Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siatka centylowa

5 miesiący 9,5 kg

Polecane posty

Gość siatka centylowa

synek ur się z wagą 4,600 wzrost 58 cm..obecnie ma skoncone 5 mc rozpoczął 6mc.....waży 9,5 kg,...budzi się o 3 nad ranem na jedzenie..łącznie ma posiłków 5... dostaje 4x150 raz zupkę-słoik...próbowałm w nocy oszukać go herbatką ale po 3 tyg walki zaprzestałam.... jak jest u was? czy wg siatek nie za dużo waży?

Gość tracein
4x po 150ml i obiadek czy zupka to w ogole nie jest duzo. Tak akurat. Widocznie ma predyspozycje i ogolnie bedzie duzy facet

Gość siatka centylowa
a czy wg siatek on prawidłowo waży?

az zajrzalam do ksiazeczki syna gdyz on tez jest bardzo duzym dzieckiem... w wieku 5 m-cy wazyl 9550g... czyli nawet troche wiecej niz twoj... poza tym mial 70cm dlugosci... urodzil sie 3880g i 54cm w siatkach sie nigdy nie miescil... dopiero ostatnio sie na 97centyl zalapal (na bilansie 6 latka- ma teraz 130cm i wazy 31kg) jest bardzo duzym dzieckiem ale nic w tym dziwnego... ja sama mam 180cm wzrostu... kazde dziecko rosnie w swoim tepie i jesli tylko wzrost i waga sa na tym samym centylu (lub tak jak w naszym przypadku powyzej) to sie nie ma co martwic... co innego jakby waga byla powyzej centyli a wzrost powiedzmy na 50 centylu... wtedy mozna by mowic o tym ze dziecko jest za grube...

Gość IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
Sprawdziłam :) Mieści się w siatce centylowej, ale ma max. Bo tam jest minimum, pośrodku i maximum :) Ważne, że się zmieścił hehe

hihi ciekawe gdzie byłby w siatce centylowej mój kuzyn, który przy urodzeniu ważył 5.760 kg i mierzył 63 centymetry... :D:D:D teraz to normalny, szczupły facet i nie jakoś specjalnie wysoki nawet