Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga Tomek

Przepuklina na kręgosłupie ktoś miał..??

Polecane posty

Gość Aga Tomek

Mój narzeczony ma przepuklina na kregosłupie boloa go plecy i noga..:( bardzo go kocham i nie chciałabym by w przyszłosci cos mu sie stało... Wprawdzie jest pod opieka lekarza ale nie wiemy co to dokładnie jest i jak sie to leczy bo spotkanie z lekarzem mamy za tydzien...

Gość napisz w jakiej sprawie
to powazna sprawa zalezy tez czego ta przepuklina dotyczy , ktorej czesci kregosłupa ja osobiscie tego nie doznalam , ale moj znajomy trafil do szpitala , bo nagle przestal chodzic dlugi czas w szpitalu, rehabilitacja i propozycja opracji, ktora nie daje 100% pewnosci , ze sie wszystko uda rehabilitacja tez moze pomoc , ale jest to bardzo dlugotrwaly proces

Ja mialam przepukline jądra miazdzystego tarczy miedzykregowej kregoslupa. Bolalo jak cholera, nawet przy lezeniu, bo uciskalo na nerwy. Nie moglam spac, normalnie funkcjonowac, nic :/ Dwumiesieczna rehabilitacja przyniosla efekty, niby juz wszystko ok ;) Mam nadzieje, ze bedzie dobrze 🌻

Gość Wyleczylam Dyskopatie!
Witam. Mam 26 lat. Wyleczyłam swoją dyskopatię L4/L5 L5/S1. Ludzie idźcie do terapeuty McKenzie. Ja byłam "leczona" na NFZ przez 1,5 roku i tylko mi się pogarszało. Az w końcu tylko mogłam leżeć, nerwobóle do kolan, bolące pośladki i okropny ból kręgosłupa. Po 1 tygodniu! ćwiczeń zszedł ból ostry. Kolejne 2 tygodnie wyeliminowały całkowicie objawy nerwowe, a teraz zostaje mi do wyprostowania tylko kręgozmyk. Mogę chodzić, biegać!!!!! Jeszcze ból jest, ale związany z kręgozmykiem. I uwaga na ćwiczenia, które dostajecie od lekarzy. Ja dostałam od ortopedy. Na samym końcu jest ćwiczenie, gdzie trzeba siedzieć na krześle i zwiesić tułów do dołu. Otóż z tymi ćwiczeniami to nigdy się nie wyleczycie! Ja to ćwiczenie mogłam wykonać bezboleśnie, dopiero, jak się dyski zagoiły i zaczęłam te zagojone miejsca rozciągać - czyli po 2 miesiącach. (Przypominam, że dyskopatie miałam 1,5 roku) Zapraszam na stronę internetową - chcę pomóc ludziom, którzy cierpią i wierzą w lekarzy nfz - oni maja Was gdzieś. Mój lekarz to nawet nie słyszał o metodzie McKenzie i nawet nie zapytał na czym polega. www.wylecz-dyskopatie.pl w ośrodku, gdzie się leczyłam większość pacjentów z dyskopatią jest po operacjach - wracają i mówią, że po operacji jest tylko gorzej. Życzę zdrowia. Ludzie czytajcie o tym jak najwięcej, bo nikt Wam nie pomoże. Jeśli macie pytania, to proszę, piszcie vetmarzena@o2.pl

Gość bur
Miałem kiedyś przepukline kregoslupa, naszczescie ja wyleczylem z pomoca znanej znachorki i przecietnego ortopedy , który zlecił mi ćwiczenia . Nie dawajcie się namawiać na jakie kolwiek operacje, (oczywiscie jeżeli przepuklina jest w jeszcze niskim stadium), jeżeli jest juz zaawansowana to jesteście zmuszeni.Prawde mówiąc przez bardzooo dlugi okres mialem problemy z chodzeniem , nie spałem w nocy a ból sprawiał wrażenie jak ktoś by z calej sily wciskal mi jakieś tepe narzędzie w plecy.Teraz chodzę , biegam czyje się jak dawniej , co prawda miewam bardz zadko jakiś mały dyskomfort , lecz jest to powod przeciążenia które czesto mi towarzyszą w mojej pracy .Od poprawy minęło około cztery miesiące więc niema się co dziwić , dodatkowo jestem młody więc mój organizm ciągle sie będzie wzmacnial, no i ja będę mu pomagał:D