Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosia rfgf

Pózna ciąża

Polecane posty

Gość Gosia rfgf

jak pózno zaszlyscie w pierwsza ciąże? ja mam 31 i zaczelam sie starac.

Gość Gosia rfgf
up

Gość Gosia rfgf
upupupupu

Gość chyba żartujesz
nie żyjemy w średniowieczu, teraz późna ciąża to ciąża po 35 roku życia znam mnóstwo kobiet, które zdecydowały się na pierwsze dziecko po 30, a na drugie po 35 i są bardzo zadowolone z życia. chyba nie czujesz się za stara na ciążę? to chyba najlepsza kolejność: wykształcenie, praca, stabilna sytuacja finansowa, mieszkaniowa i osobista. Która dwudziestolatka tak ma? Chyba żadna. Ja zdecydowałam się na dziecko w wieku 32 lat, po spełnieniu wszystkich warunków i teraz patrzę na koleżanki, które zaszły w ciążę kilka lat temu i teraz nie mogą znaleźć pracy i wcale im nie zazdroszczę.

Gość a ja wiem.
ja mam 43 lata i za dwa miesiące urodzę dziecko

Gość Gosia rfgf
Nie, ja sien ie czuje stara, ale za to moje kolezanki w pracy ktore rodzily jak mialy po 20, potrafia dogadac "spiesz sie bo bedzie za pozno".

Gość tu popatrz
eeee tam, ja miałam 32 lata jak rodziłam i uważam, że to był dobry moment

Gość trtr
Ja skończyłam 32 gdy zaszłam i nie było to do końca zaplanowane. Właściwie to chciałam dziecko trochę później, tak za dwa, trzy lata. W każdym razie "zaskoczylam" przy pierwszej (!) próbie (nie potraktowanej przez nas zbyt serio), przechodzę ciążę doskonale a dotychczasowe wyniki są nadspodziewanie (przekraczają normy) dobre. W sumie gdybym wiedziała że pójdzie tak łatwo, na pewno odwlekłabym jeszcze zajście w ciążę.

Gość trtr
"to chyba najlepsza kolejność: wykształcenie, praca, stabilna sytuacja finansowa, mieszkaniowa i osobista" Absolutnie się zgadzam. Niemniej zaznaczę jeszcze że wielu osobom potrzebne jest nacieszenie się samodzielnym życiem zanim się stworzy nowe, tak poza tą kolejnością.