Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rabciaa

Jak przejśc na inne mleko? Z dnia na dzień czy stopniowo?

Polecane posty

Gość rabciaa

Synek je 4 razy mleko modyfikowane i w nocy z piersi, niestety zmuszona jestem zmienić ze względu na zielone kupki, ale zastanawiam się jak to zrobić. Dzisiaj dostał już dwa razy butlę ze starym mlekiem, zaraz chciałam podać już nowe i na noc nie wiem które? A jak z jutrzejszym dniem?? Kurcze nie mam pojęcia jak się za to zabrać, pomocy!!

Gość nowosci nalezy wprowadzic
z rana ( nigdy w nocy ) , wtedy bedziesz mogla obserwowac reakcje dziecka . kazde nowe mleko nalezy wprowadzac stopniowo . pierwszego dnia podaj tylko raz - rano a nastepengo przemiennie

Gość nie susz na sloncu
najlepiej mieszac zwiekszajac stopniowo ilosc mleka nowego np na poczatek pol na pol a potem coraz wiecej miarek nowego w stosunku do starego

Gość ja wszystko wprowadzałam od ra
od razu, zmieniałam mleka na różne w zależności od tego jakie kupiłam, rózne mleka, kaszki, słoiczki, itp itd i córci nigdy nic nie było. Dawałam jej jedno, skończyło się opakowanie to dawałam od razu następne. Chcesz to się baw ja tam od razu bym zmieniła

Gość Dr.Hause
Zaleca sie stopniowe wprowadzanie nowego lub zmiana mleka a takze wprowadzanie nowych produktow do diety dziecka. Z kazdym dniem (Najlepiej 2-3 dni)zwiekszac miarke nowego mleka tj.jesli w sypiesz 5 miarek mleka- to dajesz 1miarke nowego i 4 miarki starego mleka i tak dalej az do calkowitego zastapienia miarek mleka starego.Gwaltowna zmiana mleka moze wywolac reakcje alergiczna.

Gość werdennna
niby nalezy stopniowo mieszając miarki ale ja przeszłam od razu z nan na bebiko bo było mega zaparcie po nanie jak od razu przeszłam na bebiko była mega kupa nastepnego dnia i wszystko oki

Gość lalolaaa
ja na poczatku zmienilam mleko bebiko na nan bo tez byly zaparcia odstawilam jedno i zaczelam dawac drugie ale wystapila wysypka wiec musialam przejsc na kolejne mleko z tym,ze juz synek nie chcial jesc nowego wiec musialam mieszac nowe ze starym i sie przyjelo