Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świeżo upieczona mama

dieta matki karmiącej

Polecane posty

Gość świeżo upieczona mama

Co nieco wiem na temat tego co mi można jeść a co nie, a i tak mój 9cio dniowy syn wczoraj zrobił twardą kupkę. Najlepiej więc skorzystać z doświadczenia innych mam. Jakie gotowe śniadania, obiady i kolacje proponujecie dla kobiet karmiących piersią?? Czekam na propozycje. Piszcie czego się wystrzegać jak ognia

Gość jak najbardziej
nie jedz sliwek, pij rumianek

Kazde dziecko inaczej reaguje na dany prokut sama z czasem wybadasz co mu szkodzi a co nie. Unikaj napewno potraw wydymajacych, ja jadłam miesko gotowane, na chleb robiłam sobie schab w piekarniku, ocyzwiscie unikac npojów gazowanych, ale najlepiej jesli dziecku nic nie jest jesc w miare wszystko ale w małych ilosciach nie przesadzac, z czasem wybadasz jesli na co reaguje nie tak. MOj synek ma np alergie na mleko takze ja musze wystrzegac sie nabiału, i wszystkiego od krowy oprócz tego nie moge jesli groszku zielonego bo ma kolki straszne, jabłuszko w mojej diecie tez nie za bardzo toleruje surowe, pieczone bez problemu, no i unikac uzwyek i kofeiny. Pozdrawiam

Gość kkkkkkkkkkkk
Moge ci doradzic , żeby na pewno unikac pestkowych owocow . Ja jem w miare normalnie . Na sniadanko płatki kukurydziane z suszonymi jabuszkami ,na obiad roznie rosolek z mięskiem , pomidorowa . ziemiaczki z gulaszem z indyka , barszczyk , makaron z sosoem pomidorowym . A poza tym w dzień jogurty naturalne , jabuszka , biszkopty , herbatniki . Do picia herbatka z owocow lesnych , malinowa , z kopru wloskiego . Mojemu synkowi leci 4mies i miał tylko raz kolkę