Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aha123

nie moge jezdzic sama

Polecane posty

Gość aha123

mam prawo jazdy, ale wg mojego ojca źle, jedzże i mogę jeździć tylko z nim – bo jak twierdzi nie umiem jeszcze jeździć, wg niego zawsze coś robię źle, a bo to dziury nie ominęłam, za mocno zahamowałam, za późno/szybko włączyłam kierunkowskaz, auto podczas ruszania mi „zawyło” i 1000 innych pierdół – zawsze się o coś czepia. Dzisiaj chciałam pojechać do koleżanki i wielka afera, no bo ja przecież nie umiem jeździć, nie myślę za kierownicą, jestem głupia, nic nie umiem itp. No, żesz kur*** mnie bierze!! Kiedy oni zrozumieją, że jestem dorosła, odpowiadam za siebie, jeździć jakoś umiem (pewnie nie jakoś super, ale na tyle bezpiecznie, żeby dojechać gdzieś poza godzinami szczytu i wrócić). Na jaki ch*j mi prawo jazdy i samochód skoro nie mogę nigdzie sama pojechać? I to wszystko niby w trosce o mnie, bo „na pewno gdzieś wyjadę i w coś uderzę, albo ktoś we mnie, albo jeszcze komuś coś zrobisz, a nie daj boże tobie się coś stanie”. Już słuchać tego nie mogę! Oni chcą, żebym była życiową ofermą, która wszystkiego się boi i nic nie potrafi. Wkoooorvia mnie to wszystko!

Gość o ho ho
A auto twoje czy ojca?

Gość jak jestes dorosła to
zarób na samochód a że masz starego debila to inna sprawa

A może jeździsz lepiej od ojca? On to widzi i się czepia, przecież córka nie może być lepsza od niego :D

Gość a ile to trwa juz
??

Gość aha123
prawko zdałam w grudniu, ale dopiero po nowym roku zaczełam jezdzić, ale tylko w weekendy, najlepiej po prostaej drodze, kiedy nie ma ruch, oczywiście z ojcem po prawej stronie. Mam swój samochód, co prawda nie za własne pieniądze, ale jednak. Tylko znajdę lepszą praće to się wyprowadzę z tego domu wariatów

Gość yjhngy
jakie te niektore baby to sa glupie:o sama piszesz ze jakos tam jezdzic umiesz, jak ruszasz to auto wyje tzn ze nie potrafisz jezdzic tak autem aby nic mu nie szkodzilo :o to ze ktos potrafi zmienic biegi nie oznacza ze powinnien jezdzic autem. ja sama nie dalabym swojego auta komus, kto nie potrafi dbac o auto

yjhngy > chciałabym zobaczyć, jak Ty jeździsz. Każdy kierowca popełnia błędy, nieważne czy facet czy baba, czy młody czy stary. Następnym razem przypatrz się swojemu stylowi jazdy, ideale :/ tu chyba każdemu się wydaje, że jest najlepszy i najwspanialszy we wszystkim autorko, dokładnie to powinnaś powiedzieć swojemu ojcu, idealnych kierowców nie ma, a to że włączyłaś za wcześnie kierunkowskaz czy wjechałaś w jakąś dziurę to nie powód żeby Cię skreślać. Nie nauczysz się płynnie jeździć jeśli nie będziesz trenowała. Ja też jeździłam z tatą (ok 2 tygodnie) ale nie miał problemu z zaakceptowaniem tego że chcę zacząć jeździć sama :) póki co jeżdżę 2 lata i nic się nie stało. Mam nadzieję, że niedługo się dogadacie

Gość aha123
pitahaya--> dzięki, ale ja już próbowałam wszystkich argumentów, rozumiem, że rodzice się o mnie martwią, ale nie po to robiłam prawko, żeby jezdzić z ojciem, który się o wszystko czepia i to dosłownie. A najbardziej denerwuje mnie gadanie, że na pewno w kogoś wjadę, albo komuś coś zrobię bo "ty nie masz pojęcia o jezdzie", jasne kubića nie będe, ale bez przesady

Bez przesady, jak silnik trochę powyje nic mu się nie stanie, bylebyś sprzęgła nie zjechała i będzie dobrze. Z ojcem nie jeździj, ani z kimkolwiek, kto będzie Ci notorycznie mówił co masz robić, bo nie nauczysz się jeździć poprawnie. W przyszłości może to mieć nawet niebezpieczne skutki, jeśli przyzwyczaisz się do \"komend z prawego fotela\". W końcu będziesz musiała pojechać sama, a nie będzie już \"komendy\", na które podświadomie będziesz czekała w większości sytuacji ;)

Gość a ile to trwa juz
to ja sie nie dziwie, ze nie chce Ci dac samochodu... Choiciaz nie uwazam, zeby dobrym pomyslem bylo bys jezdzila z nim. Po prostu wez kogos innego. Dobrze Ci zrobi jak pojezdzisz z kims. Byle ten ktos nie komentowal na okraglo Twojej jazdy... Ale ojca zrozum tez ;) Martwi sie chlopina ;)

Gość yjhngy
no akurat tak sie sklada ze jedzic umiem- po dziurach nie jezdze, sprzegla nie pale i nie wyje przy ruszaniu :o wiec o swoje auto sie nie martwie

yjhngy > Nie mówię że nie umiesz, tylko żebyś nie zgrywała nie wiadomo kogo, bo dziewczyna się uczy i ma prawo popełniać błędy. A jazda z ojcem który non stop wytyka błędy na pewno nie pomaga w nauce, wręcz przeciwnie. Bardzo łatwo jest kogoś skrytykować, trudniej w sobie dostrzec niedoskonałości

Gość aha123
samochód wczoraj tylko raz mi "zawył" bo ruszałam spod świateł, i wielka afera przez pół dznia, że ja jezdzić nie umiem, a jak jemu auto zgaśnie to jest ok. Chciałabym pojezdzić sama kiedy nie ma takiego ruchu, bo zauważyłam, że przestaje myśleć podczas jazdy, tylko czekam kiedy ojciec pozwoli mi ruszyć, a kiedy powie "stop", ja już mam tego kompletnie dość!!! kiedyś pojadę sama i specjalnie walne w drzewo, tylko po to, żeby "mój" samochód nie nadawał się do jazdy i żebym miała spokój, bo ojciec swojego auta by mi nigdy w życiu nie dał, a przy okazji, będzie miał argument, że miał racje i w końcu w coś wjechałam

Wychodzi na to, że musisz mu się postawić. Trochę rozumiem Twojego ojca, ale tylko to, że się boi o Ciebie. Nie rozumiem natomiast takiego dołowania drugiej osoby, i tego że nie ma zamiaru pozwolić Ci wyjechać samej na ulicę. Inaczej po prostu się nie nauczysz... Nie masz w rodzinie jakiegoś rozsądnego wujka, ciotki, starszego rodzeństwa które mogłoby pogadać z Twoim tatą? Kogoś, kto stoi po Twojej stronie?