpowiedniego programu do rozliczenia to osobiście mogę Ci polecić www.pity-program.pl niesamowity program do rozliczenie swojego pitu, ja z niego często korzystałem !

Gość gość
Najlepiej uderz z tym pytaniem do doradcy podatkowego, takie jest moje skromne zdanie, jeśli takiego szukasz, polecam: http://www.omnibusbp.pl/

Gość gość
Na Twoim miejscu zapytalabym się ekspertow, ja zawsze swoje pity rozliczam tutaj www.biuroksiegowe.szczecin.pl i nie mialam nigdy z tego tytulu zadnych problemow

Gość gość
zapytaj po prostu u ekspertow, nie ma co ryzykowac, osobiscie moge polecic Ci biuro rachunkowe www.akro.waw.pl