Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coffe cup

hair okey

Polecane posty

A ja właśnie łykam antybiotyki bo mnie zapalenie oskrzeli dopadło :( Już widzę oczami duszy problemy skórne i inne zapalenie po serii antybiotyków (zawsze tak mam :/ )

Gość danka78
splath, ciesz się, że widzisz tylko oczyma duszy;) Oraz, nie daj się i wyzdrowiej szybko:)

Gość szach
Splath, po antybiotykach organizm zawsze jest osłabiony. Nie tyko ty tak masz. p.s jak zdrówko? ;)

Okropnie. Mam wrażenie że ten antybiotyk postanowił mnie zabić. Zafundował mi kłopoty żoładkowe :(

Gość szach
O matko. I nie ma żadnej poprawy? To po co takie antybiotyki ;/ a jak wygląda reszta, rzeczywiście odbiło się to na wyglądzie?

Nie no jakaś poprawa jest. Nie duszę się już tak. Ale nie powiem że jestem zdrowa. Na wyglądzie trochę się odbiło. Jak każda choroba :(

Gość szach
Spokojnie. Dojdziesz do siebie. I ze zdrowiem i z wyglądem :)

Gość natex
Mam pytanie, czy poza suplementami, które już biorę, możecie polecić jakąś dobrą odżywkę do zniszczonych włosów farbowanych?

Gość leica
Kokosowa z orifleim - mi trochę pomogła :) Taka seria - szampon i odżywka :)

Gość danka78
Są odżywki, które konserwują kolor (przepraszam za określenie) i takie, które zamykają łuskę włosa przez co włosy wydają się zdrowsze, gładsze i bardziej lśniące. Niestety, to tylko pozory. Takie balsamy i odżywki zawierają w sobie substancje (np. silikon), które oblepiają się dookoła włosa i to daje taki efekt. Włosy jednak nie są dzięki temu ani trochę zdrowsze. Włosy 9podobnie jak paznokcie) można odżywić tylko od wewnątrz.

Splath, mam nadzieję, ze odstawiłaś ten antybiotyk. To bardzo zła reakcja. I zdrowiej szybko ;) danka, nie zdawalam sobie sprawy. dziekuje za te informacje ;) szach- pewnie cierpie na hipochondrie...

Tak. Już po antybiotyku. Niestety nie jest cudownie i różowo bo wciąż męczy mnie kaszel. Ale już nie biorę antybiotyku tylko sam syropek.

Gość leica
A jak włosy i ogólnie samopoczucie? :) Skarżyłaś się że przy chorobie jest koszmar

Gość natex
Dzięki, danka. Zapytam o coś takiego Pani w drogerii:)

Splath, ja po antybiotykach mam zawsze włosy do kitu. Są sianowate i twarde, wrecz ostre w dotyku. Moze teraz powinnas pomyslec o suplementacji diety? Zeby nadrobic te szkody, ktore wyrzadzil Twemu owlosieniu (m.in.) antybiotyk?

Gość natex
I ciągle tylko łykać tabletki?

Gość leica
Suplement się bierze około 4 miesięcy :) Więc nie ciągle :)

A wie ktoś może po jakim czasie można powtórzyć kurację?

Gość szach
Myślę, że skoro to suplementy, to nie ma większego znaczenia, ale może lepiej zapytać w aptece:)

Gość leica
Ja bym stawiała na pół roku ;)

Gość danka78
raczej nie ma przeciwwskazań jesli chodzi o długość stosowania suplementów. Z pewnością część z Was zażywa jakieś zestawy witamin, które też są suplementami.

Gość szach
danka, ale to nie znaczy, że można je brać ciągle i bez żadnej przerwy, bo później organizm się do nich przyzwyczaja

No to chyba dobrze, ze sie przyzwyczaja, bo wypelniasz luke niedoboru skladnikow, ktore powoduja zly stan skory, wlosow, paznokci. Suplementy diety sa wygodnym sposobem uzupelniania pewnych substancji odzywczych brakujacych w codziennej diecie, kuracje nalezy skonczyc, gdy wszystko wraca do rownowagi- zazwyczaj trwa to 2-3 m-ce.

Gość danka78
zaraz, zaraz - wg mojej wiedzy organizm do prawidłowego funkcjonowania potrzebuje dziennej dawki różnych składników (witamin, minerałów itd.) suplementy diety mają za zadanie uzupełnienie naszej codziennej diety w składniki, których - z różnych przyczyn - nie dostarczamy organizmowi. Czyli, jeśli dzienne zapotrzebowanie organizmu na witaminę B1 wynosi 1,2 - 1,4 mg to, przy założeniu, ze część dostarczamy z pożywieniem to pozostałą część należy suplementować codziennie, a nie przez 2 miesiące.

tak, ale zauwaz, ze suplement nie moze stanowic substytutu zroznicowanej diety. suplementem wspierasz niedobor czegos w organizmie- a jesli ten niedobor wystepuje dlugo, pomimo suplementacji- nalezy sie skontaktowac z lekarzem, a nie dozywotnio tylko polykac np. hair okey...

Gość szach
A nie jest tak, że jak łykamy jakiś suplement przez długi czas, a nasz organizm wyraźnie przestał już w jakikolwiek sposób na niego reagować, to znaczy, że się przyzwyczaił?

Gość leica
Ale tu mówimy o suplemencie który działa korzystnie na włosy tak? Więc nie ma sensu brać go po tym jak włosy zostaną już wzmocnione. Moim zdaniem oczywiście.

Gość szach
Chyba, że efekty nie się jeszcze zadowalające to ktos może brac do oporu ;) dziewczyny, a jak chronić włosy przed słońcem?

Zgadzam sie z leica ;). Natomiast na slonce najlepszy jest parasol i kapelusz ;)

Gość leica
Tylko trzeba pamiętać że hair okey oprócz skrzypu ma też białka serwatkowe. Dlatego lepiej zapoznać się z ulotką zanim wprowadzi się go na stałe do jadłospisu :)