Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fefetrtecs

Polacy to cholernie zazdrosny naród, a kafe jest tego najlepszym przykładem

Polecane posty

Gość fefetrtecs

Kiedyś czytałam wywiad z jakimś aktorem, którego dziennikarz spytał dlaczego w Polsce nie ma prawdziwych gwiazd? Aktor odpowiedział 'bo Polacy nie dadzą mu zaświecić". I to jest prawda. Ktokolwiek osiągnie jakikolwiek sukces, Polacy go zjedzą, podeptają, poszarpią, zeby tylko ukryc swoje kompleksy. Ten cały feel - na poczatku kupujemy jego płyty, zaczyna mu sie powodzic, wiec chodżmy go sprowadzić do naszego poziomu. Z Rubikiem tak samo. Ze Żmudą-Trzebiatowską też. Dalej wymieniać?:O Teraz spójrzmy na kafeterie - osobę, która w jakis sposob sie odznacza, czy to czestotliwoscia pisania na kafe, intelektem, poczuciem humoru, rzadziej - prymitywizmem, trzeba zniszczyc. Weźmy na przykład lady love (której moze i nie lubiałam, ale nie musze od razu pisac na kazdym topiku jaka to z niej kurwa:O), pozdrawiam środkowym palcem i tak dalej...Zawsze znajdzie się jakaś niewychowana, wulgarna i pusta pomarańcza, która nie odetchnie, dopoki nikt nie bedzie tak samo szary i przecietny jak ona. A potem się dziwić, ze nie mamy Osobistości, że nic nikt nie osiągnął...bo jaka to przyjemność w takim kraju?:O

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxX
w kazdej nacji tak jest...

Gość fefetrtecs
Wcale nie w kazdej. Popatrz na Amerykanów - dlaczego każdy może sie tam stać kimś, spełnić swoje marzenia, o ile ma talent, chęci i szczęście? Bo mu na to pozwalają! A Polacy leczą swoje kompleksy i słabości ceną innych - wolą kogoś upokorzyć niż popracować nad swoimi niedoskonałościami. I to jest smutne:(

Gość to bardziej zawiść niż
zazdrość. Od zawsze przecież krąży anegdotka o "polskim piekiełku" Jeśli nie znacie - przy kotle jakiego narodu diabeł pilnować nie musi? Przy polskim, bo ktokolwiek choć odrobinę z tej smoły wystaje i chce wyjść na górę, zaraz rodak go za nogę ściągnie spowrotem. Więc strażnik niepotrzebny...

coś w tym jest tylko porównanie z kafe ci nie wyszło- to tylko forum, to nie są nawet osoby a tylko nicki i ciężko mi zrozumieć to wszechobecne zainteresowanie/podniecenie nimi :) co najwyżej niektóre mogą irytować :p

Gość smutna b
oj prawda prawda.

Gość nsxsnnnnnn
fefetrtecs----lubiałam :-)ale Ty piszesz:-) Lubiłam powinno być.

Gość nsxsnnnnnn
to bardziej zawiść niż---:-) spowrotem :-) Z powrotem powinno być.

Gość Ja bym bardzo chciala
Zeby taka Lady Love odniosla sukces w dziale ginekologia ciaza....itp piszac o swoim okresie..sluzie.. itp..

Gość fefetrtecs
nsxns - bardzo przepraszam za moj jakze niewybaczalny bład, którym ugodzilam twa arcydelikatna dusze i ortograficzna wiedze:P;)

Gość fefetrtecs
rucham niemowlaki czy to higieniczne?

Gość fefetrtecs
hahahaha...nawet podszywy robia sie coraz zalosniejsze

Gość O w kundalini
fefetrtecs Kiedyś czytałam wywiad z jakimś aktorem, którego dziennikarz spytał dlaczego w Polsce nie ma prawdziwych gwiazd? Aktor odpowiedział 'bo Polacy nie dadzą mu zaświecić". A ja myslę, że on jest miernotą i zwala na Polaków.

Gość
akurat nie wymieniłaś żadnej gwiazdy :)

Gość yyyyttttt
nie ważne czy wymieniła gwiazdę czy nie , ważne ,że to prawda . Tacy są polacy!

Gość kojoijiofejhe
kolejny przykład - grochola mimo ze nie lubie za bardzo takiej literatury, przeczytalam jej ksiazke jednym tchem, bo co tu duzo mowic - kobieta ma lekkie pioro...a tyle sie o niej nasłyszałam, oczywiscie nieprzychylnego

Gość 380V
Człowiek ma w sobie pewną tendencję do ciągłego porównywania się z innymi. I właśnie to porównywanie rodzi zazdrość, zawiść u wielu osób. Mechanizmy kapitalizmu wręcz wymuszają ciągłe porównywanie ,analizowanie i pogoń za lepszym aby się nie cofać. Taka jest obecna rzeczywistość, albo się ludzie dostosowywują albo nie.

Gość Polacy to taki naród
ktory najbardziej lubi obrabiać dupę samemu sobie. Jeden z wielu przykładów: Michael Jackson, to nie w Polsce zrobił swoją światową karierę i nie Polacy byli potem pierwsi do mieszania go z błotem. Ale nikt w USA nie mówił: ale my Amerykanie jesteśmy zazdrośni... To o czym mówisz jest cechą ludzi zakompleksionych w każdej nacji, nie tylko Polaków.

wymienione przykłady są z dupy wzięte. Feel i Rubik - akurat od początku byli dla mnie żałośni, a ta jakaś tam Trzebiatowska to nawet nie wiem, kto to jest. gwiazdy w Polsce? są i były - Leszek Możdżer, Gaba Kulka, SBB, Kazik, Riverside, Kat, cała liga świetnych jazzmanów, jak Śmietana, Komeda, Stańko, no nie wiem, tak z głupa rzucam nazwiskami i zespołami, może trochę pomieszałam, ale generalnie w Polsce jest w cholerę świetnych artystów. ale jak ktoś się obraca tylko w kręgu radia zet, czy innego badziewia i słucha tylko popowej papki w stylu feela, no to niestety - klapki na oczach i tyle.