Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Śliwka_82_

mam 27 lat i taaaaakie zmarszczki. ratunku!!!!

Polecane posty

Gość Śliwka_82_

mam bardz sucha skore. ciagle sciagnieta, ciagle piekącą, wiecznie sie łuszczącą. ciezko mi jest dobrac krem, bo po wiekszosci dalej jest sucha jak papier i sciagnieta. ostatnio zauwazylam ze zmarszczki robia mi sie w zastraszajacym tempie. mam juz poziome linie na czole i pionowe miedzy brwiami. masakra. przypuszczam, ze to "zasluga" wlasnie tej mojej suchej cery, bo na solarium chodze rzadko, wlasciwie to juz ze 2 lata nie bylam. nie pale itp. co zrobic ? jaki krem warto kupic? prawie wszystkie sa powyzej 40roku zycia. czy moge takiego uzywac? czy sa jakies domowe maseczki na zmarszczki i nawilzenie skory???

Gość lea lea
spróbuj masło karitee (inna nazwa orzech shea), kupiłam nierafinowane w słoiczku przez internet i czyni cuda z moja suchą skórą :)

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
czys ty nie madra!przestan chodzic na solarium!najlepsze solarium to sloneczko!nawilzaj skore pijac wode!3 -4 razy dzennie smaruj ja kremem nawilzajacym!i opalaj sie naturalnie!

Gość Śliwka_82_
ale napisalam przeciez ze na solarium nie chodze - tylko od wielkiego dzwonu. ostatni raz bylam 2 lata temu, na slub kuzynki. w minione lato nawet na sloncu twarzy nie opalalam. smaruje sie kremami dwa razy dziennie - rano i wieczorem, a moja skora i tak jest taka sucha. lea lea - a czy jest jakas mozliwosc, ze to maslo choc troche te zmarszki usunie???

Gość używaj kremów z wysokim
filtrem, najmniej spf50, one chronią przed zmarszczkami. Ja używam ich już od kilku lat, mam 29 lat i ani jednej zmarszczki, cera gładka jak u niemowlaka ;)

Gość Śliwka_82_
lea lea - masz moslo w wersji standard czy premium? naprawde jest tak dobre???

Gość liberal girl
może znasz, a może jeszcze nie - mi bardzo pomaga krem Physiogel do kupienia w aptece. Z tej samej serii jest też tzw cleanser. Poczytaj o tym kremie - zobaczysz dlaczego nawilża skutecznie. Mi pomógł, też miałam wiecznie ściągniętą, piekącą, wrażliwą twarz

Gość skoro masz suchą twarz
to znaczy że kometyki które używasz ją jeszcze bardziej wysuszają nie myj cery mydłem ani żelami, używaj mleczek kosmetycznych i toników bezalkoholowych, najlepiej z wyciagiem z róży, ten odmładza, wygładza zmarszczki łykaj kapsułki z witaminami A+ E, z olejem z wiesiołka lub ogórecznika lekarskiego (nawilżają skórę od środka) pij dużo wody mineralnej, jedz awokado, morele, brzoskwinie stosuj też maseczki wieczorem, minimum dwa razy w tygodniu nie używaj peeliningów z granulkami ale te enzymatyczne, do cery wrażliwej

Gość bonnie blue bell
Jak masz zmarszczki, to sie nie sugeruj tym, ze kremy przeciwzmarszczkowe sa dla starszych kobiet! Kremy przeciwzmarszkowe sa dla kobiet, ktorych skora sie starzeje, a z tego, co mowisz, wynika, ze twoja starzeje sie w tempie przyspieszonym, wrecz zastraszajacym. Wiek, podany na opakowaniach, to sugestia, a nie ostra granica! Kup sobie krem dla 30 lub 40, jakis delikatnie stymulujacy, z koenzymem Q10 albo niewielka iloscia retinolu, witaminy c lub e, czy wyciagami roslinnymi, ktore pomagaja skorze uruchomic mechanizmy obronne. Na zmarszki, ktore juz masz, pomoze ci mikrodermabrazja. Zrob cos z tym, bo za dwa lata bedziesz miala ich jeszcze wiecej i wtedy pomoze ci tylko botoks albo lifting. Po co ci to? Aha - w USA kremow z retinolem uzywaja osiemnastolatki i jakos sie nie martwia tym, ze to 'za mocne' kremy. W Hollywood dziewczyny uzywaja botoksu w twoim wieku. Tak, ze - wez sie za siebie:) Mam tez 27 latek, krem z omega 3 + 6, maslem shea i witamina e - i co, mam sie martwic tym, ze niby jest dla babek przed 40? wazne, ze dzieki niemu nie mam w ogole zmarszczek:) jak zobaczylam zarys pierwszej, pionowej na czole, to dostalam szalu, kupilam to cudo i kryzys minal;) Spotkalam sie w weekend przypadkiem z kumpela, co tez mysli, ze kremy przeciwzmarszczowe sa dla starszych babek - no i ma zmarchy dokola oczu takie wielkie, ze wyglada na co najmniej 5 lat starsza ode mnie, a nie o 3 miesiace... ja w tej chwili autentycznie wygladam na mlodsza, niz jestem, a ona sie posypala:( masakrycznie:( ale - wasz wybor;)

Gość kjhkjhkjfsd
Twarz myj tylko letnia woda albo naparem z rumianku, przestudzonym. Kup sobie w aptece krem oilatum albo bepanten. Mozesz też spróbować zwykłego nivea albo bambino. Mozesz teś smarowac olejem roślinnym Unikaj wystawiania twarzy na słońce Twarz jest sciagnieta i pomarszczona, bo jest podrażniona. Jak ją wyleczysz, to da sie normalnie nawilżyć. Jak nie wyjdzie ci z rumiankiem i tymi innymi rzeczami, idx do dermatologa.

Gość cartedor..
Szmieszna jestes bonnie bell, bo akurat kremy w znikomym stopniu maja wplyw na tempo pojawiania sie zmarszczek:D Pierwsze zmarszczki, to zazwyczaj oznaka wysuszenia skory od wewnatrz. Mozna uzywac najdrozszych kremow, ktore wygladzaja skore na zewnatrz, a pod spodem jest ona przesuszona. Zainwestuj przede wszystkim w dobre oleje i spozywaj przynajmniej 2 lyzki dziennie(olej zimnotloczony z wiesiolka, lniany, oliwa z oliwek). No i oczywiscie unikaj slonca. W tym wieku wychodza pomalu grzeszki mlodosci, lezenie plackiem na sloncu kiedy sie bylo nastolatka, solarium, papierosy itp.

Gość jolajog
Problem zmarszczek oprócz tego, że jest genetyczny to również duży wpływ ma na to odpowiednie nawilżenie skóry. Ja mam skórę bardzo przesuszoną, przez co zmarszczki są bardziej widoczne i cięższe do ukrycia. Teraz stosuję odżywkę głęboko regenerującą Nanobase do skóry odwodnionej i muszę powiedzieć, że jest świetna. Skora jest długo nawilżona, a zmarszczki się spłyciły. Dla mnie to kosmetyk z najwyższej półki, leczniczy jak Vichy tylko o wiele tanszy.

Gość smaruj twarz oliwa z oliwek
najprostszy i najskuteczniejszy sposob na scuha skore. tylko ta virigin a nie jakims bartkiemz biedronka

Gość Śliwka_82_
a co myslicie o preparatach typu capivit czy belissa hydro i tym podobnych? kupic? nie kupic?

Gość nie kupowac
wystarcza oleje (cenne kwasy, wit E) ktore nawilza skore od wewnatrz z ogorecznika, lniany, rzepakowy, slonecznikowy, oliwa z oliwek,

Gość Śliwka_82_
mam w domu olej slonecznikowy rafinowany - moze byc?

Gość elza..
ale co robic z tymi olejami np mam slonecznikowy to mam go pic codziennie czy smarowac nim twarz?

Gość bonnie blue bell
Cartedor, jak dla mnie, mozesz pic doslownie litr oleju dziennie, zagryzajac go wylacznie swiezutka marchweka, nic mi do tego. Nie masz pojecia, jak sie odzywiam, a wiedz, ze bardzo zdrowo - i twoje rady to dla mnie zadna, podkreslam - zadna nowosc. Piszesz, ze kremy wplywaja w znikomym stopniu - otoz, jak sie ma odhaczone wszystkie pozycje w stylu: 8 godzin snu w temperaturze 18-20`C i przewietrzonym pomieszczeniu, 4 do 5 litrow plynow dziennie, regularna aktywnosc fizyczna, filtry +50, dieta srodziemnomorska, absolutny brak kontaktu z nikotyna, nawet jako bierny palacz, alkohol pity umiarkowanie, czyli wino - czasem, do ciezszych posilkow, a mocniejsze trunki - bardzo, bardzo rzadko, regularne stosowanie peelingow domowych oraz zabiegow profesjonalnych, itp, itd, no to i tak kuzwa mozna sie nabawic zmarszczek, szczegolnie, jesli sie ma - tak jak ja - bujny temperament i wyrazista mimike - a wtedy kremy maja znaczenie. Ja mialam jedna zmarszczke. Widzialam te kreske ja, i podobno tylko ja, bo moja kosmetyczka - w trakcie mikro - stwierdzila, ze jej nie widzi. Ale jestem pewna, ze mowila to wylacznie ze wzgledu na swoj profesjonalizm w "lechtaniu ego klienta". A rodzina to rodzina, nawet jakbym miala twarz totalnie zorana zmarszczkami, to i tak by mi mowili, ze nie widza i jest slicznie. Wiadomo. Ale w tej chwili - to juz nawet ja jej nie widze. I tak ma byc. I pozostac przez minimum 12 najblizszych lat;) na 40 urodziny zrobie sobie prezent i pozwole skorze troche sie pomarszczyc;) a co;) a ty wtedy bedziesz pewnie wygladala jak moja stara ciotka;) a nie rowiesnik;) ale - jak chcesz, wolna droga, nic mi do tego. Ja tam wyznaje zasade, ze lepiej byc mloda, zdrowa i przesliczna;) zawsze:)

Gość buurek
bonnie blue a co to za krem??

Gość a co powiecie
Pij tran.

Gość cartedor..
ak na razie, to wlasnie takie takie osobniki jak ty, ktore mysla, ze drogi krem zalatwi sprawe, wygladaja przy mnie jak starsze siostry:D Gdybys miala chociaz minimalna wiedze na temat biochemii, wiedzialabys jakie swinstwa szkodzace skore zawieraja te piekne pojemniczki🖐️

Gość liberal girl
dziewczyny, szukam kogoś kto kupujew tym sklepie z linków wyżej Warto?

Gość bonnie blue bell
burek, ROC HYDRA+ BIO ACTIVE dla cery suchej. Wg wielu innych producentów - taki skład, jaki ma ten krem, zobowiazuje do dodania adnotacji "40+". Porównywałam, widziałam na własne oczy. Roc tego nie zrobił - i na szczęscie;) te wszystkie przeciwutleniacze, witaminy itd- działają jak diabli:) jest super:) i nie jest drogi (50-60zł), raz w miesiącu można sobie zupełnie swobodnie pozwolić na taki wydatek. Informacja ze strony producenta: Bionawilżający krem z przeciwutleniaczami z filtrem ochronnym SPF 15 DO SKÓRY SUCHEJ Działanie: Intensywnie i długotrwale nawilża przynosząc ulgę suchej skórze, a filtr SPF 15 chroni skórę przed fotostarzeniem. Sprawia, że skóra odzyskuje witalność. Składniki aktywne: Zawiera silne przeciwutleniacze naturalnego pochodzenia: złocień maruna oraz coviox (skoncentrowany składnik złożony z pochodnych witaminy E, wyekstraktowanych z soi), a także masło Shea, z myślą o potrzebach skóry suchej. W skład unikalnej formuły HYDRA+ BIOACTIVE wchodzą także substancje nawilżające (gliceryna, Hydrovance®* - pochodna mocznika i mleczanu amonium) oraz odżywcze (Omega 3 i 6). Ponadto jest wzbogacony o kompleks witamin (witamina B5 i bisabolol) i minerałów (cynk, miedź, magnez) oraz o filtr SPF 15. Testowany alergologicznie. Produkt niekomedogenny. Może być stosowany także na delikatne okolice wokół oczu.

Gość bjklgda
Laski, weżcie się uspokójcie. Jedna bedzie żyła jak zakonnik i smarowała twarz jakąś "Francją elegancją" po pięć razy na dzień, inna będzie wpierdzielała jakiś tran w tabletkach czy inna cholerę, jeszcze inna kupi na allegro super hiper maść z Afryki - no i ok. Róbcie, co w waszej mocy. Pięknie będzie w naszym kraju, same Claudie Schiffer. Jak dla mnie - bomba. ;)

Gość eva eva eva
zaczynam pic oliwe z oliwek codziennie, tak po 1 lyeczce przed posilkiem. mam bardzo sucha skore, zobaczymy za 2 tyg.

Gość jolajogo2pl
może z tą oliwą z oliwek to dobry pomysł. Do smarowania mozesz sobie używac delikatnego kremu Nanobase, działa naprawdę leczniczo. Wystarczy kilka dni intensywnej kuracji i skórze wróci odpowiednie nawilżenie. Wiem bo sama, mam strasznie suchą skórę, a ten krem naprawdę ja nawilżył.

Gość Dwad2234
Kup w aptece odzywke nanobase, swietnie nawilza skore a na dodatek splyca zmarszczki juz po pierwszych uzyciach (oraz zapobiega powstawaniu nowych)

Gość zbiirrr
no to proponuje jakis zabieg z botoxem albo z kwasem hiauronowym, koszt naprawde niewielki jesli porownac do efektow..

Może warto było by wypróbować jakieś suplementy diety? Powierzchowne działania kremu mogą nie wystarczyć jeśli w takim wieku masz już takie problemy z cerą. Poleciła bym ci np Collagen By-Health. W składzie ma kolagen. witaminy C i E no i ekstrakty z pestek winogron. Moja skóra jest po tym preparacie gładka i nawilżona, praktycznie w ogóle już nie stosuje kremów nawilżających. Próbowałam preparatów typu Skrzypowita ale okazały się picem na wodę. Collagen nie tylko działa pozytywnie na zmarszczki ale na całą strukturę skóry wiec nawet na cellulit i rozstępy. Jeśli chcesz to tu jest adres strony na której można kupić taki produkt http://noblehealth.pl/index.php/katalog/index/ . Produkty z kolagenem są zazwyczaj bardzo drogie w związku ze swoją skutecznością. Ten jest najtańszy na rynku jaki udało mi się znaleźć.