Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ktosia21

Proszę o pomoc,porade,odpowiedz.

Polecane posty

Gość Ktosia21

Witam, Otóż sprawa wyglada tak ze od 2 lat biore tabletki Cilest. Jestem osobą lękliwą dlatego nigdy z chłopakiem nie kochamy sie bez dodatkowego zabezpieczenia jakim jest prezerwatywa,nie umiem sie przełamać..wiem ze zastanawialabym sie przed kazdym okresem czy przyjdzie.. Jednak jak to na majowce byla,pojechalismy na wyjazd,kochalismy sie rano i popoludniu znowu naszla nas ochota na igraszki i pękła nam prezerwatywa.Zorientowali smy sie dopiero jak juz bylo po wszytskim Teraz strasznie sie obawiam, ciagle mam to wydarzenie w glowie.,patrzylam dzisiaj na moja wydzieline i jest raczej biaława wiec to chyba dobrze. Jednak chcialabym sie zapytac czy Cilest jest dwufazowa tabletka i mozna go brac nie pokolei wedlug zaznaczonych dni..tzn jak pisze poniedzialek to wziasc wtorek naprzyklad,bo obilo mi sie o uszy ze w Cilest są te same sklady hormonow w kazdej tabletce. i czy to ze zamiast o 21 bralam przez dwa dni tabletke o 24 czy 1 w nocy moze przyczynic sie do tego ze zajde w ciaze. Nie wiem jak moglam byc taka nieodpowiedzialnast rasznie teraz tego zaluje. Wiem ze tabletki dają zabezpieczenie i wiele osob kocha sie normalnie bez prezerwatywy z dojsciem w srodki i sie nic nie dzieje ale Ja naprawde strasznie sie boje... niech ktoras z Was cos napisze.prosze Przepraszam za chaotyczne zdania.

Nie będziesz w ciąży :) tabletka musi być brana o tej samej porze, niekoniecznie tej samej godzinie - czyli np. rano, albo popołudniu czy wieczorem. Każda ma taki sam skład, nie masz się co obawiać.

Gość samasobie
"zamiast o 21 bralam przez dwa dni tabletke o 24 czy 1 w nocy" 4 godziny różnicy? raczej bez znaczenia :) przeczytaj ulotkę i uspokój się!

Gość Ktosia21
dziekuje kochane za odpowiedz..troszke Mnie uspokoilyscie..wiem ze schizuje..chlopak tez Mnie uspokaja..ale Ja poprostu niewyobrazam sobie byc teraz w ciazy majac 21 lat.sama wygladam jeszcze jakbym miala 17:) mimo wszytsko bede sie dalej kochac z tabletkami+prezerwatywa:)

Gość Ktosia21
Ktos dzisiaj napisal na wizazu ze mozna zajsc w ciaze przy braniu tabletek anty jak np.ma sie jakas infekcje o ktorej sie nie wie.. czyli jak ma sie grzybice,nadzerke lub uplawy to tabletki moga nie dzialac? to prawda?

Gość samasobie
podejrzewasz coś u siebie? idź do lekarza i wyjaśnij to niektóre leki na pewno obniżają skuteczność tabletek, musisz sprawdzić ich skład z ulotką

Gość Ktosia21
mam uplawy zoltawe ale wczesniej tez mialam i bylam u gina a wedlug niego wszytsko jest wporzadku a badal mnie wziernikiem,nadal mam takie uplawy, nie wiem czy taka moja natura czy co.. Boje sie bardzo czy same tabletki napewno Mnie zabezpieczyly..nie biore innych zadnych tabletek..ostatni antybiotyk na zatoki bralam 2 msc temu.

Gość samasobie
idź do innego lekarza, może ten znajdzie przyczynę, albo chociaż dobrze Ci wszystko wytłumaczy. jeśli tak się boisz to zrób test za kilka dni. jednej kreski życzę :)

Gość Ktosia21
dziekuje:)choc z obserwacji slubu mam nieplodny,grudkowaty i szyjke nisko:)